Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Woont u in België? Nu tot 20% korting op reisverzekeringen!

Woont u in België? Nu korting op reisverzekeringen

Woont u in België? Nu korting op reisverzekeringen

Woont u in België en bent u Belg of Nederlander? Dan kunt u hier een reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. U krijgt altijd 10% extra korting op de premies van reisverzekeringen, dat geldt alleen op deze website van Reisverzekeringkorting.

Korting tot 20%

Bent u jonger dan 27 jaar? Dan kan uw korting voor een doorlopende reisverzekering of Globetrotter Verzekering oplopen tot 20%!

Budgetvariant doorlopende reisverzekering: beste koop volgens Consumentenbond

U kunt hier een uitstekende doorlopende reisverzekering afsluiten vanaf € 1,12 per maand. Deze reisverzekering (budgetvariant) is zelfs door de Nederlandse Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop in 2011 en 2012. Dus goed en voordelig, wat wilt u nog meer?

Waarom een reisverzekering in Nederland afsluiten?

De premie van een reisverzekering is in Nederland meestal lager dan in België. Daarnaast krijgt u hier 10% extra korting op de reisverzekeringen van Allianz Global Assistance (voorheen Mondial Assistance), de grootste reisverzekeraar ter wereld.

U kunt via ons vrijwel alle reisverzekeringen van Allianz Global Assistance afsluiten zonder beperken in de dekking of voorwaarden. U gaat goed verzekerd op reis. U hebt o.a. de keuze uit een:

  • Doorlopende reisverzekering
  • Annulatieverzekering
  • Globetrotter Verzekering

Woonachtig in België en reisverzekering afsluiten

Belgen en Nederlanders die in België wonen kunnen via ons een reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten.

LET OP!: U kunt wel een premieberekening maken maar niet direct de reisverzekering afsluiten wanneer je in België woont. Stuur daarvoor een email naar [email protected] en vraag naar het aanvraagformulier voor een reisverzekering woonachtig in België.

Reisverzekering voor Belgen

Op reis kan zich vaker dan thuis iets onverwachts voordoen. Kijk goed na welke risico’s de aangegane of de u aangeboden verzekering dekt en check of deze formule beantwoordt aan uw specifieke noden. Vergewist u terdege van de geldigheidsduur van uw verzekeringspolis. Meestal is deze beperkt tot een verblijf van 3 maanden in het buitenland. Indien u van plan bent een reis van meer dan drie maanden te ondernemen, dan kunt u meestal via het betalen van een extra premie de geldigheidsduur van uw polis verlengen.

Het is sterk aanbevolen uw verzekeringen af te sluiten vóór uw vertrek, eenmaal op uw bestemming is het te laat. De privémarkt biedt uiteenlopende formules en dekkingen aan. De FOD Buitenlandse Zaken geeft hieromtrent geen advies en bemiddelt niet bij verzekeringsmaatschappijen.

Annulatieverzekering

De Doorlopende Annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Moet u eerder terug naar huis? Dan krijgt u een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen. De verzekerde som bedraagt standaard € 1.500,- per persoon per reis, met een maximum van € 7.500,- per polis per jaar. De dekking kunt u eventueel uitbreiden naar € 3.000 per reis en € 15.000 per jaar. Bent u te laat om een annuleringsverzekering af te sluiten, dan kunt u deze nog als extra optie afsluiten op de doorlopende reis- en annuleringsverzekering.

Dekking waarin uw ziekenfonds voorziet

Uw ziekenfonds kan zeggen welke kosten voor medische verzorging en hospitalisatie in het buitenland gedekt zijn. De SIS-kaart kan in het buitenland niet worden gebruikt.

Voor reizen binnen Europa is het E111-formulier vervangen door de Europese ziekteverzekeringskaart. Deze kaart is geldig voor de landen van de Europese Unie, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Ze is strikt persoonlijk en geldig voor maximaal 2 jaar. Ze wordt, op eenvoudige aanvraag, afgegeven door uw ziekenfonds. Als u naar die landen reist, hoeft u met deze kaart slechts een deel van de kosten voor medische verzorging en hospitalisatie te betalen of krijgt u deze bij uw terugkeer naar België volledig of gedeeltelijk terugbetaald.

Sommige ziekenfondsen bieden eveneens een uitgebreidere aanvullende verzekering aan die de kosten vergoedt voor medische verzorging en hospitalisatie dan wel voor repatriëring in geval van ziekte of een ongeval in het buitenland.

Zo u het volledige bedrag van de kosten voor medische verzorging en hospitalisatie in het buitenland betaalt, dient u het bewijs bij u te houden. Het is immers mogelijk dat sommige kosten bij uw terugkeer toch worden terugbetaald; aarzel dan ook niet hieromtrent meer inlichtingen in te winnen bij het ziekenfonds.

Bijstandsverzekering voor personen

De risicodekking waarin het ziekenfonds voorziet is niet altijd aangepast aan de geplande reis en kan ontoereikend zijn, rekening houdend met de medische tarieven in het land waar de verzorging wordt verstrekt.

Ga dan ook op zoek naar mogelijke aanvullende verzekeringen die op de bestemming en aard van de reis zijn toegespitst (avontuur of relax, hotel of camping, en meer).

Naast een aanvullende ziekte-, ongeval- of hospitalisatieverzekering, zijn er verschillende formules van bijstandsverzekering die bij ongeval of ziekte de repatriëringskosten dan wel de reiskosten of het verblijf van een naast familielid volledig of gedeeltelijk dekken. Er wordt ten zeerste aangeraden een dergelijke verzekering af te sluiten, omdat zulke kosten niet door Buitenlandse Zaken kunnen gedragen worden.

Risicosporten

Kijk na of ongevallen als gevolg van het beoefenen van sommige sporten (bv. bergbeklimmen, skiën, diepzeeduiken, paardrijden, bungeespringen,…) door de polis gedekt zijn.

Zo nodig kunt u ter plaatse een verzekering aangaan voor de sport die u beoefent.

Rechtsbijstandsverzekering

De verzekering rechtsbijstand zorgt ervoor dat uw rechten in het buitenland worden verdedigd en dekt de erelonen van een plaatselijke advocaat of de volledige of gedeeltelijke betaling van een borgsom. Ze heeft dus zeker haar nut.

Algemene voorzorgsmaatregelen

Neem kopieën mee van uw polissen en noteer alle polisgegevens en telefoonnummers op een aparte plaats.

Allianz Global Assistance de beste keuze, ook voor Belgen

Ook voor Belgen en/of Nederlanders in België is Allianz Global Assistance de beste keuze:

Uitstekende voorwaarden en ruime dekking.

  • De grootste reisverzekeraar ter wereld met ruim 50 jaar ervaring.
  • Een reis- en annulatieverzekering voor iedere situatie.
  • Eigen alarmcentrales in 28 landen en 10.000 medewerkers wereldwijd.
  • Snelle en eerlijke schadeafhandeling (online binnen vijf werkdagen).
  • Snel geregeld.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering voor Belgen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op:

Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons in Apeldoorn: Telefoon +31 55 540 04 09 (geopend tijdens kantooruren op werkdagen).

Categoriën: Reisverzekering

Tags: , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.