Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Medische reisverzekering visum – Allianz Global Assistance

visumaanvraag

Medische reisverzekering visum – Allianz Global Assistance

Een medische reisverzekering voor een visum heb je nodig voor een visumaanvraag voor Nederland. Het is één van de voorwaarden om een Schengenvisum te kunnen verkrijgen en daarom belangrijk.

Medische reisverzekering van Allianz Global Assistance

Hier kan je een uitstekende medische reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten: de Travel Risk Insurance. Deze uitgebreide medische reisverzekering is speciaal voor buitenlandse gasten en het voldoet aan alles eisen voor het verkrijgen van een Schengenvisum.

Allianz Global Assistance (voorheen Mondial Assistance) is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Je weet dus zeker dat het goed zit, ook als je buitenlandse gast ernstig ziek wordt of gewond raakt.

Wanneer je een polis aanvraagt op deze website, dan ontvang je de polis van de Travel Risk Insurance nog dezelfde dag of de volgende dag. Handig, snel en goed geregeld. Wordt een visum afgewezen en is de polis nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie van Allianz Global Assistance terug.

Schengenvisum en reisverzekering

Wanneer je familie, vrienden of een partner laat overkomen uit het buitenland moet er een Schengenvisum worden aangevraagd op de Nederlandse ambassade in het land van herkomst. De visumaanvrager moet kunnen aantonen dat er ook een medische reisverzekering is afgesloten die voldoet aan de Schengenvoorwaarden. Het bewijs hiervan (de polis) moet men tonen op de ambassade tijdens de visumaanvraag of wanneer het visum wordt opgehaald.

Advies: sluit een medische reisverzekering in Nederland af!

Wij adviseren jou altijd om een medische reisverzekering in Nederland af te sluiten. Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse gast logeert bij de garantsteller) dan is de reisverzekering ook ter financiële bescherming van de garantsteller. Met een Nederlandse reisverzekering val je altijd onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht (van o.a. de Autoriteit Financiële Markten – AFM) en zijn daarom meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars uit een ver land. Dat is in geval van hoge kosten of een geschil wel een prettig idee.

Sluit hier een Premie Travel Risk Insurance medische reisverzekering af

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis ook digitaal). Dat gaat heel snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Premie Travel Risk Insurance

De premie voor de Schengen reisverzekering is aantrekkelijk:

 • Europadekking: € 2,- per persoon per dag.
 • Werelddekking: € 3,- per persoon per dag.
 • Wintersport/onderwatersport/bijzondere sporten: € 1,15 per persoon per dag.
 • Minimum premie: € 11,50
 • Kosten per verzekeringsbewijs: € 4,50
 • Annuleringsverzekering: 5% van de reissom (exclusief assurantiebelasting) mits in Nederland afgesloten.

Op de bovenstaande premies wordt geen extra korting gegeven.

Schengenlanden

De landen waarvoor een Schengenreisverzekering noodzakelijk is (bij visumverplicht) zijn:

België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden en Zwitserland.

Premie berekenen en afsluiten

Je kunt zelf eenvoudig de premie berekenen en een Schengenreisverzekering afsluiten.

Schengen verzekering afsluiten

Wil je een Schengen verzekering afsluiten?

De Travel Risk Insurance voldoet aan de Schengen-eisen voor een medische reisverzekering, namelijk:

 • De geldigheid van de medische reisverzekering dient gelijk te zijn aan de totale reisduur.
 • De verzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden.
 • De verzekering moet dekking bieden voor repatriëringkosten (kosten voor het terugbrengen naar het land van herkomst) en medische kosten.
 • De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

Schengenreisverzekering

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is de perfecte medische reisverzekering. De verzekering voldoet aan de eisen voor de aanvraag van een Schengenvisum. De Travel Risk Insurance heeft daarnaast een uitgebreide dekking voor:

 • SOS-kosten en repatriëring (terugbrengen naar het land van herkomst).
 • Medische Kosten: tot € 30.000,-.
 • Wintersport (tegen premietoeslag).
 • Bijzondere sporten (tegen premietoeslag).
 • Europadekking (voor personen binnen Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen binnen Europa).
 • Werelddekking (voor personen binnen en buiten Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen buiten Europa).
 • Annuleringsverzekering (alleen indien de reis is geboekt bij een Nederlandse touroperator).

Er is geen dekking in het land van herkomst. Lees voor de volledigheid altijd de voorwaarden.

Dit moet je weten over een medische reisverzekering

 • Wij hebben de belangrijkste feiten nog even overzichtelijk op een rijtje gezet:
 • Moet jouw buitenlandse gast een Schengenvisum aanvragen, dan is een medische reisverzekering verplicht.
 • Je kunt een visum reisverzekering op deze website voor jouw buitenlandse gast afsluiten en de premie betalen.
 • De Travel Risk Insurance is alleen af te sluiten voor personen, die op de ingangsdatum van de verzekering de leeftijd van 70 jaar nog niet bereikt hebben.
 • De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance voldoen aan de eisen die worden gesteld aan een medische reisverzekering voor een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).
 • De polis ontvang je zeer snel na jouw aanvraag, meestal dezelfde of de volgende dag. Je ontvangt ook de polisvoorwaarden.
 • Zolang de polis nog niet is ingegaan kan je deze kosteloos laten aanpassen, bijvoorbeeld omdat de visumdatum anders wordt.
 • Als een visum wordt afgewezen en de polis is nog niet ingegaan, dan hoef je niet te betalen.
 • Bestaande kwalen, ziektes en aandoeningen die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. Dat geldt ook voor medicijnen die men gebruikt. De medische reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten tijdens een verblijf in Nederland of andere Schengenlanden. Controles en een (ziekenhuis)bevalling van een buitenlandse verzekerde zijn daarom ook uitgesloten op deze reisverzekeringen.

Vragen?

Stuur een e-mail naar info@reisverzekeringkorting.nl of bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn:
Telefoon 055 540 04 09 (10:00 – 17:00 uur op werkdagen)

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.