Jongeren reisverzekering
Het schooljaar loopt ten einde en je bent wel toe aan een vakantie. Of je bent halverwege en je gaat op wintersport. Tot nu toe ging je met je ouders en dan werd alles voor je geregeld. Als dit de eerste keer is dat je alleen of met je vrienden op vakantie gaat, bereid je dan goed voor op je reis.
Waar ga je naar toe en met wie? Wat moet er mee? Reisverzekering, pleisters, paracetamol, portemonnee, paspoort. Heb je aan alles gedacht? Weet je hoe het werkt? Hoe zit het met alcohol? En condooms?
Reisverzekering
Zorg voor een goede reisverzekering, dat kan je veel financiële ellende besparen en je hebt altijd iemand die je kunt bellen, 24 uur per dag, gewoon in het Nederlands. Profiteer van de Doorlopende Reisverzekering budget variant van Allianz Global Assistance met extra jongerenkorting, bovenop de korting van Reisverzekeringkorting.nl. Een reisverzekering kost je niet veel en kan gezeur voorkomen.
Allianz: grootste reisverzekeraar ter wereld
Allainz is de grootste reisverzekeraar ter wereld en hebben veel ervaring met jongerenvakanties. Bij problemen kun je rekenen op professionele hulpverlening, waar ook ter wereld.
Hygiëne
Veel jongeren weten niet dat je op vakantiebestemmingen rond de Middellandse zee, zoals: Turkije, Marokko, Tunesië en Egypte meer gezondheidsrisico loopt. Vaak wordt er gedacht dat dit alleen voor verre bestemmingen geldt.
De hygiëne in ons land is beter dan in de landen rond de Middellandse zee. Doordat in de ontlasting van mensen veel ziekteverwekkers (bacteriën) zitten en er soms open riolen zijn, loop jij een groter risico om ziek te worden. Deze ziekteverwekkers kunnen door mensen en dieren worden overgebracht.
Je kan hier wat aan doen, door extra op je hygiëne te letten en je tegen ziektes te vaccineren. Welke inentingen heb je nodig, informeer bij de GGD. Zorg dat je 6 tot 8 weken voor vertrek met je voorbereiding begint.
Hygiëneregels
De meeste besmettingen met vervelende bacteriën gaat via voedsel en drinkwater. Dit uit zich vaak in diarree, dit kan variëren van een dagje dunne ontlasting tot vijf dagen doodziek zijn met hoge koorts en gevaar op uitdroging. Een land waar de meeste mensen besmettingen oplopen is Egypte, 80% van deze reizigers loopt diarree op.
Tips om besmetting te voorkomen:
- Goed je handen wassen met antibacteriële zeep.
- Eet geen rauwkost.
- Zorg dat vis en vlees goed gebakken of gekookt is.
- Eet geen schepijs.
- Fruit pas eten, als je het zelf geschild hebt.
- Alleen water uit zelf geopende flessen drinken.
- Drinken bestellen, zonder ijsklontjes.
Alcohol en seks
Tijdens de vakantie, ver van huis, komt het nog wel eens voor dat jongeren alle remmen los gooien en nieuwe dingen gaan uitproberen. Denk aan alcohol of seks. Tijdens een vakantie worden gemakkelijker grenzen verlegd. Het gevoel van vrijheid, niemand die je kent en het zomer sfeertje kunnen bijdrage dat je verder gaat, dan dat je voor de tijd had gedacht. Anderen kunnen je overhalen om dingen te doen, die je eigenlijk niet hadden willen doen. Dat kan bijvoorbeeld overmatig alcohol gebruik zijn of vrijen zonder condoom, omdat je vakantieliefje het leuker vindt. Zorg dat je geen spijt hebt na de vakantie, dus kijk uit met alcohol en gebruik een condoom.
Een jongerenvakantie wordt nog leuker als je altijd je koppie er bij houdt. Voor de zekerheid is een reisverzekering geen overbodige luxe. Regel het goed, dan kan het feest beginnen!