Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Eisen voor een medische reisverzekering Schengenvisum

Eisen voor een medische reisverzekering Schengenvisum

Buitenlanders die visumplichtig zijn en maximaal 90 dagen in Nederland willen verblijven moeten in het land van herkomst een Schengenvisum aanvragen.

Dat kan bij de Nederlandse ambassade of het consulaat in het land van de buitenlandse gast. Bezoek daarvoor de website van de ambassade: Overzicht Nederlandse ambassades.

Medische reisverzekering visum

De visumaanvrager moet beschikken over een medische reisverzekering ter dekking van eventuele uitgaven voor repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg en/of spoedbehandeling in het ziekenhuis.

Wat zijn de eisen?

De af te sluiten medische reisverzekering dient:

  • Voor het gehele Schengengebied geldig te zijn.
  • Een minimale dekking te hebben van EUR 30.000.
  • De gehele duur van het beoogde verblijf te bestrijken.

Wie mag de verzekering afsluiten?

De medische reisverzekering voor een Schengenvisum kan door de visumaanvrager worden afgesloten in het land van verblijf. De verzekering mag ook worden afgesloten in een ander land, bijvoorbeeld Nederland. Als er een uitnodigende partij is (referent) zoals een garantsteller en/of logiesverstrekker dan mag deze ook de verzekering voor zijn buitenlandse gast of partner afsluiten.

Waar kan ik een medische reisverzekering afsluiten?

Dat kan op deze website bij Allianz Global Assistance. Deze speciale medische reisverzekering heet de Travel Risk Insurance. De aanvragen voor deze medische verzekering worden tijdens werkdagen binnen 24 uur afgehandeld en je ontvangt de polis digitaal zodat je deze kan e-mailen naar het buitenland. Ook geven wij de premie terug als een visum wordt afgewezen. Klik hier voor meer informatie: Medische reisverzekering Schengenvisum

Vragen?

Stuur een e-mail: [email protected] of bel Reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn:
Telefoon 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.