Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Op vakantie? Heb jij wel de juiste reisverzekering?

Op vakantie? Heb jij wel de juiste reisverzekering?
Op vakantie? Heb jij wel de juiste reisverzekering?

Als je op vakantie gaat is het van belang dat je de juiste reisverzekering afsluit. Wellicht heb je een doorlopende reisverzekering en denk je dat alles goed geregeld is. Maar dat kan wel eens flink tegenvallen. Ga je lang aaneengesloten op vakantie of werken tijdens je reis (ook vrijwilligerswerk)? Of misschien wel een bijzondere sport beoefenen, dan is de kans groot dat jouw doorlopende reisverzekering geen dekking biedt of dat je een aanvullende dekking moet nemen.

Het is niet voor niets dat Allianz Global Assistance meer dan zes verschillende reisverzekeringen aanbiedt. Zo is er voor iedere reis of situatie wel een reisverzekering. Welke jij moet kiezen hangt van een aantal factoren af. Zoals:

 • Ga je kort of lang op reis?
 • Blijf je in Europa op ga je verder op reis.
 • Ga je werken tijdens je verblijf in het buitenland?
 • Ga je bijzondere sporten beoefenen of op wintersport?
 • Ben je een zakenreiziger?
 • Ga je aaneengesloten voor langere tijd naar het buitenland?
 • Ben je wel gedekt tegen alle medische kosten in het buitenland?

Voor al deze situaties bestaan er speciale reisverzekeringen of aanvullende dekkingen die prima aansluiten bij jouw reisgedrag. We zullen een aantal reisverzekeringen hieronder toelichten.

Niet vaak op vakantie: Kortlopende reisverzekering

Deze is voor jou geschikt als je niet vaak op vakantie gaat (bijvoorbeeld 1 of 2 keer) en niet langer dan drie weken. Je kan bij deze eenmalige reisverzekering zelf de dekkingen kiezen die jij belangrijk bent. Zo kan je de kortlopende reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking. Met een Kortlopende Reisverzekering is het mogelijk om het risico van wintersport (inclusief deelname aan Gasterennen en Wisbiwedstrijden) en bijzondere (winter)sporten mee te verzekeren. Bijzondere sporten zijn onder andere: bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping, hanggliding, ultralight vliegen, zweefvliegen.

Je kunt de Kortlopende Reisverzekering afsluiten voor reizen binnen Europa (inclusief de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee), wereld exclusief Canada en de Verenigde Staten en Wereld inclusief Canada en de Verenigde Staten.

Regelmatig op vakantie: Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance is meestal voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of als je meer dan 18 dagen weg gaat. Voor samenwonenden of gezinnen met kinderen is de doorlopende reisverzekering al bij 10 reisdagen per persoon per jaar voordeliger dan een kortlopende reisverzekering die je steeds per vakantie afsluit. Ben je alleenstaand, dan ben je al bij 21 reisdagen per jaar voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering. Dit scheelt al gauw tientallen euro’s per jaar. Daarnaast is het ook nog eens gemakkelijk. Wil je het helemaal voor elkaar hebben dan kan je de doorlopende reisverzekering ook uitbreiden met een doorlopende annuleringsverzekering. Met de Doorlopende Annuleringsverzekering krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed, standaard tot maximaal € 1.500,- p.p. per reis (maximaal € 7.500 per polis per jaar). Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan worden de kosten voor de niet gebruikte dagen vergoed. Met de Dubbel-Zeker variant krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag.

Werken, studeren of lang op reis: Globetrotter Verzekering

De Globetrotter Verzekering is speciaal voor iedereen die gaat backpacken, studeren of gaat werken in het buitenland. De Globetrotter Verzekering is ook ideaal als je voor langere tijd naar het buitenland gaat. Je mag werken tijdens je reis met deze verzekering. Voor gevaarlijk werk geldt een premie-toeslag. Je kunt deze verzekering afsluiten met een volledige dekking voor ziektekosten in het buitenland, bijvoorbeeld omdat jij je basis zorgverzekering in Nederland opzegt. Met de Globetrotter Verzekering ben je maximaal 24 maanden aaneengesloten goed verzekerd.

Bijzondere sporten in Europa: Outdoor & Survival Verzekering

Ben jij een avontuurlijke reiziger en gek op bijzondere extreme sporten zoals bergbeklimmen, raften, kiten, abseilen, ultralight vliegen of parachutespringen? De Adventure & Survival Verzekering is de beste outdoor verzekering als je in Europa blijft. Zo kent deze verzekering standaard een uitgebreide dekking voor je sportuitrusting, maar ook een ongevallendekking en zelfs een aansprakelijkheidsdekking.

Geen zorgkosten: Kies voor de dekking medische kosten

Maak je in het buitenland kosten voor medische zorg? Dan krijg je mogelijk een vergoeding van je basiszorgverzekeringspolis. Het gaat dan om zorg die niet kan wachten tot je weer in Nederland bent, maar deze zorg valt wel onder je eigen risico. De vergoeding is echter  nooit hoger dan het bedrag dat zorgverleners in Nederland in rekening mogen brengen. Het Nederlandse tarief kan lager zijn dan het tarief van de zorgverlener in het buitenland. Bijvoorbeeld als je zorg krijgt in een privékliniek in plaats van in een staatsinstelling. Daarvoor is de dekking medische kosten op een reisverzekering erg belangrijk. Sluit deze af als je geen financiële risico’s wilt lopen. En denk er ook aan dat de kosten van repatriëring alleen vanuit een reisverzekering vergoed worden. De basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet.

Met een groep of met meerdere families op reis: Groepsreis- en groepsannuleringsverzekering

De groepsreisverzekering biedt dekking in heel Europa en is ideaal voor het verzekeren van bijvoorbeeld schoolreisjes, bedrijfsuitjes, busreis of familie-uitstapje. De deelnemers aan de groepsreis zijn dan verzekerd voor hulpverlening, ongevallen, medische kosten, rechtsbijstand en aansprakelijkheid. De groepsannuleringsverzekering is nuttig als je met een gezelschap op reis gaat. Dat kan een groep vrienden zijn maar ook familie, collega’s of een vakantie met de club of sportvereniging. De belangrijkste eigenschap van een groepsannuleringsverzekering is dat je de hele reis kan annuleren als één van de groepsleden uit het reisgezelschap ernstig ziek wordt, een ernstig ongeval krijgt of komt te overlijden.

Is een reisverzekering wel nodig?

Zo zie je maar dat er wellicht meer reisverzekeringen bestaan dan je gedacht had. De speciale reisverzekering sluiten niet alleen beter aan op je reisgedrag maar zijn tevens vaak voordeliger dan een standaard verzekering.

Mocht je denken, een reisverzekering dat is toch niet nodig. Ik ben toch overal voor verzekerd? Dat is niet juist. We noemen een paar risico’s waar je zelf misschien niet aan denkt en die toch door een reisverzekering worden gedekt:

 • Extra kosten bij acute problemen (bijvoorbeeld langer hotelverblijf door een staking op de luchthaven).
 • Repatriëring dat betekent terugkeren naar Nederland, dat kan noodzakelijk zijn omdat een persoon is overleden of ernstig ziek is.
 • Bijzonder vervoer op medische indicatie (ambulance en ambulancevliegtuig, gipsvluchten).
 • Een opsporings- of reddingsoperatie (bijvoorbeeld de inzet van een helikopter).
 • Extra reis- en verblijfskosten wanneer de reisgenoot of partner in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt.
 • Kosten indien je in het buitenland komt te overlijden (vervoer van het stoffelijk overschot naar Nederland).

Een reisverzekering is relatief niet duur en je voorkomt een hoop problemen zowel financieel als het regelen van diverse zaken bij problemen in het buitenland. Kies voor de juiste reisverzekering en ga onbezorgd van je vakantie genieten.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering voor jouw vakantie? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400409 (op werkdagen tijdens kantooruren), of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.