Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Assistant Services

Mondial Assistance heeft vorig jaar een aantal extra services geïntroduceerd: de Assistant Services. Afhankelijk van de gekozen variant van de Doorlopende Reisverzekering worden sommige services gratis aangeboden.

SMS Assistant
Met deze service laat je anoniem op het internet weten waar je op vakantie bent. Indien er problemen in het betreffende vakantiegebied zijn, dan word je hierover geïnformeerd per sms. Door de samenwerking met internationale veiligheidsdiensten krijg je vaak eerder een sms dan dat het betreffende nieuws in de media verschijnt. Je weet hierdoor precies wat je te wachten staat en wat je het beste kunt doen. De service is geheel gratis.

Luggage Assistant
Je ontvangt labels en stickers met een unieke code en een alarmnummer. Wanneer iemand jouw bagage vindt kan diegene contact opnemen met het alarmnummer en de code doorgeven. De medewerkers kunnen dan zien van wie de bagage is. Je hoeft dus niet je persoonlijke gegevens op de labels te vermelden. De eigenaar en de vinder worden vervolgens in contact gebracht. Wanneer nodig wordt er zelfs een koerier ingeschakeld.

Kid Assistant
Speciale polsbandjes voor kinderen met een telefoonnummer en code zorgen ervoor dat een kind snel weer herenigd wordt met de ouders. Iemand die een kind zonder ouders ziet kan het nummer op het polsbandje bellen en wordt in contact gebracht met de ouders (of andere opgegeven contactpersonen). Als het noodzakelijk is worden ook de (taxi)kosten vergoed om het kind weer terug te brengen naar de ouders.

Life Assistant
Mocht je in het buitenland betrokken raken bij een ongeval, dan kan het zijn dat je niet aanspreekbaar bent. Op een sticker, bandje of label staat een telefoonnummer en speciale code. De code kan gebruikt worden door hulpverleners om medische gegevens op te vragen. Familieleden en verzekeraars kunnen op deze manier ook direct ingelicht worden.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.