Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Van Peru naar Nederland: medische reisverzekering verplicht!

Van Peru naar Nederland

Van Peru naar Nederland

Komt er iemand over van Peru naar Nederland, dan is die persoon verplicht om een medische reisverzekering volgens EU-voorwaarden af te sluiten en de polis bij zich te hebben. Is dat niet het geval dan kan de Koninklijke Marechaussee de toegang tot Nederland weigeren.

Een medische reisverzekering voor iemand uit Peru kan je hier snel en eenvoudig afsluiten voor slechts € 3,- per persoon per dag. Met de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance, is jouw gast uit Peru in heel Europa uitstekend verzekerd voor o.a. ziekenhuisopname, huisartskosten, repatriëring en 24-uurs hulpverlening. De verzekering voldoet daarmee dan ook aan alle EU-eisen.

Voorwaarden voor visumvrij reizen vanuit Peru naar Nederland

Peruanen die voor bijvoorbeeld toerisme, familie- of partnerbezoek naar Nederland reizen kunnen dat doen zonder eerst een visum aan te vragen. Desondanks gelden er wel strikte regels voor visumvrij reizen. Zoals, jouw gast uit Peru:

 • Heeft een paspoort of ander reisdocument dat niet ouder is dan 10 jaar. Dat paspoort of reisdocument is tot 3 maanden na vertrek geldig.
 • Kan bewijzen dat hij/zij het gehele verblijf kan betalen (dit is € 34 per dag). Als dit niet lukt, kan jij of iemand anders garant staan.
 • Kan aantonen dat er voor het verblijf in Nederland of elders in Europa, een medische reisverzekering volgens EU-voorwaarden is afgesloten.
 • Heeft een ticket voor de terugreis of doorgaande reis.

Voor alle voorwaarden en meer informatie om visumvrij naar Nederland te mogen reizen, zie hier: www.nederlandenu.nl/reizen-en-wonen/visa-voor-nederland/naar-nederland-reizen-zonder-visum

Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Lima (Peru)

Heb je nog vragen over het reizen van Peru naar Nederland dan kan je contact opnemen met de Nederlandse ambassade in Lima. Contactgegevens:

 • Ambassadeur: Nathalie Lintvelt
 • Adres: Torre Parque Mar, Av. José Larco 1301, 13e verdieping, Miraflores – Lima – Peru
 • Telefoon: +51 1 213 9800 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar).
 • E-mail: [email protected]
 • Openingstijden: Maandag tot en met donderdag: 8.30 – 17.00 uur, vrijdag: 8.30 – 15.00 uur. Januari tot en met maart, op vrijdag: 8.30 – 13.00 uur. Bekijk de dagen dat de ambassade gesloten is.
 • Website: www.nederlandwereldwijd.nl/landen/peru/over-ons/ambassade-in-lima

Informatie over de medische reisverzekering voor Nederland

Wij hebben de belangrijkste feiten nog even op een rijtje gezet:

 • Een medische reisverzekering is verplicht bij een bezoek aan Nederland, ook als je visumvrij kunt reizen.
 • Jij kan voor jouw gast uit Peru een goedgekeurde reisverzekering op deze website afsluiten en de premie betalen.
 • De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance voldoen aan alle eisen die door de Nederlandse overheid wordt gesteld aan een medische reisverzekering voor buitenlandse gasten.
 • De polis ontvang je zeer snel na jouw aanvraag, meestal dezelfde of de volgende dag (eerder kan ook als je daarom vraagt).
 • Zolang de polis nog niet is ingegaan kan je deze kosteloos laten aanpassen, bijvoorbeeld omdat de vertrekdatum uit Peru anders blijkt te worden.
 • Bestaande kwalen, ziektes en aandoeningen die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd. De medische reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten tijdens een verblijf in Nederland of andere Europese landen.

Sluit hier een medische reisverzekering voor Peruanen af

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering afsluiten. Jij bent dan de verzekeringsnemer (premiebetaler) en jouw gast uit Peru is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis als digitaal bestand).

Een Travel Risk Insurance afsluiten kan hieronder.

Vragen?

Wil je meer informatie over een medische reisverzekering voor iemand uit Peru of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400409 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.