Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Mondial Assistance introduceert nieuwe heldere voorwaarden

Vanaf 6 maart introduceert Mondial Assistance nieuwe heldere voorwaarden.

Deze nieuwe verzekeringsvoorwaarden zijn als eerste beschikbaar voor de vernieuwde Globetrotter Verzekering. Daarna zullen de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering en de Zakenreisverzekering volgen. Naast het herschrijven van de polisvoorwaarden in een meer begrijpelijke taal heeft Mondial Assistance de voorwaarden ook toegankelijker en klantgerichter gemaakt. De voorwaarden zijn voorzien van een nieuw design met een groter lettertype en er is een begeleidende wegwijzer beschikbaar waarin handige telefoonnummers en tips staan. In de loop van 2012 zullen de polisvoorwaarden van de overige verzekeringsproducten gefaseerd worden aangepast.

Waarom nieuwe voorwaarden?

Vorig jaar is Mondial Assistance een project gestart om de polisvoorwaarden te herschrijven. Doelstelling van het herschrijven was om de voorwaarden transparant en innovatief te maken zodat ze uitnodigend zijn om te lezen. Mondial Assistance wil de verzekeringsvoorwaarden zo schrijven dat 80% van de Nederlandse bevolking begrijpt wat ze bedoelen. Door begrijpelijk te communiceren begrijpen verzekerden beter wat ze van de verzekeringen kunnen verwachten. Een gevolg van het herschrijven is dat het aantal woorden in de voorwaarden is teruggebracht (bij de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering van ruim 21.000 woorden naar zo’n 8.400). Juridische termen en moeilijke woorden zijn zoveel mogelijk vervangen door woorden die iedereen dagelijks gebruikt. Tenslotte is de manier waarop een verzekerde zelf een antwoord vindt, sterk verbeterd door het gebruik van vragen en antwoorden.

Nieuwe structuur voorwaarden

De structuur van de voorwaarden is veranderd. In de Algemene Voorwaarden staan nu alleen regels die voor alle verzekeringen van Mondial Assistance gelden. Er bestaat inhoudelijk verschil tussen doorlopende en kortlopende verzekeringen en Mondial Assistance wil voorkomen dat de klant teveel moet zoeken. Daarom hebben ze gekozen voor aparte Algemene Voorwaarden voor doorlopende en kortlopende verzekeringsproducten. Verder zijn de Bijzondere Voorwaarden en Dekkingsoverzichten samengevoegd in Productvoorwaarden. Hierin staan alleen de specifieke regels voor het afgesloten verzekeringsproduct. Er is een vaste indeling per module zodat verzekerden makkelijk alle informatie kunnen terugvinden. De nieuwe verzekeringsvoorwaarden worden nu bovendien begeleid door een wegwijzer. Daarin vinden verzekerden handige tips, telefoonnummers en contactgegevens die helpen voor, tijdens of na de reis.

 

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 met passie over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Al in 1990 behaalde hij zijn Assurantie B diploma. Hij heeft gewerkt voor o.a. RVS Verzekeringen (nu Nationale Nederlanden), ZilverenKruis, ANOZ verzekeringen, Kentron Adviesgroep en Meeùs (nu onderdeel van Aon). Rob schreef destijds regelmatig voor assurantievakbladen, met name over zorgverzekeringen.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het online marketing vakgebied, is Rob gaan bloggen. Het schrijven is inmiddels onder zijn huid gekropen en redactiewerkzaamheden behoren tot zijn belangrijkste dagtaak.
Hij is in het bezit van het diploma Wft-Basis die is uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.