Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Rusland: visum informatie en reisverzekering – nu 10% korting

Rusland: visum informatie en reisverzekering
Rusland: visum informatie en reisverzekering

Ga je binnenkort naar Rusland op vakantie? Denk er dan aan dat een visum en een reisverzekering met dekking voor medische kosten verplicht is. Een ziektekostenverzekering met wereldwijde dekking is ook toegestaan.

Rusland visum en reisverzekering

Iedereen die naar Rusland reist, moet een visum aanvragen. Bij een aanvraag voor een visum moet je tevens aantonen dat je verzekerd bent tegen ziektekosten in Rusland. Dat kan door bij je visumaanvraag een Engelstalige verklaring in te leveren. Deze verklaring moet je ook bij je hebben wanneer je door Rusland reist. De geldigheidsduur van de reisverzekering moet gelijk zijn aan de visumperiode.

Een visum voor de Russische Federatie (Rusland) kan worden aangevraagd bij de Russische ambassade in Den Haag (www.ambru.nl ). De geldigheidsduur van het visum dient nauwkeurig in de gaten gehouden te worden: vertrek na afloop van het visum leidt tot ernstige problemen aan de grens (oponthoud, hoge kosten en ingewikkelde procedures) die een aangenaam verblijf in de Russische Federatie op wel zeer onaangename wijze kan afsluiten. Mocht onverhoopt langer verblijf nodig zijn dan het visum toestaat, dient vóór het aflopen van de geldigheidsduur van het visum bij FMS verlenging aangevraagd te worden. Verlenging van een visum voor 90 dagen is niet mogelijk.

Migratiekaart Russische Federatie

Volgens de Russische vreemdelingenwet die per 1 november 2002 van kracht is geworden, dient iedere buitenlander, die niet over een tijdelijke of permanente verblijfsvergunning beschikt, in het bezit te zijn van een “migratiekaart”. De migratiekaart bevat een aantal persoonsgegevens en informatie over de verblijfsduur in de Russische Federatie. De kaart wordt gebruikt om de registratie van vreemdelingen vast te leggen. Het is in feite een formulier, dat in het vliegtuig wordt verstrekt of in de aankomsthal van het vliegveld (dan wel bij de grenscontrole aan de landsgrens) kan worden verkregen en moet worden ingevuld. De grenswacht (bij de paspoortcontrole) neemt bij binnenkomst een deel van het formulier in; het afgestempelde restant blijft in jouw bezit, en dient altijd samen met jouw paspoort bij je gedragen te worden.

Veelal wordt aan de landgrens (met name bij binnenkomst vanuit Wit-Rusland) nagelaten het paspoort af te laten stempelen en een migratiekaart in te vullen. Dit kan problemen geven zowel bij controles op straat als bij het uitreizen. Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger hier op te letten. Het is dus absoluut noodzakelijk dat afstempelen en invullen van een migratiekaart aan de landsgrens toch plaats vindt. Bij het verlaten van het grondgebied van de Russische Federatie moet de migratiekaart worden ingeleverd bij de immigratieautoriteiten op de plaats van vertrek (op vliegvelden is dat de douane). Bij terugkeer in Rusland geldt uiteraard dezelfde wettelijke verplichting en moet opnieuw een migratiekaart worden ingevuld en dient opnieuw registratie plaats te vinden bij de FMS.

Registratie bij FMS-kantoor

De verplichting voor buitenlanders en hun familieleden zich binnen drie werkdagen na aankomst in de Russische Federatie te laten registreren blijft van kracht. Dit dient te gebeuren, samen met de uitnodigende partij, op het dichtstbijzijnde FMS-kantoor of bij het postkantoor. Het adres van het FMS-hoofdkantoor (Federale Migratie Dienst) in Moskou is : Ul. Pokrovka 42 metro “Tsjistyje Proedy”, “Toergenevskaja”. Op het FMS-hoofdkantoor worden geen registraties in behandeling genomen. De website van de FMS is www.fmsmoscow.ru (alleen in het Russisch). Indien je in de Russische Federatie verschillende steden langer dan 3 dagen bezoekt dien je jezelf in iedere stad weer opnieuw te registeren. Bij verblijf in hotels geldt dat aldaar een registratie plaats vindt, waardoor de verplichting voor registratie bij FMS vervalt.

Engelstalige verzekeringsverklaring

Zorg er voor dat je tijdens je reis een Engelstalige verzekeringsverklaring bij je hebt. Let er altijd op dat expliciet op de verklaring moet worden vermeld dat de reisverzekering geldig is in de Russische federatie of wereldwijd. Een kopie van een verzekeringspasje is niet toegestaan. Onderaan deze pagina zie je een voorbeeld van de Engelstalige verzekeringsverklaring van Allianz Global Assistance. Deze wordt door de Russische autoriteiten geaccepteerd.

Dekking medische kosten verplicht

Je moet eveneens kunnen aantonen dat de medische kosten door de verzekeraar worden vergoed. De dekking medische kosten valt over het algemeen niet onder de standaard dekking van een reisverzekering, maar dient aanvullend te worden afgesloten. Let hier dus goed op bij het afsluiten van een reisverzekering.

Hoe vraag je een Engelstalige verklaring voor Rusland aan?

Wie van plan is om naar Rusland te reizen, adviseren wij om bij ons een Engelstalige verklaring aan te vragen. Op deze verklaring staat waar je voor verzekerd bent en waar deze verzekering geldig is. Je kunt een Engelstalige verklaring bij ons aanvragen door een email te sturen naar: [email protected] onder vermelding van de N.A.W. gegevens en je Allianz Global Assistance polisnummer. Dat geldt natuurlijk ook als je een doorlopende reisverzekering hebt.

Een reisverzekering voor Rusland afsluiten?

Bij Reisverzekeringkorting.nl kan je zelf eenvoudig een kortlopende- of doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance met medische kosten voor Rusland afsluiten. Je krijgt bij ons zelfs 10% extra korting op de toch al scherpe premie van Allianz Global Assistance.

Reisverzekering Allianz Global Assistance

Een reisverzekering Allianz Global Assistance voor Rusland is hier supervoordelig. Een kortlopende reisverzekering heb je al vanaf slechts: € 1,26 per dag. Een doorlopende reisverzekering, sluit je al af vanaf: € 1,12 per maand. Je hebt een annuleringsverzekering vanaf 5,31% van de reissom (inclusief 10% extra korting)!

Zelf de premie berekenen

Bij Allianz Global Assistance kun je zelf eenvoudig de premie voor een reisverzekering en annuleringsverzekering berekenen. Je voert de gegevens in en je ziet direct wat je gaat betalen. De korting die wij geven wordt ook vermeld. Indien je akkoord bent met de premie kun je verder om je persoonlijke gegevens in te vullen. In slechts drie stappen sluit je zo zelf een reisverzekering en annuleringsverzekering online af. Een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering kan je betalen met automatische incasso of iDEAL. Een doorlopende reisverzekering en annuleringsverzekering kun je per maand betalen met een machtiging voor automatische incasso.

Heb je nog vragen over de verplichte reisverzekering voor Rusland? Neem dan contact met ons op. Je kunt bellen tijdens kantooruren: 055-5400409 of stuur een e-mail: [email protected]

Voorbeeld van een verzekeringsverklaring voor Rusland:

Engelse-verklaring-Rusland
Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.