Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Verzekering tegen autopech voorkomt problemen tijdens je vakantie

Verzekering tegen autopech voorkomt problemen tijdens je vakantie

Met de vakantieperiode voor de deur is goed om het belang van een pechhulpverzekering nog eens te benadrukken.

Deze zomer gaan 4,3 miljoen Nederlanders met de auto op vakantie. De populairste landen voor een autovakantie zijn: Frankrijk (1,4 miljoen), Duitsland (780.000), Italië (500.000) en Oostenrijk (370.000).

Autopechhulpverzekering belangrijk

De kans dat door autopech je vakantie in het water valt is aanzienlijk. Een bekend probleem is bijvoorbeeld oververhitting van de motor door files in de brandende zon. Het herstellen van je auto en/of het wegslepen kan je veel geld kosten.

Wat is een pechhulpverzekering?

Een pechhulpverzekering zorgt ervoor dat je mobiel blijft in geval van autopech. Denk daarbij aan:

 • Reparatie ter plaatse, indien mogelijk.
 • Vervoer van de auto of motor naar dichtstbijzijnde dealer, garage of adres naar keuze bij pech.
 • Vervoer naar huis van inzittenden.
 • Vervangend vervoer indien de auto niet gerepareerd kan worden.
 • Vergoeding van eventuele hotelovernachting.

Moet ik een pechhulpverzekering afsluiten?

Een pechhulpverzekering is niet altijd nodig. Bijvoorbeeld indien je een vrij nieuwe auto bezit (garantie) of in een leaseauto rijd. De leasemaatschappij biedt meestal pechhulpservice aan.

Pechhulpverzekering Allianz

Allianz is al jarenlang actief in het verlenen van pechhulp. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. Je kunt er daarom op vertrouwen dat je pech goed wordt verholpen. Zij hebben eigen alarmcentrales in 34 landen, met duizenden medewerkers en een groot gecontracteerd netwerk van universele hulpdiensten, verhuurders en autobedrijven. Ook beschikken ze in het buitenland over een eigen vloot van vervangende auto’s. En dat is wel zo handig als je tijdens je vakantie weer snel op weg wilt.

Pechhulp in de praktijk

Mocht je met je auto onderweg zijn naar je vakantiebestemming en pech krijgen dan wordt eerst gekeken of de auto ter plaatse gerepareerd kan worden. Zo niet dan zorgt Allianz ervoor dat de auto naar de dichtstbijzijnde professionele hulpdienst wordt gebracht. Is het niet mogelijk om de auto of motor daar binnen 48 uur te repareren, dan kan Allianz Global Assistance tot maximaal 30 dagen een vervangende auto ter beschikking stellen. Kan de auto wel binnen 48 uur worden gerepareerd, maar dient overnacht te worden? Dan wordt de hotelovernachting vergoed! Allianz beschikt in het buitenland over een eigen vloot van vervangende auto’s. Deze zijn veelal uitgerust met trekhaak en ’s winters met skibox en winterbanden. Wel zo handig als je tijdens je vakantie weer snel op weg wilt.

Voordelen van Mondial Assistance Pechhulp:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Wereldwijd eigen alarmcentrales, dus overal bekend.
 • Professionele hulpverleners die helpen in de Nederlandse taal.
 • Snel inschakelen van monteurs, garages en bergers in binnen- en buitenland.
 • Scherpe premie.
 • Wereldwijd netwerk, dus altijd en overal snelle hulp.
 • All-in hulpverlening, dus geen aanvullende kosten voor bijvoorbeeld vervangend vervoer.

Bij Reisverzekeringkorting.nl kun je zelf de premie berekenen en direct een Pechhulp verzekering afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen.

Vragen over verzekeringen? Bel: 055 540 04 09 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.