Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Naar Rusland? Reisverzekering met medische kosten verplicht!

Naar Rusland? Reisverzekering met medische kosten verplicht!
Naar Rusland? Reisverzekering met medische kosten verplicht!

Ga je naar Rusland? Een reisverzekering met dekking voor medische kosten is verplicht. Vraag hier een Engelstalige verklaring aan. Je ontvangt bij ons tot 20% korting op een reisverzekering van Allianz Global Assistance.

Een Rusland reisverzekering van Allianz Global Assistance met dekking voor medische kosten heb je voor € 2,62 per dag. Een doorlopende reisverzekering met werelddekking en medische kosten voor o.a. Rusland sluit je hier v.a. € 2,69 per maand (SOS, werelddekking en medische kosten).

Rusland visum en reisverzekering

Iedereen die naar Rusland reist, moet een visum aanvragen. Bij een aanvraag voor een visum moet je tevens aantonen dat je verzekerd bent tegen ziektekosten in Rusland. Dat kan door bij je visumaanvraag een Engelstalige verklaring in te leveren. Deze verklaring moet je ook bij je hebben wanneer je door Rusland reist. De geldigheidsduur van de reisverzekering moet gelijk zijn aan de visumperiode.

Engelstalige verzekeringsverklaring

Let er altijd op dat expliciet op de verklaring moet worden vermeld dat de reisverzekering geldig is in de Russische federatie of wereldwijd. Een kopie van een verzekeringspasje is niet toegestaan. Onderaan deze pagina zie je een voorbeeld van de Engelstalige verzekeringsverklaring van Allianz Global Assistance. Deze wordt door de Russische autoriteiten geaccepteerd.

Dekking medische kosten verplicht

Je moet eveneens kunnen aantonen dat de medische kosten door de verzekeraar worden vergoed. De dekking medische kosten valt over het algemeen niet onder de standaard dekking van een reisverzekering, maar dient aanvullend te worden afgesloten. Let hier dus goed op bij het afsluiten van een reisverzekering.

Hoe vraag je een Engelstalige verklaring voor Rusland aan?

Wie van plan is om naar Rusland te reizen, adviseren wij om bij ons een Engelstalige verklaring aan te vragen. Op deze verklaring staat waar je voor verzekerd bent en waar deze verzekering geldig is. Je kunt een Engelstalige verklaring bij ons aanvragen door een email te sturen naar: [email protected] onder vermelding van de N.A.W. gegevens en je Allianz Global Assistance polisnummer. Dat geldt natuurlijk ook als je een doorlopende reisverzekering hebt.

Een reisverzekering voor Rusland afsluiten?

Bij Reisverzekeringkorting.nl kan je zelf eenvoudig een kortlopende- of doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance met medische kosten voor Rusland afsluiten. Je krijgt bij ons zelfs 10% extra korting op de toch al scherpe premie van Allianz Global Assistance.

Reisverzekering Allianz Global Assistance

Een reisverzekering Allianz Global Assistance voor Rusland is hier supervoordelig. Een kortlopende reisverzekering heb je al vanaf slechts: € 2,62 per dag (inclusief werelddekking en medische kosten). Een doorlopende reisverzekering, sluit je al af vanaf: € 2,69 per maand. Je hebt een annuleringsverzekering vanaf 5,31% van de reissom (inclusief 10% extra korting)!

Zelf de premie berekenen

Bij Allianz Global Assistance kun je zelf eenvoudig de premie voor een reisverzekering en annuleringsverzekering berekenen. Je voert de gegevens in en je ziet direct wat je gaat betalen. De korting die wij geven wordt ook vermeld. Indien je akkoord bent met de premie kun je verder om je persoonlijke gegevens in te vullen. In slechts drie stappen sluit je zo zelf een reisverzekering en annuleringsverzekering online af. Een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering kan je betalen met automatische incasso of iDEAL. Een doorlopende reisverzekering en annuleringsverzekering kun je per maand betalen met een machtiging voor automatische incasso.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de verplichte reisverzekering voor Rusland (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Is een (reis)verzekering verplicht voor Rusland?

Ja. Iedereen die naar Rusland reist, moet een visum aanvragen. Dit kan bij de visumbalie Rusland VHS (tegenover het Russische consulaat) of je kan een visum online aanvragen via visa.kdmid.ru. Een onderdeel van de visumaanvraag is, dat je moet aantonen verzekerd te zijn tegen medische kosten. Dat kan met een reisverzekering met dekking voor medische kosten.

Hoe kom ik aan een Engelstalige verzekeringsverklaring voor Rusland?

Sluit eerst bij ons een kortlopende- of doorlopende reisverzekering met dekking voor medische kosten af. Neem daarna per e-mail contact met ons op voor de Engelstalige verzekeringsverklaring voor Rusland (Russische Federatie). Vermeld daarbij altijd je polisnummer. Heb je een doorlopende reisverzekering afgesloten vermeld dan ook wanneer je naar Rusland reist en de wanneer je weer terug naar Nederland gaat.

Waar moet een Engelstalige verzekeringsverklaring voor Rusland aan voldoen?

Voor een aanvraag van een visum moet je kunnen aantonen dat je verzekerd bent tegen ziektekosten in Rusland. Dit kan door bij je visum aanvraag een Engelstalige verklaring van (reis)verzekering bij te voegen. Deze verklaring moet je ook bij je hebben wanneer je door Rusland reist. Een kopie van een verzekeringspasje is niet voldoende en word ook niet toegestaan.
Op de verklaring moet expliciet vermeld worden dat medische kosten door de (reis)verzekeraar wordt vergoed en de (reis)verzekering geldig is in de Russische Federatie of wereldwijd. De geldigheidsduur van de (reis)verzekering moet gelijk zijn aan de visum periode. De verklaring van reisverzekering van Allianz Global Assistance wordt door de Russische autoriteiten geaccepteerd.

Wat valt er onder de reisverzekering voor Rusland?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport en andere dekkingen.

Tot wanneer kan ik een reisverzekering voor Rusland afsluiten?

Een reisverzekering voor Rusland afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.