Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reizen naar Caribisch Nederland: Curaçao, Aruba, Sint Maarten en Bonaire

Reizen naar Caribisch Nederland: Curaçao, Aruba, Sint Maarten en BonaireHet reisadvies voor Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Saba en Sint Eustatius is per 1 juli van oranje naar geel aangepast. Dat betekent dat Nederlanders, Belgen en andere Europeanen weer naar deze tropische eilanden kunnen reizen.

Er gelden wel een aantal regels die je hieronder kan lezen. Zo is het verplicht om voor vertrek een reisverzekering af te sluiten.

Reisadvies Curaçao

Per 1 juli 2020 is reizen vanuit Nederland naar Curaçao mogelijk. Reizigers dienen voorafgaand aan de reis een “Public Health Passenger Locator Card” en immigratiekaart in te vullen via www.gobiernu.cw . Ook dient een negatief resultaat van een COVID-19 PCR-test van uiterlijk 72 uur voor aankomst ingediend te worden bij aankomst. Reizigers kunnen inreizen indien zij niet in de 14 dagen voorafgaand aan de reis in een gebied met wijdverspreide transmissie van het COVID-19 virus zijn geweest. Reizigers zijn verplicht een reisverzekering te hebben afgesloten.

Reisadvies Aruba

Per 1 juli 2020 is reizen vanuit Nederland naar Aruba mogelijk. Reizigers dienen voorafgaand aan de reis een gezondheidsverklaring te uploaden via www.edcardaruba.aw waar tevens informatie te vinden is over de voorwaarden voor inreizen. Reizigers zijn verplicht een COVID-19 reisverzekering af te sluiten via genoemde website.

Houd actuele informatie van de lokale autoriteiten in de gaten.

Reisadvies Sint Maarten

Per 1 juli 2020 is reizen vanuit Nederland naar Sint Maarten mogelijk. Reizigers dienen voorafgaand aan de reis een gezondheidsverklaring in te vullen via de website stmaartenentry.com/. Ook dient een negatief resultaat van een COVID-19 PCR-test van uiterlijk 72 uur voor aankomst ingediend te worden bij aankomst. Reizigers zijn verplicht een reisverzekering af te sluiten.

Houd actuele informatie van de lokale autoriteiten in de gaten via de website stmaartenupdates.com/.

Reisadvies Bonaire

Vanaf 1 juli 2020 kunnen toeristen uit Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland weer naar Bonaire vliegen, mits zij de 14 dagen voor vertrek in het gebied van vertrek verbleven. Bij aankomst wordt verzocht een gezondheidsverklaring in te vullen en ondertekenen. Het advies is om binnen 72 uur voor vertrek een (negatieve) coronatest te laten doen om te waarborgen dat quarantaine niet nodig is. Dit geldt ook voor ingezetenen.

Reizigers vanuit Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius hoeven niet in quarantaine als zij in de 14 dagen voorafgaand aan het bezoek aan Bonaire op het eiland van vertrek verbleven. Op het moment dat Amerikaanse passagiers worden toegestaan op Aruba en Sint Maarten, past Bonaire de regels mogelijk aan.

Voor alle inwoners en bezoekers geldt:

  • Houdt u aan de  sociale afstand en hygiënemaatregelen.
  • Iedereen die zich niet goed voelt en symptomen heeft van COVID-19, moet in zijn accommodatie blijven en bellen met de afdeling Publieke Gezondheid op nummer +599 770-2651. Deze afdeling bepaalt of een test nodig is. Totdat de testuitslag bekend is, moet u op uw kamer blijven.
  • Toeristen van buiten Caribisch Nederland hebben een geldige verzekering nodig, zodat zij gedekt zijn tegen extra medische kosten op Bonaire.

Kijk voor meer informatie over actuele lokale maatregelen op www.facebook.com/openbaarlichaamBonaire.

Reisadvies Saba

Reizen naar Saba vanuit Nederland, Frankrijk, Sint Maarten en Aruba is alleen mogelijk voor ingezetenen van Saba en mensen met essentiële beroepen. Zij moeten gedurende 14 dagen na aankomst in (thuis)quarantaine verblijven.

Reizigers vanuit Bonaire, Curaçao en Sint Eustatius krijgen toestemming zonder quarantaineverplichting, mits zij 14 dagen voor vertrek niet op andere (ei)landen zijn geweest.

Voor reizen naar Saba is toestemming nodig via [email protected].

Kijk voor meer informatie over actuele lokale maatregelen: www.sabagovernment.com of www.facebook.com/PublicEntitySaba

Sint Eustatius

Reizen naar Sint Eustatius vanuit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk  is alleen mogelijk voor mensen die op medische uitzending zijn, ingezetenen van Saba of studenten en mensen met essentiële beroepen.  Zij moeten 14 dagen na aankomst in (thuis)quarantaine verblijven.

Reizigers uit Saba, Sint Maarten, Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Kits en Nevis hoeven niet in quarantaine mits zij 14 dagen voor vertrek niet op andere (ei)landen zijn geweest.

Kijk voor meer informatie over actuele lokale maatregelen: www.statiagovernment.com.

Kleurcodes reisadviezen en je reisverzekering, wat is gedekt?

Wanneer je naar het buitenland reis deze zomer en een doorlopende of kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance hebt, of deze afsluit, dan geldt het onderstaande:

Reizen naar een gebied met geel reisadvies

  • Als je naar een gebied gaat met een geel reisadvies, dan biedt je reisverzekering gewoon dekking voor de zaken waarvoor je normaal ook verzekerd bent. Wees echter voorzichtig met je gezondheid.
  • Als je besmet raakt met het virus in het buitenland met een geel reisadvies, neem dan zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale. Die kan je verder helpen.

Reizen naar een gebied wat van geel naar oranje reisadvies is gegaan

  • Als je op reis bent en/of al op je bestemming het reisadvies van de overheid is van geel naar oranje (alleen noodzakelijke reizen) gegaan, dan blijft de dekking gehandhaafd. Het advies is echter wel zo spoedig mogelijk naar Nederland terug te keren.
  • Als je besmet raakt met het virus in het buitenland met een oranje of rood reisadvies, neem dan zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale. Die kan je verder helpen.

Reizen naar een gebied met oranje/rood reisadvies

  • Als je op reis gaat naar een gebied waarvoor op de datum van vertrek, vanwege een uitbraak van het coronavirus, een oranje (en rood) reisadvies geldt, dan biedt de reisverzekering geen dekking voor corona gerelateerde schades als je daar naar toe reist. Wordt echter je camera gestolen of loop je een andere ziekte op dan corona, dan is hier dekking voor. Wees uiteraard voorzichtig met je gezondheid en hou je aan de richtlijnen van de overheid ter plaatse.
  • Als je besmet raakt met het virus in het buitenland met een oranje of rood reisadvies, neem dan zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale. Die kan je verder helpen.

Dekking Annuleringsverzekering

Heb je een annuleringsverzekering afgesloten en wil je annuleren omdat er op jouw vakantiebestemming een (nieuwe) uitbraak is van het coronavirus, dan valt dat niet onder de dekking. Als je wilt annuleren omdat je positief getest bent op corona, dan mag je de reis of vakantie wel annuleren en claimen op je annuleringsverzekering.

Allianz Global Assistance reisverzekering online afsluiten

Wil je weten of een kortlopende- of doorlopende reisverzekering voor jou voordelig is? Maak hier een berekening en sluit de verzekering eventueel direct online af:

Of als je vaker op vakantie gaat

Vragen?

Heb je een vraag over reisadviezen, de kleurcodes of de dekking van je reisverzekering? Stuur een e-mail [email protected] of bel: Telefoon 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.