Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Goedkoopste reisverzekering vergelijken, lees de tips!

Goedkoopste reisverzekering vergelijken

Door de goedkoopste reisverzekering te vergelijken kan je geld besparen. Hoe je een voordelige kortlopende- of doorlopende reisverzekering afsluit lees je hier. Wij geven je informatie waar je op moet letten bij een vergelijking.

Om te kunnen bepalen welke reisverzekering voor jou de beste voorwaarden en de gunstigste premie biedt, moet je jouw gezinssituatie, de duur van je reis, het de doel van je reis en de gewenste dekking vooraf bepalen.

Ontvang hier 10 tot 20% korting op de premie

Alleen op deze website ontvang je 10-20% korting op de premie van een kortlopende- of doorlopende reisverzekering. Maak vrijblijvend een premieberekening op onze website en vergelijk deze met andere aanbieders.

Laagste prijsgarantie!

Wanneer je hier een reisverzekering afsluit en het mocht blijken dat je elders dezelfde Allianz Global Assistance reis- of annuleringsverzekering tegen een lagere premie had kunnen afsluiten, dan betalen wij je alsnog het premieverschil terug, plus een bonus van € 25,-

Bovenstaande geldt voor alle reis- en annuleringsverzekering die je online op de website van Reisverzekekeringkorting.nl kan afsluiten (voor reisverzekeringen op aanvraag geldt geen korting en geen laagste prijsgarantie).

Premies van reisverzekering vergelijken

Bij een premievergelijking moet je natuurlijk ook letten op de voorwaarden en je eigen risico. Een lage premie met slechte voorwaarden is natuurlijk niet de beste keuze.

De reisverzekeringen van Allianz Global Assistance worden regelmatig getest door o.a. de Consumentenbond en Moneyview en komen altijd zeer goed uit deze beoordeling. Daarnaast is Allianz Global Assistance meerdere keren door deskundigen uit de reisbranche gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Voorwaarden vergelijken

Ben je van plan om enkele verschillende reisverzekeringen naast elkaar te leggen en te vergelijken, zorg dan dat je vooral op de belangrijkste dekkingen let. Neem je veel bagage mee? Controleer dan de bagagedekking van verschillende verzekeraars. Neem je contant geld mee? Kijk dan of dit onder de dekking valt.

Waar nog meer op letten?

In veel gevallen kijk je bij het vergelijken van een reisverzekering naar wat je uiteindelijk moet betalen. Dat is op zich prima, want er kan sprake zijn van premieverschillen. Daarnaast is het logisch dat een verzekeraar die meer vergoed ook iets duurder is. Wij geven je nog een aantal adviezen waar je op moet letten bij het beoordelen en vergelijken van reisverzekeringen, zoals:

 • Geldt er een eigen risico op bagageschade?
 • Medische kosten?
 • Gevaarlijke sporten en wintersport?
 • Welke vergoedingen zijn er voor onvoorziene kosten zoals extra reis- en verblijfskosten?
 • Zijn kinderen gratis meeverzekerd?
 • Kortlopende- of doorlopende reisverzekering?
 • Annuleringsdekking mogelijk?
 • Krijg je extra korting op de premie (bijvoorbeeld pakketkorting, online korting, leeftijdskorting of jongerenkorting)?

Reisbagage
Afhankelijk van wat je meeneemt op vakantie is het verstandig om de dekking van de reisbagage te checken. Er zijn sterke verschillen te zien tussen reisverzekeraars en de uitkering bij bagageschade (diefstal, vermissing en beschadiging). Ook zijn er reisverzekeraars die een eigen risico hanteren bij bagageschade. Neem je een laptop mee op vakantie? Vergelijk dan ook de afschrijvings- en nieuwwaarderegeling per reisverzekeraar.

Medische kosten
De dekking medische kosten zorgt vaak voor verwarring bij vakantiegangers. Heb je uitsluitend een basiszorgverzekering in Nederland, dan worden in het buitenland alleen de medische kosten vergoed tegen de kostprijs in Nederland. Het verschil moet je dan zelf bijbetalen. Om dit te voorkomen is het raadzaam de dekking voor medische kosten af te sluiten. Zeker wanneer je naar landen gaat waar de geneeskundige kosten hoger zijn dan in Nederland. De premie voor het meeverzekeren van medische kosten kunnen per reisverzekeraar verschillen. Let daarom ook bij het vergelijken van reisverzekeringen op de premie die hiervoor wordt berekend.

Heb je bij je zorgverzekering een aanvullende verzekering afgesloten, dan is de dekking medische kosten in het buitenland niet altijd nodig. Vergelijk daarom eerst je zorgverzekering om te beoordelen of de dekking medische kosten op je reisverzekering voor jou noodzakelijk is.

Sporten en wintersportdekking
Wanneer je van plan bent om tijdens je vakantie risicovolle sporten te beoefenen, dan moet dit meestal apart worden meeverzekerd vanwege de extra risico’s. Vergelijk bij verschillende reisverzekeraars of jouw sport ook meeverzekerd kan worden. Tevens moet je voor wintersportvakanties een aanvullende wintersportdekking afsluiten.

Onvoorziene kosten
Eén van de belangrijkste dekkingen op een reisverzekering zijn de ‘onvoorziene kosten’ ook wel SOS kosten genoemd. Dit zijn extra kosten die een reiziger moet maken tijdens zijn vakantie door onvoorziene omstandigheden. Deze dekking is belangrijk omdat die door geen enkel andere verzekering vergoed wordt. Onvoorziene omstandigheden zijn bijvoorbeeld

 • Een staking van luchtverkeersleiders zodat er niet gevlogen kan worden.
 • Een natuurramp, zoals een overstroming of orkaan.
 • Onlusten en relletjes.

Je begrijpt dat dit een belangrijke dekking is op je reisverzekering die je zeker moet toetsen en je eigenlijk altijd moet meenemen in je vergelijking.

Kinderen gratis meeverzekerd
De voorwaarden waaronder kinderen meeverzekerd worden, verschillen per reisverzekeraar. Bij de ene reisverzekeraar kunnen kinderen gratis meeverzekerd worden, bij de ander niet. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen thuis- en uitwonende kinderen. Voor reizigers die met kinderen op vakantie gaan, is het zeker de moeite waard om deze voorwaarden te vergelijken.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering
Ga je meerdere keren per jaar op vakantie, dan kan een doorlopende reisverzekering goedkoper zijn dan een kortlopende reisverzekering. Vergelijk de mogelijkheden en de premies. Meestal is een doorlopende reisverzekering al goedkoper wanneer je meer dan 17 tot 21 dagen per jaar op vakantie gaat.

Annuleringsdekking meeverzekeren
Het is voordeliger om op je reisverzekering ook een annuleringsdekking mee te verzekeren. Je hoeft dan niet apart een annuleringsverzekering af te sluiten en daardoor bespaar je poliskosten. Kijk daarom of dat mogelijk is bij de polissen die je vergelijkt.

Extra korting op de premie
Kijk of je extra korting krijgt als je zelf de reisverzekering online afsluit, zoals bij Reisverzekeringkorting. Op deze website krijgt iedereen 10% korting en in sommige gevallen kan dat voor jongeren oplopen tot 20%.

Vragen?

Heb je vragen over reisverzekeringen vergelijken, premie of onze kortingen? Neem dan contact met ons op. Telefoon 055-5400409 (op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur) of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.