Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering of zorgverzekering: Gewond bij het skiën, wie betaalt wat?

Reisverzekering of zorgverzekering: Gewond bij het skiën, wie betaalt wat?Wanneer je op wintersport gaat en je breekt een been op de piste. Wie betaalt dan wat? En wordt vervoer naar het dal per ‘banaan’ dan wel vergoed?

Jouw zorgverzekering vergoedt gedeeltelijk de medische kosten, maar dekt niet de volledige kosten voor vervoer per helikopter, banaan of gipsvlucht. Hetzelfde geldt voor de kosten van een langer verblijf. En de rekening voor opsporing of redding, ook die kan je niet claimen op je basiszorgverzekering.

Daarvoor heb je een reisverzekering van Allianz Global Assistance nodig, met dekking voor wintersport (bijzondere sporten) en medische kosten. Deze verzekering vergoedt de kosten wel!

Hulp bij problemen

Bij een noodsituatie bel je naar de alarmcentrale van Allianz Global Assistance. Daar vertellen ze jou welk ziekenhuis het beste is, regelen ze de betalingsgarantie en organiseren ze eventueel de repatriering (thuisreis). Tijdens de ziekenhuisopname onderhoudt de alarmcentrale contact met eventuele reisgenoten, familie thuis en de behandelend arts.

Vergoeding van medische kosten

Jouw zorgverzekering vergoedt vaak medische hulp tot maximaal twee keer het Nederlandse tarief. Dit is meestal te weinig om je ziekenhuisrekening te voldoen, want in landen zoals Oostenrijk is de zorg nogal duur. Gewonde wintersporters worden vaak naar prive-klinieken gebracht die hoge kosten rekenen.

Repatriëring

Als je been gebroken hebt wil je natuurlijk snel naar huis. Jouw zorgverzekeraar regelt dat niet. Alleen als eerdere terugkeer om medische redenen noodzakelijk is, wordt het vergoed. De reisverzekering van Allianz Global Assistance vergoedt de repatriëring met bijvoorbeeld een gipsvlucht wel! Daarnaast organiseert de alarmcentrale ook het transport van jou.

Heb je nog geen reisverzekering voor wintersport? Kijk dan hier: Reisverzekering voor wintersport »

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.