Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Een reis boeken? Let er op of de reisorganisatie is aangesloten bij de ANVR

Een reis boeken? Let er op of de reisorganisatie is aangesloten bij de ANVRJe kijkt er het hele jaar naar uit: je vakantie. Daarom wil je ook niet dat iets jouw vakantieplezier verpest. Naast het afsluiten van een goede reisverzekering is het ook belangrijk om bij het boeken van je (pakket)reis te controleren of de reisondernemer lid is van de ANVR.

In de reisvoorwaarden staan je rechten en plichten en die van de reisorganisatie. Alle ANVR-organisaties hanteren dezelfde voorwaarden, die zijn opgesteld in overleg met de Consumentenbond. Daarin staat bijvoorbeeld dat een reisorganisatie niet zomaar de prijs mag verhogen of andere veranderingen aanbrengen in de overeengekomen reis. De ANVR-voorwaarden zijn redelijk en evenwichtig en bieden de reiziger duidelijkheid en zekerheid.

Wij noemen nog zes redenen waarom het verstandig is om bij het boeken van je vakantie- of zakenreis op het ANVR-logo te letten.

1. Eerlijke voorwaarden
Controleer je ‘de kleine lettertjes’ als je een reis boekt? De reis- en boekingsvoorwaarden die ANVR-reisondernemingen hanteren zijn overeengekomen met de Consumentenbond. Dit voorkomt dat je bij bijvoorbeeld het betalen, annuleren of wijzigen van een reis met onredelijke bepalingen wordt geconfronteerd.

2. Je geld in goede handen
Vaak moet je voor je reis een aanbetaling doen. Maar is jouw geld wel in goede handen? Alleen betrouwbare bedrijven die een verklaring van goed gedrag kunnen overleggen, mogen lid worden van de ANVR. ANVR-reisondernemingen zijn bovendien aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) of gelijkwaardig. Dit betekent dat in geval van faillissement SGR of een gelijkwaardig garantiefonds volgens de voorwaarden de schade, jouw vooruitbetaalde reissom, vergoedt. Dat biedt je zekerheid.

3. Veilig reizen

Je gaat soms naar verre bestemmingen, maar wat als daar iets mis gaat? Alle ANVR-touroperators zijn aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR). Dit betekent dat, in het geval zich een calamiteit voordoet tijdens je vakantie jij de kosten vergoed krijgt.
Busreizen van ANVR-touroperators mogen alleen plaats vinden met bussen welke aan strenge veiligheidseisen van het Keurmerk Touringcarbedrijf voldoen.

Tenslotte moeten ANVR-touroperators zich houden aan strakke regels om de risico’s van legionella te vermijden. De regels zijn opgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid. De ANVR informeert haar leden en ziet hier op toe.

Alle ANVR-reisondernemingen hebben uitgebreide landeninformatie met gezondheidsinformatie, noodzakelijke inentingen, benodigde grensdocumenten, reisadviezen en omstandigheden waar je rekening mee moet houden. Vraag er naar wanneer je op reis gaat.

4. Kwaliteit voorop

Krijg je wel een deskundig en goed advies? ANVR-reisagenten en touroperators hebben de plicht hun personeel adequaat op te leiden. De ANVR ziet hierop toe. Jouw vakantie is dus in goede en deskundige handen. Ook voor een los vliegticket ben je bij een ANVR-reisonderneming aan het juiste adres.

5. Verantwoord reizen
Als vakantieganger ben je vast op zoek naar beleving, avontuur, cultuur en natuur. Jouw vakantie moet natuurlijk de ervaring van je leven zijn! Maar om ook in de toekomst prachtige bestemmingen te kunnen bezoeken en fantastische ervaringen te beleven, nemen ANVR reisondernemers de verantwoordelijkheid om hun steentje daar aan bij te dragen. Zij helpen op de bestemming betere plekken te creëren voor mensen die er wonen en voor reizigers die deze bezoeken. En dat kan alleen als we met elkaar werken aan het verkleinen van de negatieve gevolgen van het reizen en het vergroten van de positieve. Alle ANVR-reisondernemingen nemen praktische maatregelen en houden zo rekening met milieu, mensen, natuur en cultuur, waardoor je -ook in de toekomst- kunt blijven genieten van jouw reizen.

6. Zekerheid bij klachten
Welke garanties heb je als er toch iets mis gaat? ANVR-reisondernemingen helpen je bij klachten over je gemaakte reis. Zij respecteren ook alle uitspraken van de Geschillencommissie Reizen. De ANVR ziet toe dat de uitspraken van de Geschillencommissie ook door de leden worden nagekomen.
ANVR-leden die vakantiereizen organiseren, hebben allemaal een goede aansprakelijkheidsverzekering. De ANVR stelt de voorwaarden vast en ziet hier streng op toe.

Categoriën: Reistips

Tags: , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.