Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Aswolk en je reisverzekering bij Mondial Assistance

Een aswolk in IJsland kan je reis of vakantieplezier behoorlijk verstoren. Gelukkig vielen dit keer de gevolgen voor reizigers erg mee. Het vliegverkeer van en naar Schiphol heeft uiteindelijk weinig hinder ondervonden van de tweede IJslandse aswolk.

Gestrand in het buitenland door de aswolk: reisverzekering Mondial Assistance

Wanneer je in het buitenland bent gestrand door een aswolk of ander natuurgeweld, dan kun je niet naar Nederland terugkeren. In dat geval heb je extra reis- en/of verblijfskosten en kun je een beroep doen op een reisverzekering bij Mondial Assistance.

De reisverzekering van Mondial Assistance biedt een vergoeding voor extra reis-, verblijf- en telefoonkosten. Met deze kosten krijg je te maken wanneer je door natuurgeweld, zoals een aswolk, langer op een luchthaven of in je accommodatie moet blijven dan gepland. De maximum vergoeding voor telefoon-, verblijf- en vervoerskosten staan genoemd in de voorwaarden van je reisverzekering.

Wanneer je in het buitenland bent gestrand en je met alternatief vervoer alsnog naar Nederland kunt terugkeren, dan kan je dat voorleggen aan Mondial Assistance. Het is mogelijk dat de reisverzekeraar deze kosten vergoedt.

Gestrand in Nederland door de aswolk: annuleringverzekering Mondial Assistance

Heb je een pakketreis geboekt van langer dan drie dagen en kun je door de aswolk niet naar je vakantiebestemming vliegen? Dan kun je een beroep doen op de annuleringsverzekering van Mondial Assistance. Bij vertrek uit Nederland of bij aankomst op de eerste reisbestemming, betaalt Mondial Assistance een verhoudingsgewijze vergoeding op basis van het verzekerde bedrag. Hierbij gelden de volgende maxima:

  • 8 tot 20 uur vertraging: 1 dag vergoeding.
  • 20 tot 32 uur vertraging: 2 dagen vergoeding.
  • 32 uur vertraging of meer: 3 dagen vergoeding.

Vertrek vanaf een luchthaven binnen een straal van 100 km van de Nederlandse grens wordt gelijkgesteld met vertrek uit Nederland.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.