Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Op vakantie? Voorkom inbraak, lees onze tips

Maak het inbrekers niet gemakkelijk. Wanneer je op vakantie gaat is het goed de volgende tips te lezen.

Tip 1. Berg waardevolle spullen op

Bewaar alle sieraden en andere kostbaarheden in een kluis. Ben je niet in het bezit van een kluis, huur dan een kluisje bij je bank. Eventueel kun je de spullen ook bij vrienden of familie opbergen die niet op vakantie zijn.

Tip 2. Zorg voor goed hang- en sluitwerk

Zorg voor deugdelijke sloten met veiligheidskeurmerk. Een extra slot kan geen kwaad. Natuurlijk moeten alle ramen en deuren van je woning goed dicht zijn. Het klinkt vanzelfsprekend, maar een klein wc-raampje wordt nog wel eens vergeten. Laat bovendien geen ladder of container om het huis staan. Hiermee maak je het een inbreker alleen maar gemakkelijker.

Tip 3. Laat je huis er bewoont uit zien

Inbrekers letten op signalen waaruit blijkt dat er niemand thuis is. Een volle brievenbus en gordijnen die overdag gesloten zijn. Zorg er voor dat je huis er bewoont uit zien. Vraag desnoods de buren om de gordijnen te openen en te sluiten. Haal geen planten uit de vensterbank, maar laat bijvoorbeeld een opengeslagen krant en een leeg kopje op tafel staan. Op deze manier lijkt het alsof er iemand aanwezig is in huis. Een tijdschakelaar voor je verlichting werkt ook altijd goed. Hiermee gaat het licht op vaste tijden aan in je huis en lijkt het alsof er iemand in de woning aanwezig is.

Tip 4. Vraag een oppas voor je huis

Vraag iemand uit je directe omgeving of hij af en toe eens je woning in de gaten wilt houden. Diegene kan tevens je plantjes water geven en de post uit de brievenbus halen. Op deze manier lijkt het ook minder snel dat de bewoners van het huis op vakantie zijn. Je kunt ook aan de politie in je woonplaats opgeven dat je op vakantie bent. Zij houden dan ook een oogje in het zeil.

Tip 5. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent

Door Hyves, Facebook en Twitter weten we steeds meer over anderen. Ook inbrekers bevinden zich op deze netwerksites. Maak niet op het internet bekend wanneer je op vakantie bent. Een onschuldig ‘krabbel’ of ‘tweet’ naar een vriend met de mededeling dat je volgende week tien dagen lekker op vakantie bent, kan voor een inbreker de ultieme kans zijn om in die tijd je huis op zijn gemak leeg te roven. Hetzelfde geldt als je op vakantie bent en op je Facebookpagina dat deelt met iedereen. Deze informatie kan misbruikt worden.

Tip 6. DNA-verf

Dieven worden steeds slimmer. Door bovenstaande tips wordt de drempel voor hen echter wel verhoogd, waardoor de kans op een inbraak kleiner is. Tegenwoordig bestaat er zelfs DNA-verf, waarmee je waardevolle spullen kunt markeren. De onzichtbare stof heeft een uniek DNA en is te traceren met een UV-lamp. Bij levering van de DNA-verf worden stickers geleverd die je op deuren en ramen kunt plakken.

Tip 7. Diefstal tijdens de vakantie

Je zult niet alle waardevolle spullen thuis laten, maar ook enkele kostbare zaken meenemen op vakantie. Bijvoorbeeld je mp3-speler, mobiele telefoon, fotocamera en laptop. Daarom is het belangrijk om ook tijdens je vakantie waakzaam te zijn voor diefstal. Berg waardevolle spullen bijvoorbeeld altijd op in een kluis. Wanneer je jouw waardevolle spullen onbeheerd achterlaat, bijvoorbeeld op het strand, in de trein of in de auto, dan is dit niet verzekerd op een reisverzekering.

Tip 8. Reisverzekering met bagagedekking

Een reisverzekering met bagagedekking zorgt ervoor dat je spullen ook tijdens de vakantie verzekerd zijn. Reisverzekeraars stellen wel als voorwaarde, dat je voorzichtig bent. Bewaar geld en kostbaarheden in een kluisje op je hotelkamer. Een reisverzekeraar zal niet uitkeren, wanneer je de spullen onbeheerd op de hotelkamer hebt achtergelaten.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.