Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Schengen verzekering Nederland v.a. € 2,- per dag met visumgarantie

Schengen verzekering Nederland

Heb je een Schengen verzekering voor Nederland nodig? Wij bieden je een voordelige en goedgekeurde Schengen verzekering met visumgarantie. Dat wil zeggen dat je bij een eventuele visum afwijzing niets hoeft te betalen.

Voor buitenlandse bezoekers aan Nederland hebben wij een uitstekende en betaalbare Schengen verzekering. Deze uitgebreide internationale medische verzekering van Allianz Global Assistance heb je al v.a. € 2,- per dag en biedt dekking in alle Europese landen. De Schengen verzekering voldoet aan alle eisen van de EU voor het verkrijgen van een Schengenvisum kort verblijf.

Wat is een visum voor Nederland (Schengen)

Een visum is een officiële toestemming een land binnen te reizen en in dat land te verblijven. Een visum wordt meestal afgegeven door de ambassade of het consulaat van het land waar de reiziger naartoe gaat. De afgifte van een visum is aan regels gebonden. Er zijn ook verschillende visa, de afgifte wordt bepaald door het doel van de reis.  Een Schengenvisum is feitelijk niets meer dan een sticker in het paspoort van de buitenlandse reiziger die Nederland of andere Schengenlanden bezoekt. Formeel is de naam van een Schengenvisum: ‘Visum Kort Verblijf type C’. maar de term ‘Schengenvisum’ of ‘Schengenvisa’ is wat gemakkelijker.

Een Schengenvisumsticker in je paspoort geeft toegang tot de 26 Schengen lidstaten in Europa. Je kan met een Schengenvisum door een groot deel van Europa reizen zonder voor ieder land afzonderlijk een visum aan te hoeven vragen.

Schengen verzekering voor Nederland

Komt jouw buitenlandse bezoeker uit Turkije, Syrië, Libanon, Egypte, Libië, Tunesië, Algerije of Marokko? Dan betaal je slechts € 2,- per dag per persoon voor deze verzekering. Kom je uit andere landen dan genoemd, dan betaal je € 3,- per persoon per dag. Let op: de Schengen verzekering voor Nederland (Travel Risk Insurance) kan alleen worden afgesloten voor personen jonger dan 70 jaar.

Uitgebreide verzekering met uitstekende vergoedingen

De Travel Risk Insurance voor Nederland en Schengen is een zeer uitgebreide verzekering. Zo is jouw buitenlandse gast niet alleen verzekerd voor medische kosten, maar ook voor repatriëring (terugbrengen naar het thuisland), daarnaast is de buitenlander verzekerd voor:

 • SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing).
 • Medische kosten (o.a. ziekenhuis, ambulance, medicijnen, specialist en artsen).
 • Ziekte of ongeval van verzekerde.
 • Overlijden van verzekerde en ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde.
 • Overlijden van een meeverzekerde reisgenoot.
 • Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot).
 • Kosten begrafenis of crematie en overkomst van familie.
 • Reisdocumenten (aanschafkosten laissez-passer, vervangend visum of ander officieel reisdocument).
 • Vervangende kleding en/of toiletartikelen.
 • Schade aan logiesverblijven.
 • Schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie.
 • Gedwongen oponthoud.
 • Wintersport en bijzondere sporten in Europa (optioneel).
 • Annuleringsverzekering (de annuleringsverzekering kan alleen worden afgesloten wanneer de reis in Nederland is geboekt, optioneel).

Sluit hier de voordelige Schengen verzekering voor Nederland af

Schengen verzekering voor Nederland

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een voordelige Schengen verzekering afsluiten voor een buitenlandse bezoeker die naar Nederland wil reizen. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag de verzekering aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag. Een Travel Risk Insurance voor Schengen afsluiten kan hieronder.

Bescherm jezelf en je gast met een goede medische verzekering

Laat jij familie, een partner of vrienden overkomen vanuit het buitenland naar Nederland. Heb jij ze uitgenodigd? Ben je garantsteller? Bescherm dan jezelf en de buitenlandse gast met een goede Schengen verzekering. Mocht jouw gast uit het buitenland medische kosten moeten maken dan is dat verzekerd. Ook tandartskosten ten gevolge van een ongeval zijn verzekerd.

Alle voordelen van de Travel Risk Schengen verzekering voor Nederland:

 • Gunstige premie v.a. € 2,- per persoon per dag.
 • Visum Garantie: Geen visum = premie retour (je hoeft dan niets te betalen en de polis vervalt).
 • Polis en voorwaarden in helder Nederlands (Engelstalige polisvoorwaarden en verzekeringsverklaring kan ook).
 • Voldoet aan alle visum-eisen van de Nederlandse overheid (ambassades en consulaten) en Schengenlanden.
 • Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
 • Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of desnoods eerder als je dat wenst.
Schengen visa verzekering Nederland

De Travel Risk Insurance voldoet aan alle eisen voor de aanvraag van een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf voor maximaal 90 dagen) en wordt daarom altijd geaccepteerd door de ambassade. Een visumaanvraag kan zo snel en soepel verlopen.

Hoe kan je een Schengen verzekering afsluiten?

De Schengen verzekering kan door een garantsteller, referent of familielid in Nederland worden afgesloten. De referent is dan de verzekeringsnemer en de visumaanvrager is de verzekerde. De polis van de Schengen verzekering kan worden doorgestuurd naar de visumaanvrager, zodat hij of zij de polis kan meenemen naar de ambassade of VFS Global.

De polis voor een Schengen verzekering en de polisvoorwaarden mag in de Nederlandse of in het Engelse taal zijn opgesteld.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een Schengen verzekering voor Nederland (FAQ)

Waarom is een Schengen verzekering verplicht voor een visumaanvraag voor Nederland?

Bij de aanvraag of bij het ophalen van het Schengenvisum voor Nederland moet de visumaanvrager kunnen aantonen dat er een verzekering is afgesloten. De reden hiervoor is dat de Schengenlanden niet willen opdraaien voor eventuele kosten van een buitenlandse gast, zoals ziekenhuiskosten. Een verzekering is tevens een (financiële) bescherming voor een iemand die garant staat.

Waar moet een Schengen verzekering voor een visum aan voldoen?

De Schengen verzekering moet dekking bieden voor eventuele uitgaven op het gebied van repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg en/of spoedbehandeling in het ziekenhuis. De af te sluiten verzekering moet voor het gehele Schengengebied geldig zijn, een minimale dekking hebben van € 30.000 en de gehele duur van het beoogde verblijf bestrijken. Het bewijs van de originele verzekeringspolis moet bij de indiening van de aanvraag of pas bij afgifte van het visum overlegd worden.

Kan ik in Nederland een Schengen verzekering afsluiten voor mijn familie, partner, vriendin in het buitenland?

Ja, dat is geen probleem. Jij bent dan verzekeringsnemer (betaald de premie) en de buitenlandse gast is de verzekerde.

Hoe betaal ik de premie voor een Schengen verzekering?

Op het aanvraagformulier machtig jij de verzekeraar voor automatische incasso. De premie wordt meestal vlak voor de ingangsdatum van de verzekering, van je betaalrekening afgeschreven.

Wat gebeurt er als de visumaanvraag wordt afgewezen, ben ik dan de premie kwijt?

Nee, wanneer een visumaanvraag wordt afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de volledige premie terug.

Kan ik de polis opsturen naar het buitenland zodat mijn vriend, vriendin, familie deze kan overleggen op de Nederlandse ambassade?

Je ontvangt de polis digitaal per e-mail (inclusief de voorwaarden). Je kan de polis dan e-mailen naar je buitenlandse gast.

Hoe lang duurt het voordat ik de polis van de Schengen verzekering ontvang?

In principe dezelfde dag of de volgende dag. Aanvragen die in het weekend worden ontvangen worden op maandag verwerkt.

Indien de datum wijzigt van de visumperiode, kan ik dan de verzekering laten aanpassen?

Voordat de polis is ingegaan kan de ingangsdatum en/of einddatum van de polis aangepast worden, geen enkel probleem.

Waarom is het verstandig om een Schengen verzekering in Nederland af te sluiten?

Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse gast logeert bij de garantsteller) dan is de reisverzekering ook ter financiële bescherming van die persoon. Met een Nederlandse Schengen verzekering val je onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht en zijn meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars. Dat is in geval van hoge kosten wel een prettig idee.

Wat is er verzekerd op de Schengen verzekering?

De Schengen verzekering voor buitenlanders biedt dekking voor het verlenen van hulp, het vergoeden van buitengewone kosten en geneeskundige kosten:
– Hulpverlening: je kunt 24 uur per dag rekenen op professionele hulp en advies bij ziekte of ongevallen.
– Repatriëring: kosten voor repatriëring (terugkeer naar thuisland) i.v.m. ziekte of overlijden.
– Buitengewone kosten: kosten die in noodgevallen moeten worden gemaakt (zoals extra reis- of verblijfkosten) worden vergoed.
– Medische kosten: geneeskundige kosten ten gevolge van een ongeval of ziekte gemaakt tijdens de geldigheidsduur van de verzekering zijn tot maximaal € 30.000,- verzekerd.
– Tandheelkundige kosten: die gemaakt worden als gevolg van een ongeval.
– Diefstal van je reisdocumenten.
– Vertraagde aankomst van de bagage.

Mijn vriendin is zwanger en komt naar Nederland. Vallen controles en een (ziekenhuis)bevalling ook onder de Schengen verzekering?

Nee, daar is de Schengenverzekering niet voor bedoeld. De kosten voor zwangerschap zijn voor eigen rekening.

Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze verzekering?

Kwalen en klachten die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. De Schengen verzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of andere Schengenlanden.

Meer informatie of vragen?

Wil je meer informatie over een Schengen verzekering voor Nederland of heb je vragen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 09 een e-mail sturen kan ook: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.