Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Waarom een reisverzekering? Lees de bespaartips!

Waarom een reisverzekering? Lees de bespaartips!Waarom sluit je een reisverzekering af? Om deze vraag te beantwoorden, is het belangrijk eerst uit te leggen wat een reisverzekering is. Lees ook onze handige bespaartips voor een reisverzekering.

Een reisverzekering van Mondial Assistance is in ieder geval niet duur. Je hebt al een kortlopende reisverzekering v.a. slechts: € 1,26 per dag. Wil je een doorlopende reisverzekering? Die heb je al vanaf: € 1,58 per maand.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering biedt dekking tegen materiële- en letselschade die je tijdens je vakantie kunt oplopen. De schade die de verzekeraar vergoedt, is vaak vele malen hoger dan de premie. Daarnaast biedt de reisverzekeraar hulp in het land waar je op vakantie bent en zorgt de verzekeraar er eventueel voor dat je wordt teruggebracht naar Nederland. Dat noemen we repatriëring.

Een reisverzekering bestaat uit een aantal onderdelen. De meest voorkomende zijn:

 • buitengewone of onvoorziene kosten;
 • ongevallen;
 • geneeskundige kosten;
 • bagagedekking;
 • wintersportdekking;
 • vervangend vervoer en verblijf;
 • reisrechtsbijstand;
 • geld en cheques;
 • autopechhulp.

Waarom een reisverzekering?

De vraag ‘Waarom een reisverzekering?’ is eenvoudig te beantwoorden. Tijdens je vakantie in het buitenland loop je meer en andere risico’s dan normaal gesproken. Je bent immers in een vreemde omgeving. Verkeersregels zijn soms anders en potentiële risico’s zijn moeilijker in te schatten. Je kunt sneller ziek worden door een andere hygiëne, denk aan voedselvergiftiging. Een tropische infectie of een vervelende bacterie waar je ernstig ziek van wordt zijn tevens risico’s. In dat geval moet je naar een arts of een ziekenhuis. Maar hoe weet je of die betrouwbaar is en of ze wel de juiste diagnose stellen? In dat soort situaties bied de alarmcentrale van Mondial Assistance concrete hulp. Het afsluiten van een reisverzekering zorgt er ook voor dat je 24 uur per dag, waar ook ter wereld, hulp kunt krijgen van deskundigen.

Wanneer komt een reisverzekering van pas?

Je wilt natuurlijk onbezorgd van een welverdiende vakantie kunnen genieten. Daarom is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Er kan altijd iets onverwachts gebeuren juist dan is het goed dat je kan terugvallen op je reisverzekering.  Een aantal praktijkvoorbeelden:

 • Je moet je reis afbreken in verband met ziekte.
 • Een familielid heeft een ernstig ongeluk gehad en je moet direct terug naar Nederland.
 • Je vlucht is vertraagd door noodweer en je moet in een hotel overnachten.
 • Je bagage is zoekgeraakt op het vliegveld.
 • Je hebt medische hulp nodig in het buitenland.
 • Je bent betrokken bij een auto-ongeluk in het buitenland en je hebt juridische bijstand nodig.
 • Je kan niet naar huis vanwege stakingen op je vakantiebestemming.

Alle bovenstaande situaties worden door een goede reisverzekering gedekt.

Wat kost een reisverzekering?

Een reisverzekering bij Mondial Assistance is niet duur. Je bent uitstekend verzekerd bij de grootste reisverzekeraar ter wereld:

 • Kortlopende reisverzekering v.a. slechts: € 1,30 per dag.
 • Doorlopende reisverzekering, nu al vanaf: € 1,20 per maand.
 • Ben je jonger dan 27 jaar? Dan heb je al een doorlopende reisverzekering voor € 1,02 per maand!

Hoe sluit ik een reisverzekering af?

Je kunt hier zelf gemakkelijk een reisverzekering van Mondial Assistance online afsluiten. Maak eerst een vrijblijvende premieberekening en besluit dan of je de reisverzekering wilt afsluiten. Je ontvangt direct de polis en voorwaarden per e-mail. Bereken nu je voordeel:

Of als je vaker op vakantie gaat

Nu 10% korting op je premie!

Door onze kostenbesparende werkwijze geven wij je nog eens 10% extra korting op de normale premies van Mondial Assistance! Ook op een doorlopende reisverzekeringen ontvang je ieder jaar weer 10% extra korting. Zo kunnen wij jou de goedkoopste reisverzekeringen aanbieden.

Wat is het belangrijkste bij een reisverzekering?

Dat is de dekking tegen buitengewone of onvoorziene kosten. Het is verreweg het belangrijkste onderdeel van een reisverzekering. Het dekt bijvoorbeeld de kosten voor opsporings- of reddingsacties, als je tijdens een bergwandeling verdwaalt of gewond raakt.

Ook de kosten van hulpverlening door een alarmcentrale vallen eronder. Dit geldt ook voor extra reis- en verblijfskosten als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een ongeval of ernstige ziekte. De kans op dit soort voorvallen is misschien niet groot, maar áls ze optreden, kunnen de kosten behoorlijk oplopen.

Bagagedekking reisverzekering

Veel mensen denken bij de noodzaak van het afsluiten van een reisverzekering vooral aan de bagage die ze meenemen. De kosten van beschadiging, verlies of diefstal van bagage zijn wel te overzien. Maar de risico’s worden groter omdat Nederlanders steeds vaker dure foto- en videoapparatuur meenemen op reis. Denk bijvoorbeeld aan smartphones en laptops. In het geval van diefstal kan dit een flinke financiële tegenslag betekenen.

Medische kosten buitenland

Een belangrijke reden om een reisverzekering af te sluiten zijn de medische kosten in het buitenland. Hoewel iedere Nederlander ook in het buitenland verzekerd is tegen medische kosten, gelden er wel beperkingen. Wanneer de kosten voor een medische ingreep in het buitenland hoger zijn dan de gangbare vergoeding in Nederland, kun je alsnog met een hoge rekening worden geconfronteerd. Ga je naar landen waar de ziektekosten bijzonder hoog kunnen oplopen, zoals Zwitserland, de Verenigde Staten of Canada? Kijk dan of je aanvullende ziektekostenverzekering de kosten dekt of verzeker ziektekosten mee in je reisverzekering.

Alarmcentrale en SOS kosten

Je reisverzekering biedt de mogelijkheid om hulp te vragen bij een alarmcentrale. Zij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken. Deze ervaren hulpverleners kunnen reizigers in iedere noodsituatie bijstaan en zijn in staat snel adequate hulp te bieden. Dat kan een levensreddende actie zijn, maar ook gewoon een vraag beantwoorden. Desnoods krijg je een Nederlandse arts aan de telefoon die jou een medisch advies kan geven. SOS kosten zijn de kosten die door onvoorziene omstandigheden ontstaan, zoals extra verblijfkosten omdat je niet terug kunt vliegen. Maar ook omdat je de vakantie moet afbreken en naar huis moet omdat een familielid ernstig ziek is geworden of overleden.

Repatriëring: terug naar Nederland

Repatriëren betekent terugkeren naar Nederland, dat kan noodzakelijk zijn omdat een persoon ernstig ziek is. Maar bijvoorbeeld ook wanneer iemand door een ongeluk in het buitenland gewond is geraakt. Repatriëren kan alleen als de persoon vervoerd kan en mag worden. Soms is er een medische indicatie waarbij normaal vervoer niet toegestaan is. Het terughalen naar Nederland wordt door de alarmcentrale gecoördineerd. Zij zorgen er voor dat je snel en veilig kunt terugkeren. De kosten van repatriëring worden door de reisverzekering vergoedt.

Bespaartips voor een reisverzekering

Natuurlijk wil je niet teveel betalen voor je reisverzekering. Daarom geven wij je een aantal nuttige bespaartips.

 • Kijk of je gezinssamenstelling is veranderd.
 • Mocht je reisgedrag wijzigen, kijk dan of bepaalde dekkingen nodig of juist niet meer nodig zijn.
 • Heb je werelddekking maar blijf je in Europa? Pas dan je polis aan, het scheelt premie.
 • Sommige aanvullende modules zijn overbodig. Een verzekering met een beperkte basisdekking en enkele aanvullende modules kan je geld besparen.
 • Soms is een doorlopende reisverzekering in plaats van meerdere tijdelijke reisverzekeringen veel goedkoper: Het omslagpunt ligt bij een gezin op 2 weken vakantie, bij een stel op 3 weken en voor een alleenstaande geldt 3 tot 4 weken (niet aaneengesloten).
 • Heb je in het dagelijks leven al een ongevallenverzekering? Dan ben je meestal tijdens vakantie ook verzekerd.
 • Wie al een gezinsrechtsbijstandverzekering met buitenlanddekking heeft, hoeft dit niet extra mee te verzekeren op een reisverzekering.
 • Let op bij lange vakanties. Vaak geldt er een maximum aan aangesloten reisdagen voor een doorlopende reisverzekering.
 • Sluit je reisverzekering af bij Reisverzekeringkorting.nl, je ontvangt dan 10% extra korting op de premie!

Meer informatie?

Wil je meer informatie over reisverzekeringen of heb je specifieke vragen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 09 op werkdagen of stuur een email naar [email protected] in Apeldoorn.

Reisverzekeringkorting.nl is een intermediair waar je direct online een reisverzekering van Mondial Assistance kunt afsluiten. Door onze kostenbesparende werkwijze geven wij je maar liefst 10% extra korting op de normale premies van Mondial Assistance Reisverzekeringen! Ook op de doorlopende reisverzekeringen ontvang je ieder jaar weer 10% korting!

GARANTIE: de extra korting op je reisverzekering gaat niet ten koste van de dekking of kwaliteit.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.