Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Au Pair verzekering

Een Au Pair in huis nemen komt vandaag de dag steeds vaker voor. Je wilt de perfecte Au Pair voor je kinderen, maar bent tevens ook verantwoordelijk voor haar. Als gastgezin is het daarom belangrijk dat je, voordat de Au Pair daadwerkelijk intrekt, alles goed hebt geregeld. Bijvoorbeeld een goede verzekering die onvoorziene gebeurtenissen dekt tijdens haar verblijf. Stel dat ze bijvoorbeeld ziek wordt, dan ben je als gastgezin voor haar verantwoordelijk. Daarom heeft Mondial Assistance een speciale Au Pair verzekering ontwikkelt om de financiële risico’s te dekken.

Ruime dekking
Bij een Au Pair verzekering zijn de volgende rubrieken standaard meeverzekerd:

 • S.O.S.-kosten;
 • reisongevallen;
 • reisbagage;
 • medische kosten;
 • aansprakelijkheid;
 • wintersport;
 • duiken.

Met een premietoeslag van slechts tien procent is het mogelijk om de Au Pair verzekering aan te vullen met een dekking voor bijzondere sporten.

Europa- of Werelddekking
Indien de Au Pair uit Europa komt, kies je voor een Europadekking. Komt de Au Pair van buiten Europa of is zij van plan om tijdens de verzekerde periode buiten Europa te gaan reizen, dan kies je voor een Werelddekking.

Au Pair verzekering afsluiten voordat de Au Pair vertrekt
Let er wel op dat de Au Pair verzekering al afgesloten moet worden, voordat de Au Pair naar Nederland komt. Er kan bijvoorbeeld al iets vervelends gebeuren tijdens de heenreis van de Au Pair naar Nederland. Zo kan haar reisbagage onderweg worden gestolen. Om die reden dien je de Au Pair verzekering altijd voor haar vertrek af te sluiten.

Volledige dekking van medische kosten en repatriëring
Als de Au Pair naar het ziekenhuis of de huisarts moet, dan worden deze kosten volledig vergoed. Eveneens worden de terugreiskosten naar Nederland of het land van herkomst vergoed indien dit medisch noodzakelijk is.

Wanneer de Au Pair extra reis- en verblijfskosten moet maken ten gevolge van ziekte, een ongeval of overlijden, dan worden deze kosten volledig vergoed door Mondial Assistance. Dit geldt ook voor extra terugreiskosten naar Nederland of het land van herkomst en de kosten van repatriëring per ambulancevliegtuig.

Reisongevallen: uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit
Mocht de Au Pair betrokken raken bij een ernstig ongeval, dan keert Mondial Assistance een bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden. De hoogte van deze uitkering is terug te vinden in het dekkingsoverzicht.

Reisbagage standaard meeverzekerd
Een Au Pair neemt waarschijnlijk meer reisbagage mee, omdat zij voor een langere periode van huis is. Daarom is het belangrijk dat haar reisbagage voor een goed bedrag is verzekerd. Mocht haar koffer niet aankomen, dan mag de Au Pair vervangende kleding kopen. Verder zijn de volgende zaken ook verzekerd tegen diefstal, verlies en beschadiging:

 • foto-, film-, video/dvd- en computerapparatuur;
 • kostbaarheden;
 • contactlenzen/brillen;
 • telecommunicatieapparatuur;
 • reisdocumenten.

Alarmcentrale: 24/7 bereikbaar
Mondial Assistance beschikt over een eigen Alarmcentrale welke 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken is bij problemen. De Au Pair kan tevens gratis gebruik maken van het advies van de Reisarts, welke in zes verschillende talen haar medische vragen kan beantwoorden.

Vakanties meeverzekerd
Als de Au Pair met het hele gezin mee gaat op vakantie dan is zij ook verzekerd. Zelfs als zij alleen op vakantie gaat is zij nog verzekerd. Indien zij tussentijds nog terug gaat naar het land van herkomst om bijvoorbeeld haar familie op te zoeken, dan zijn de medische kosten in haar eigen land maximaal 21 aaneengesloten dagen gedekt.

Lage premie
Een Au Pair verzekering sluit je af vanaf € 33,- per maand. De verzekering is af te sluiten voor een periode van maximaal 18 maanden. Voorwaarde is dat de Au Pair jonger dan 30 jaar moet zijn.

Gemakkelijk verlengen
Mocht de Au Pair onverwachts langer blijven, dan kun je de verzekering eenvoudig verlengen. Dit is mogelijk tot maximaal 18 maanden.

De voordelen van een Au Pair verzekering op een rijtje

 • geen (financieel) risico voor het gastgezin;
 • speciaal voor Au Pairs;
 • ruime dekking;
 • lage premie.
Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.