Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Goedkoopste Schengen verzekering met Europadekking

Goedkoopste Schengen verzekering

Goedkoopste Schengen verzekering

Op zoek naar de goedkoopste Schengen verzekering voor een visum kort verblijf? Wij bieden je een voordelige Schengenverzekering met visumgarantie. Dat wil zeggen dat je bij een visum afwijzing niets hoeft te betalen.

Voor Schengen bezoekers hebben wij een uitstekende en betaalbare verzekering. Deze uitgebreide medische verzekering van Allianz Global Assistance heb je al v.a. € 2,- per dag en biedt dekking in alle Europese landen. Deze verzekering voldoet aan alle eisen van de EU voor het verkrijgen van een Schengenvisum.

Laat je familie, een partner of vrienden overkomen uit het buitenland en ben je garantsteller? Bescherm dan jezelf en de buitenlandse gast met een goede medische reisverzekering voor Schengen. Mocht jouw gast uit het buitenland medische kosten moeten maken dan is dat verzekerd. Ook tandartskosten ten gevolge van een ongeval zijn verzekerd.

Goedkope Schengen verzekering

Komt jouw buitenlandse bezoeker uit Turkije, Syrië, Libanon, Egypte, Libië, Tunesië, Algerije of Marokko? Dan betaal je slechts € 2,- per dag per persoon voor deze voordelige verzekering. Kom je uit andere landen dan genoemd, dan betaal je € 3,- per persoon per dag.

Let op: de visum verzekering (Travel Risk Insurance) kan alleen worden afgelosten voor personen jonger dan 70 jaar.

Verzekering voor Schengenvisum

De ‘Travel Risk Insurance’ is een complete goedkope verzekering voor Schengen bezoekers. De verzekering dekt alle belangrijke zaken zoals:

 • SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing).
 • Medische kosten (o.a. ziekenhuis, specialist en artsen).
 • Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot).
 • Kosten begrafenis of crematie en overkomst van familie.

Ook reisdocumenten (aanschafkosten laissez-passer, vervangend visum of ander officieel reisdocument), vervangende kleding en/of toiletartikelen maar ook schade aan logiesverblijven is meeverzekerd. Verder valt onder de dekking:

 • ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
 • overlijden van verzekerde en ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde;
 • overlijden van een meeverzekerde reisgenoot;
 • schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie;
 • gedwongen oponthoud.

Sluit hier de voordelige Schengen verzekering af

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een voordelige medische verzekering afsluiten voor een Schengen bezoeker. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Een Travel Risk Insurance afsluiten kan hieronder.

FAQ medische reisverzekering

Klik op het plusje.

Wat is een medische reisverzekering voor een Schengenvisum kort verblijf?

In EU-verband is besloten om vanaf 1 juni 2004 een verplichte medische reisverzekering in te stellen, als voorwaarde voor het verstrekken van een Visum Kort Verblijf type C (Schengenvisum). Daarom moet bij de aanvraag voor een Schengenvisum de aanvrager kunnen aantonen dat er een medische reisverzekering is afgesloten. Dat kan door een kopie of de originele polis te tonen.

Waar moet een medische reisverzekering voor een Schengenvisum aan voldoen?

 • De geldigheid van deze reisverzekering dient gelijk te zijn aan de totale visumperiode.
 • De reisverzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden (minimaal Europadekking).
 • De reisverzekering moet dekking bieden voor repatriëringskosten en spoedeisende medische kosten.
 • De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

Mag de medische reisverzekering in Nederland worden afgesloten?

Jazeker, dat adviseren wij ook. Buitenlandse verzekeraars, kunnen minder betrouwbaar zijn. De medische reisverzekering mag door een garantsteller, referent of familielid in Nederland worden afgesloten. De referent is dan de verzekeringsnemer en de visumaanvrager is de verzekerde.

Als ik een medische reisverzekering afsluit voor mijn gast, hoef ik dan niet meer garant te staan?

Nee, dat staat volkomen los van elkaar.

Moet de polis en de polisvoorwaarden in het Engels worden opgesteld?

Nee, dat hoeft niet. Alles mag gewoon in het Nederlands. De beslisambtenaar die de visumaanvraag beoordeeld is immers een Nederlandse functionaris. Maar de polisvoorwaarden zijn ook in het Engels en Duits beschikbaar. Oook kunnen wij een Engelstalige verzekeringsverklaring afgeven.

Welke medische reisverzekering voor een Schengenvisum aanvraag adviseren jullie?

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een uitstekende verzekering, voor personen tot en met 69 jaar en voldoet aan alle eisen en wordt altijd geaccepteerd door de ambassade en VFS Global. Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar ter wereld en meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Wat kost een medische reisverzekering voor een Schengenvisum?

Komt een Schengen bezoeker uit Turkije, Syrië, Libanon, Egypte, Libië, Tunesië, Algerije of Marokko en blijft hij/zij in Europa? Dan betaal je slechts € 2,- per dag per persoon voor deze verzekering. Kom je uit andere landen dan genoemd, dan betaal je € 3,- per persoon per dag (werelddekking).

Wat zijn de voordelen van de Travel Risk Insurance

√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.
√  Wordt geaccepteerd op alle ambassades, consulaten en VFS Global.
√  Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
√  VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum ontvang je de premie terug en betaal je niets.
√  Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of eerder als je dat vraagt.
√  De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Ik weet niet precies wanneer mijn buitenlandse gast arriveert, kan ik de ingangsdatum van de Travel Risk Insurance veranderen?

Je mag de ingangsdatum van deze verzekering verschuiven naar een latere of eerdere datum. Zodra de verzekering is ingegaan, kan de ingangsdatum niet meer aangepast worden.

Stel dat het visum wordt afgewezen, ben ik dan mijn geld kwijt?

Nee, wanneer het visum is afgewezen en de verzekering nog niet is ingegaan hoef je niets te betalen. Wij laten de medische reisverzekering dan vervallen. Je loopt dus geen enkel risico.

Ik wil met mijn buitenlandse gast ook andere landen in Europa bezoeken, is hij/zij daar ook verzekerd?

Ja, de reisverzekering voor buitenlanders is geldig in heel Europa. Je bent echter niet verzekerd in het land waar je ingeschreven staat (het land van domicilie).

Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze reisverzekering?

Kwalen en klachten die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. De reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of elders in Europa.

Mijn buitenlandse partner komt tijdelijk naar Nederland. Vallen de kosten van een zwangerschap en/of bevalling ook onder de reisverzekering?

Nee, een reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor onverwachte kosten.

Moet ik ook een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor mijn buitenlandse gast?

Nee, dat is ten eerste niet verplicht en ten tweede valt hij/zij onder jouw aansprakelijkheidsverzekering (AVP) als de persoon bij jouw logeert. mocht je geen Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) hebben dan is het raadzaam deze af te sluiten.

Load More

Vragen?

Wil je meer informatie over de voordelige Schengen verzekering of wil je deskundig advies? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400409 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringkorting.nl

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 met passie over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Al in 1990 behaalde hij zijn Assurantie B diploma. Hij heeft gewerkt voor o.a. RVS Verzekeringen (nu Nationale Nederlanden), ZilverenKruis, ANOZ verzekeringen, Kentron Adviesgroep en Meeùs (nu onderdeel van Aon). Rob schreef destijds regelmatig voor assurantievakbladen, met name over zorgverzekeringen.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het online marketing vakgebied, is Rob gaan bloggen. Het schrijven is inmiddels onder zijn huid gekropen en redactiewerkzaamheden behoren tot zijn belangrijkste dagtaak.
Hij is in het bezit van het diploma Wft-Basis die is uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.