Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Orkaan Sandy: Wat dekt jouw Mondial Assistance reis- en annuleringsverzekering?

Na de verwoestende orkaan Sandy in o.a. Haïti, Cuba en de Verenigde Staten is het chaos. Vooral New York en New Jersey zijn dinsdag zwaar getroffen. Het dodental loopt volgens de autoriteiten nog steeds op.

Omdat het voor jouw wellicht onduidelijk kan zijn wat onder de reis- en annuleringsverzekering valt, verwijzen wij graag naar de onderstaande informatie van Mondial Assistance met een lijst van meest gestelde vragen en antwoorden.

Algemene informatie

Hoe kan ik meer informatie krijgen over de getroffen gebieden en de toestand daar?
Op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken www.minbuza.nl en in de media worden de meest recente ontwikkelingen gemeld. Meestal worden alle verblijvende Nederlanders in het getroffen gebied aangeraden om zich te registreren via de website van de Nederlandse ambassade in dat gebied www.mfa.nl. In geval van een noodsituatie kunnen zij door de ambassade (onder meer per sms) worden bereikt. Als reizen in het getroffen gebied wordt ontraden door het ministerie van Buitenlandse Zaken, dan kan je contact opnemen met jouw touroperator/reisorganisatie.

Wat doet het Calamiteitenfonds?
Het kan zijn dat het Calamiteitenfonds heeft vastgesteld, dat het getroffen gebied een calamiteit is en dat het fonds uitkeert. Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat de reis moet worden aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan geeft het fonds een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Je kunt contact opnemen met jouw touroperator/reisorganisatie indien je een reis heeft geboekt via een touroperator/reisorganisatie, die deelnemer is aan het Calamiteitenfonds, en je de bijdrage aan het fonds hebt betaald. Dit geldt in principe alleen voor zogenaamde pakketreizen en niet voor losse tickets. Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar de website www.calamiteitenfonds.nl.

Informatie voor reizigers die nog op vakantie gaan

Ik wil mijn vakantie annuleren. Kan ik de kosten die ik hiervoor maak claimen op mijn annuleringsverzekering?
We raden je aan contact op te nemen met je touroperator/reisorganisator. In overleg met jou zal besloten worden om de reis om te boeken of om de kosten te vergoeden. Je kunt aanspraak maken op jouw annuleringsverzekering als jouw accommodatie/verblijf er niet meer is en er geen alternatief mogelijk is. Indien je een vliegtuig-, trein-, boot- of busticket heeft in combinatie met een accommodatie/verblijf, dan kan je vertrekvertraging met een maximum van drie dagen op jouw annuleringsverzekering claimen, als je later alsnog naar de vakantiebestemming vertrekt.

Ik heb een accommodatie/verblijf gereserveerd die er niet meer is. Wat moet ik nu doen en wat wordt er vergoed?
Neem contact op met je touroperator/reisorganisatie. In overleg met jou zal besloten worden om de reis om te boeken of om de kosten te vergoeden. Indien dit niet mogelijk is dan kan je de reissom claimen op jouw annuleringsverzekering.

Ik heb een accommodatie/verblijf gereserveerd die er niet meer is. Nu kan ik een andere accommodatie/verblijf regelen voor dezelfde periode maar deze is duurder. Kan ik deze kosten verhalen?
Als hiermee een volledige annulering voorkomen kan worden, dan zijn deze kosten verzekerd op je annuleringsverzekering. Je ontvangt een vergoeding tot maximaal de annuleringskosten van de reservering.

Informatie voor reizigers ter plaatse

Ik moet langer blijven dan gepland. Blijft mijn reisverzekering geldig?
Ja, jouw reisverzekering blijft gedurende die periode geldig.

Ik kan geen gebruik meer maken van mijn accommodatie/verblijf. Krijg ik via mijn reisverzekering een vergoeding voor een vervangend verblijf?
Als je al op vakantie was in het getroffen gebied, kan je een vergoeding krijgen voor de kosten voor een vervangend verblijf.

Ik wil mijn vakantie afbreken. Kan ik de kosten die ik hiervoor maak claimen op mijn annuleringsverzekering?
Deze kosten zijn alleen verzekerd, indien er schade is aan het verblijf in het getroffen gebied en er geen alternatief mogelijk is. Alleen de annuleringskosten van het geboekte arrangement zijn dan verzekerd. Extra reis- en verblijfkosten vallen niet onder de dekking van de annuleringsverzekering, maar worden eventueel vergoed door je reisverzekering. In sommige gevallen kan je aanspraak maken op het Calamiteitenfonds. Kijk op www.calamiteitenfonds.nl.

Mijn spullen zijn kwijtgeraakt en beschadigd tijdens de vakantie. Vergoedt mijn reisverzekering deze kosten?
De reisverzekering vergoedt deze schade tot de maximale dekking genoemd in de voorwaarden. Er moet wel een dekking voor bagage zijn afgesloten.

Ik ben op vakantie in het getroffen gebied en moet extra kosten maken. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering?
Indien het Calamiteitenfonds niet uitkeert, dan kan je op jouw reisverzekering extra reis-, verblijf- en telefoonkosten claimen als aan het einde van je reis langer in het getroffen gebied moet blijven. Dit geldt uitsluitend wegens werkstaking van vervoerbedrijven of luchthavenpersoneel, mist, natuurgeweld, lawine, insneeuwing of overstroming. De maximum vergoeding voor telefoon-, verblijf- en vervoerskosten staan genoemd in de voorwaarden van je Mondial Assistance reisverzekering

Belangrijk: Controleer altijd de voorwaarden om te kijken of jouw situatie onder de dekking van de reis- of annuleringsverzekering valt.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.