Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Aswolk: wat een reis- en annuleringsverzekering kan betekenen

Sinds donderdagavond 15 april is het Nederlandse luchtruim (deels) gesloten geweest door een aswolk. Deze stofwolk is ontstaan door een vulkaanuitbarsting in IJsland. In dit artikel meer informatie over wat Mondial Assistance kan betekenen voor reizigers met een reis- en/of annuleringsverzekering.

Neem contact op met de luchtvaartmaatschappij
Om meer informatie over de situatie te krijgen kun je contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij, voordat je naar de luchthaven vertrekt. Zij kunnen je laten weten of je vlucht wel of niet vertrekt.

De touroperator heeft besloten de reis te annuleren
Indien de touroperator waar je een vakantie hebt geboekt besluit om de vakantie te annuleren, dan zul je de kosten hiervan bij de touroperator moeten claimen. Wel kun je de premie terug krijgen die je voor een eventueel afgesloten kortlopende annuleringsverzekering hebt betaald. Een andere optie is om de al betaalde premie van de annuleringsverzekering voor een nieuwe reis te gebruiken. Deze reis moet je dan wel uiterlijkvoor 31 mei 2010 geboekt hebben. Wanneer de nieuwe reissom hoger is dan de reissom van de geannuleerde reis, dien je het verschil extra bij te verzekeren.

De vlucht is geannuleerd
Een reis annuleren kan alleen met een geldige annuleringsreden. Bijvoorbeeld als je zelf ernstig ziek bent of een 1e of 2e graads familielid.
Voor deze situatie kun je dus geen beroep doen op de annuleringsverzekering om de reissom vergoed te krijgen. Neem in dit geval contact op met de reisorganisatie of de luchtvaartmaatschappij.

De vlucht is vertraagd
Afhankelijk van de gekozen annuleringsverzekering, kun je aanspraak maken op vertrekvertraging. De vertraging moet dan wel meer dan 8 uur en maximaal 32 uur zijn. Voorwaarde is wel dat de geplande reis minimaal drie dagen duurt en er een accommodatie is geboekt. Win eerst informatie in bij het reisbureau of de luchtvaartmaatschappij. Wellicht bieden zij de mogelijkheid om de reis om te boeken.

Omboeken
Verscheidene reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen bieden reizigers de mogelijkheid om de vlucht om te boeken. De reis- en annuleringsverzekering blijven dan gewoon geldig.

Vanuit het buitenland niet terug naar Nederland
Gestrande reizigers in het buitenland krijgen met een geldige reisverzekering extra reis- en verblijfskosten vergoed. Tijdens deze periode blijft een afgesloten kortlopende reisverzekering gewoon geldig.

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.