Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering voor de Verenigde Staten van Amerika

Allianz

Ga je naar de Verenigde Staten? Dan is een goede reisverzekering met dekking voor medische kosten van groot belang, vanwege de hoge kosten voor medische zorg.

Een reis naar de VS wie wil dat niet? De prachtige steden New York, Boston, Los Angeles, San Francisco of Houston bezoeken. Of misschien wel een gokje wagen in het casino van Las Vegas of een reis naar de boeiende steden Chicago en Miami.

Geen visum maar een ESTA-reisvergunning

Nederlanders die naar de Verenigde Staten willen reizen hebben geen visum nodig, maar wel een ESTA reistoestemming. Door de aangescherpte veiligheidsmaatregelen en voorschriften moeten reizigers naar de Verenigde Staten op voorhand een reisvergunning (ESTA) aanvragen. De reisvergunning is geen visa. ESTA maakt het mogelijk voor de ‘U.S. Department of Homeland Security’ om reizigers vooraf te screenen. Nederlandse reizigers wordt aangeraden om minstens 72 uur voor hun vertrek een reisvergunning aan te vragen. Een ESTA reisvergunning garandeert geen toegang, maar is een voorwaarde om via lucht of over zee naar de Verenigde Staten af te reizen.

Reisverzekering voor de VS belangrijk!

Reisverzekering voor de Verenigde Staten
Reisverzekering voor de Verenigde Staten

Ga je op reis naar de Verenigde Staten? Dan is een reisverzekering met dekking voor medische kosten sterk aan te bevelen. Een reisverzekering dekt bijvoorbeeld de extra kosten die je tijdens jouw reis naar de VS moet maken vanwege een onverwachte, gedekte gebeurtenis. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden en daardoor langer in de Verenigde Staten moet verblijven. Je reisverzekeraar is niet alleen het aanspreekpunt in geval van schade, maar zorgt bijvoorbeeld ook voor repatriëring (terugkeer) naar Nederland.

Ontvang hier 10-20% korting op je reisverzekering

Wil jij ook 10 tot 20% korting op de premie van een reisverzekering van Allianz Global Assistance? Dat krijg je alleen hier op deze website. Iedereen ontvangt 10% online korting. Ben je jonger dan 27 jaar? Dan kan de korting zelfs oplopen tot 20% wanneer je een doorlopende reisverzekering of een Globetrotter Verzekering afsluit!

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering voor de Verenigde Staten? Sluit hem hieronder af!

Allianz Global Assistance: kies zelf online je dekkingen

Een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kan je gemakkelijk zelf online samenstellen. Je hebt de keuze uit:

  • Europa, wereld, exclusief Verenigde Staten van Amerika en Canada en wereld, inclusief Verenigde Staten van Amerika en Canada
  • Reisongevallen
  • Medische Kosten (sterk aanbevolen)
  • Geld en reischeques
  • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
  • Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering

De kosten voor annulering of onderbreken van je reis krijg je in sommige gevallen niet volledig terug. Dan biedt de Annuleringsverzekering uitkomst. Wij kennen 2 varianten:

  • Annulering Dubbel Zeker: biedt naast de dekking van Annulering Basis ook ruime dekking bij het afbreken van je reis.
  • Annulering Basis: Vergoed de kosten als je de reis moet annuleren. Bij afbreken van de reis, krijg je niet gebruikte vakantiedagen vergoed.

Lang verblijf in de Verenigde Staten?

Ga je langer dan een maand naar de Verenigde Staten om bijvoorbeeld te studeren, backpacken, werken of voor een stage of vrijwilligerswerk? Dan biedt een standaard (doorlopende) reisverzekering vaak geen dekking. Een Globetrotter Reisverzekering biedt wel dekking en is speciaal ontwikkeld voor reizigers die voor langere periode naar het buitenland gaan. Lees hier meer informatie: Globetrotter Verzekering »

Doorlopende reisverzekering soms voordeliger

Indien je meer dan 16 tot 21 dagen per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Met een doorlopende reisverzekering ben je het gehele jaar verzekerd en ga je nooit onverzekerd op reis. Je betaalt ook maar één keer poliskosten. Lees hier meer informatie: Doorlopende Reisverzekering »

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor Amerika (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Is een reisverzekering voor de Verenigde Staten noodzakelijk?

Een reisverzekering voor de VS afsluiten is niet verplicht maar wel verstandig. Vooral omdat de medische kosten in de Verenigde Staten extreem hoog zijn. Vaak tot wel 10 keer hoger, dan in Nederland.
Het belangrijkste is dat indien je geen reisverzekering hebt en er gebeurt iets vervelends, je zelf de kosten moet dragen. Ook zal je zelf alles moeten regelen zoals repatriëring en dat is niet eenvoudig.

Wat valt er onder de reisverzekering voor de Verenigde Staten?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport en medische kosten.

Wat kost een reisverzekering voor de Verenigde Staten?

Je hebt hier al een kortlopende reisverzekering voor de VS (basisdekking) vanaf € 2,65 per persoon per dag (inclusief 10% korting). Hoeveel een reisverzekering uiteindelijk kost bepaal je zelf. De premie van een tijdelijke reisverzekering hangt af van de duur van de reis en eventuele uitbreidingen. Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekert op de kortlopende reisverzekering. Je kan vrijblijvend een premieberekening maken.

Is de reisbagage ook meeverzekerd?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Tot wanneer kan ik een reisverzekering voor de VS afsluiten?

Een reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment.

Kan ik de reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een deel de medisch noodzakelijke kosten en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door deze reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder deze reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de kortlopende reisverzekering ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten, ook als je in een prive-kliniek terecht komt.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering is een verzekering die je afsluit voor één reis of vakantie. Ga je vaker per jaar op reis, sluit dan een doorlopende reisverzekering af. Dat is gemakkelijker maar ook voordeliger. Meestal is een doorlopende reisverzekering al goedkoper wanneer je meer dan 17 tot 21 dagen per jaar op vakantie gaat. 

Vragen?

Heb je nog vragen over reisverzekeringen voor Amerika? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen tijdens kantooruren: 055-5400409 of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.