Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering: Wat te doen bij ziekenhuisopname in het buitenland?

Bij een onverwachte ziekenhuisopname in het buitenland (bijvoorbeeld door een ongeval) is het van belang dat je direct contact opneemt met de alarmcentrale van Mondial Assistance of van je zorgverzekeraar.

Geen spoedeisende hulp

Moet je in het buitenland worden opgenomen in het ziekenhuis, maar is er geen acuut levensgevaar dan heb je eerst toestemming nodig om eventuele kosten te maken. Bel altijd vooraf de alarmcentrale van Mondial Assistance alvorens je naar het ziekenhuis gaat. De medewerkers van de Alarmcentrale kunnen ook checken of het een betrouwbaar ziekenhuis betreft en of de artsen goed gekwalificeerd zijn.

Reisverzekering en dekking voor medische kosten

Heb je een reisverzekering bij Mondial Assinstance afgesloten? Dan helpt de alarmcentrale jouw door onder andere:

 • garant te staan voor betalingen;
 • er voor te zorgen dat de (ziekenhuis)rekeningen in het buitenland betaald worden;
 • regelmatig overleg te plegen met de behandelend arts in het buitenland over de medische situatie;
 • er voor te zorgen dat de patiënt eerder terug kan naar Nederland (repatriëren);
 • contact te houden met familie in Nederland over de situatie van de patiënt.

Wat als je geen reisverzekering hebt?

Heb je geen reisverzekering afgesloten? Dan kan dat vervelende gevolgen hebben. Sommige ziekenhuizen weigeren een behandeling als ze niet zeker weten dat ze betaald krijgen. Neem in dat geval contact op met de Nederlandse ambassade. Zij kunnen helpen, door:

 • te bemiddelen tussen de onverzekerde patiënt en het ziekenhuis. De ambassade betaalt nooit een ziekenhuisrekening, maar kan het ziekenhuis erop wijzen dat het ziekenhuis geen hulp kan weigeren;
 • jouw familie in Nederland te vragen of ze geld willen overmaken voor de ziekenhuiskosten.

De ambassade kan verder helpen door bijvoorbeeld de familie in Nederland op de hoogte te stellen van de ziekenhuisopname of een tolk te regelen om gesprekken tussen arts en patiënt te vertalen.

Let op: De Nederlandse ambassade betaalt geen ziekenhuisrekening en staat ook niet garant voor een betaling. Het is de verantwoordelijkheid van een toerist of de reiziger zelf om er voor te zorgen verzekerd te zijn tegen medische kosten in het buitenland.

Psychiatrische patiënten in het buitenland

Het is meestal lastig voor een psychiatrische patiënt om na een opname in het buitenland terug te keren naar Nederland. Luchtvaartmaatschappijen eisen vaak dat iemand met ernstige psychiatrische problemen begeleiding krijgt tijdens de vlucht, bijvoorbeeld door een arts of verpleegkundige.

Iemand met ernstige psychiatrische problemen mag niet tegen zijn wil worden gerepatrieerd. De patiënt moet schriftelijk verklaren dat hij terug naar Nederland wil. Soms is er ook een verklaring van een behandelend arts nodig die stelt dat repatriëring het genezingsproces bevordert.

Heeft de persoon met psychische problemen een reisverzekering afgesloten, neem dan contact op met de alarmcentrale van Mondial Assistance. Zij kunnen er voor zorgen dat er een arts of medisch deskundige de psychiatrische patiënt begeleid tijdens zijn/haar terugreis naar Nederland.

Reisverzekering met dekking voor medische kosten voorkomt problemen

Ga je naar het buitenland op reis, check dan eerst of je verzekerd bent tegen medische kosten en repatriëring. Is dat niet het geval, sluit dan altijd eerst een reisverzekering af met dekking voor medische kosten. Hiermee voorkom je problemen.

Sluit hier een reisverzekering af

Heb je nog geen reisverzekering en ga je binnenkort naar het buitenland? Sluit hem dan hier af. De premie voor een kortlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Je hebt al een kortlopende reisverzekering vanaf € 1,30 per dag (inclusief 10% extra korting)! Je bent dan in geheel Europa verzekerd inclusief de landen om de Middellandse zee.

Je kunt zelf gemakkelijk een reisverzekering online afsluiten. Maak eerst een premieberekening en besluit dan of je de reisverzekering af wilt sluiten. Je ontvangt direct de polis en voorwaarden per e-mail. Bereken nu je voordeel:

De Kortlopende reisverzekering toegelicht

Een Kortlopende reisverzekering is een verzekering die tijdens je reis of vakantie een aantal garanties biedt bij onvoorziene omstandigheden en problemen. Een reisverzekering geeft in hoofdlijnen dekking voor drie belangrijke onderdelen:

 • Financiële vergoeding bij onder andere verlies of diefstal van bagage, noodzakelijk langer verblijf of versnelde terugkeer naar huis.
 • Verzekering van medische kosten en hulpverlening bij o.a. ziekte, ongeval en natuurrampen.
 • 24-uurs hulpverlening van een Alarmcentrale.

Voordelen Kortlopende reisverzekering Mondial Assistance

 • Gunstige premie en binnen een paar minuten afgesloten.
 • Mondial Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
 • Bij Mondial Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.
 • Eenvoudig meeverzekeren van bijzondere sporten en wintersport.

Mondial Assistance Alarmcentrale: Wereldwijd professionele hulp

Je wilt graag de zekerheid van de beste en grootste reisverzekeraar ter wereld. Met eigen alarmcentrales in achtentwintig landen wereldwijd, plus een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners ben je altijd verzekerd van de beste hulp. Ook is het prettig om te weten dat je in het Nederlands word geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Vragen over reisverzekeringen?

Stuur een e-mail of bel Reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: Telefoon 055 540 04 09 (10:00 – 17:00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.