Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Mondial Assistance start reisvaccinaties aan huis

Reizigers met een reisverzekering van Mondial Assistance kunnen de vaccinaties voor een reis gewoon thuis laten doen.

Reisverzekeraar en alarmcentrale Mondial Assistance introduceert deze thuisservice in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl, de grootste aanbieder van reisvaccinaties aan huis. Mondial Assistance geeft medisch advies voor op reis, waaronder inentingsadvies, en streeft ernaar met deze nieuwe dienst meer Nederlanders beter voorbereid op reis te sturen. De kosten van thuisvaccinatie worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars en de service is ook in de avonduren en in het weekend beschikbaar.

Mondial Assistance signaleert dat de helft van de vakantiegangers naar populaire vakantiebestemmingen zoals Egypte, Turkije en Kroatië zonder inentingen op reis gaat. Door vakantiegangers nu zelfs thuis te informeren over de mogelijke gevaren bij het reizen en het voorkomen van ziekten geeft de reisverzekeraar nog meer invulling aan hun verantwoordelijkheid om reizigers te helpen bij de voorbereiding van een reis.

Samenwerking met gespecialiseerde artsen

Gespecialiseerde artsen van Thuisvaccinatie.nl komen bij je thuis om te adviseren en informeren over de benodigde vaccinaties, om vervolgens ook de juiste inenting te geven. De vaccinaties worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed (soms gedeeltelijk). Hierdoor is de drempel om goed voorbereid en ingeënt op reis te gaan aanzienlijk verlaagd.

Inenting ook voor Europese bestemming

Verre, tropische bestemmingen, waarbij verschillende vaccinaties noodzakelijk zijn, worden vaker vervangen door landen dichterbij huis. Ook binnen Europa zijn vaccinaties soms nodig. Zo komt Hepatitis A, een besmettelijke leverontsteking die wordt veroorzaakt door een virus, veelvuldig voor in populaire vakantiebestemmingen als Egypte en Turkije. Een goede voorbereiding en de juiste inentingen zijn voor deze landen dus ook essentieel. In de bosrijke natuurgebieden van Europa, met name Zuid Duitsland, Oostenrijk, Oost Europa, Scandinavië en Rusland is er risico op teken encefalitis. Tekenbeet encefalitis is niet te genezen met medicijnen, maar er is wel een vaccin beschikbaar ter bescherming. Het is aan te raden dat reizigers naar deze gebieden zich hiervoor in sommige gevallen inenten.

Categoriën: Preventie

Tags:

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 met passie over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Al in 1990 behaalde hij zijn Assurantie B diploma. Hij heeft gewerkt voor o.a. RVS Verzekeringen (nu Nationale Nederlanden), ZilverenKruis, ANOZ verzekeringen, Kentron Adviesgroep en Meeùs (nu onderdeel van Aon). Rob schreef destijds regelmatig voor assurantievakbladen, met name over zorgverzekeringen.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het online marketing vakgebied, is Rob gaan bloggen. Het schrijven is inmiddels onder zijn huid gekropen en redactiewerkzaamheden behoren tot zijn belangrijkste dagtaak.
Hij is in het bezit van het diploma Wft-Basis die is uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.