Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Naar Nederland: Verzekeringen voor buitenlandse gasten

Verzekeringen voor buitenlandse gasten
Verzekeringen voor buitenlandse gasten

Op reis naar Nederland? Lees hier welke verzekeringen voor buitenlandse gasten je kan afsluiten (let op: dat moet wel voor vertrek).

Komt er familie, vrienden of een partner naar Nederland voor een kort verblijf (maximaal 90 dagen) dan is een medische reisverzekering altijd verplicht. Het maakt niet uit of de buitenlandse reiziger wel of niet visumplichtig is.

Naar Nederland: reisverzekering verplicht!

Wie van buiten Europa naar Nederland reist moet bij de grenscontrole, bijvoorbeeld op Schiphol, kunnen aantonen dat hij of zij verzekerd is voor medische kosten en repatriëring. Kan een buitenlandse gast dat niet, dan kan de Koninklijke Marechaussee de toegang tot Nederland weigeren. Deze verzekeringsplicht geldt voor iedereen, het maakt niet uit of iemand visumplichtig (Schengenvisum kort verblijf) is, of visumvrij Nederland kan inreizen. Voorts gelden er nog andere verplichtingen, die kan je hier lezen: Naar Nederland reizen.

Wanneer een buitenlandse gast naar Nederland komt is het daarom goed om te kijken naar verzekeringen voor medische kosten en aansprakelijkheid. Ben je garantsteller? Dan ben je ook financieel verantwoordelijk voor de persoon uit het buitenland en dan zijn de juiste verzekeringen van groot belang.

Medische reisverzekering met dekking voor repatriëring

Allereerst is er de verplichte medische reisverzekering voor jouw buitenlandse gast. Deze verzekering zorgt er voor dat indien er geneeskundige kosten moeten worden gemaakt voor spoedeisende hulp, dit kan worden gedeclareerd bij de verzekeraar. Je dient er rekening mee te houden dat medische kosten voor bestanden ziektes, kwalen en klachten niet onder de dekking valt.

Verder moet je weten dat er meestal een eigen risico geldt voor medische kosten. Bij een eventuele ziekenhuisopname of andere medische complicaties dien je altijd contact op te nemen met de alarmcentrale van je verzekeraar. Formeel moeten zij eerst toestemming geven, zeker als er sprake is van hoge kosten. Lees daarom altijd eerst de polisvoorwaarden goed na.

Gaat je buitenlandse gast op reis binnen het Schengengebied, dan moet de polis voor de medische reisverzekering , evenals andere documenten en bewijsstukken, worden meegenomen. Het kan zo zijn dat ambtenaren/grenswachten bij een grensovergang deze documenten willen controleren. De visumplichtige- en de niet-visumplichtige buitenlander moet kunnen aantonen verzekerd te zijn voor medische kosten en repatriëring.

Sluit hier de voordelige medische reisverzekering af

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een voordelige medische reisverzekering afsluiten voor een buitenlandse bezoeker. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de verzekering af en de polis kan je e-mailen naar de visumaanvrager. De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Een Travel Risk Insurance afsluiten kan hieronder.

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren

Jouw buitenlandse gast kan schade veroorzaken. Stel hij of zij steekt over zonder goed uit te kijken en een auto moet uitwijken en rijdt tegen een lantaarnpaal. De schade kan dan in de papieren lopen. Als jij de garantsteller bent, kan je voor deze schade worden aangesproken.

Het is daarom van belang dat je zelf een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) hebt afgesloten. Schade aan derden, veroorzaakt door jouw logés, valt normaal gesproken onder de dekking van je eigen aansprakelijkheidsverzekering. Voor schade die logés aan jouw spullen toebrengen, geldt géén wettelijke aansprakelijkheid. Lees daarvoor de polisvoorwaarden van je AVP door of informeer bij je verzekeraar.

Ben je niet de logiesverstrekker maar wel garantsteller, dan is het goed om vooraf jouw gast te vragen zich te verzekeren tegen aansprakelijkheid (werelddekking), bijvoorbeeld door een polis af te sluiten in zijn thuisland. Daarmee reduceer je het risico dat je mogelijk geconfronteerd wordt met een schadeclaim, indien jouw buitenlandse gast een schade veroorzaakt.

Vragen over reisverzekeringen voor buitenlandse gasten?

Heb je vragen over een medische reisverzekering voor visumplichtige buitenlanders? Stuur een e-mail naar [email protected] of bel ons: Telefoon 055 540 04 09 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen)

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.