Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Tips autopechhulp in de winter: voorkom autopech

voorkom autopech

voorkom autopech

Autopech is nooit leuk maar tijdens de winter is het nog vervelender. In dit artikel lees je tips hoe je autopech in de winter kan voorkomen en als je toch pech hebt hoe je vervolgens moet handelen.

Voordat je met de auto vertrekt

Probeer autopech in de winter te voorkomen door zelf een aantal maatregelen te nemen:

 • Controleer regelmatig (eens in de drie maanden!) de bandenspanning van je auto en het bandenprofiel.
 • Overweeg winterbanden of bij veel sneeuw: sneeuwkettingen.
 • Controleer de capaciteit van de accu: bij kou gaat namelijk een deel van de energie verloren.
 • Voorkom het vastvriezen van rubbers: steek bijvoorbeeld een kartonnetje of wasknijpers onder de ruitenwissers en smeer deurrubbers in met glycerine of een siliconenstick.
 • Controleer de vloeistoffen: zit er genoeg ruitenwisservloeistof (mét antivriesmiddel!), koelvloeistof en olie in de reservoirs?
 • Mocht de ruit bevroren zijn, ontdooi deze dan nooit met een keteltje warm water. Gebruik liever een goede ruitontdooier of ijskrabber.
 • Zitten de zijruiten vol sneeuw of smeltend ijs? Gebruik dan een ijskrabber, maar wat je ook doet: draai het raam niet open. Dit is erg slecht voor de rubbers.
 • Maak bij een sterretje in de voorruit direct een afspraak bij de garage. Vocht zet namelijk uit bij bevriezing, wat voor scheurvorming kan zorgen.

Op de weg

Zorg ervoor dat je goed zicht hebt en gezien wordt. Was regelmatig lampen en ruiten, door opspattend strooizout worden deze snel vies.
Denk aan de afstand tot je voorganger. Vooral op de snelweg kan het profiel van de banden allerlei steentjes oppakken en afschieten wat ruitschade kan veroorzaken. Parkeren: zet de auto niet op de handrem bij strenge vorst, maar in de eerste versnelling. De handrem kan namelijk vastvriezen.

Pech met de auto in de winter? Zorg dat je snel veilig thuiskomt

Autopech in de winter is extra vervelend. Met temperaturen onder nul en in het donker wil je niet langs de snelweg staan. De Pechhulpverzekering van Allianz Global Assistance zorgt er voor dat jij snel hulp krijgt bij autopech en dat is wel zo prettig. Zo kom je altijd veilig thuis.

Met de Pechhulpverzekering van Allianz Global Assistance kun je rekenen op snelle en professionele hulp bij autopech, het hele jaar door zowel in de zomer als in de winter. Bezit je een oude auto? Geen probleem. Alleen voor auto’s ouder dan 12 jaar geldt een geringe toeslag. Een uitgebreide Pechhulpverzekering met 10% extra internetkorting sluit je hier af v.a. slechts € 22,27 per jaar (exclusief 21% assurantiebelasting).

Auto Pechhulp Verzekering: onbezorgd de winter door!

Waar je in de winter ook gaat of staat en wie jouw auto ook bestuurd, de pechhulp verzekering van Allianz Global Assistance verzekerd je van hulp bij autopech. Dat voor een scherpe premie en een uitgebreide dekking, zonder bijkomende kosten. Ook vervangend vervoer bij pech is geregeld. Zo kom je altijd snel thuis en hoef je niet te koukleumen. Allianz Global Assistance Pechhulp voor Nederland omvat:

 • Snelle Pechhulp in Nederland of Europa in zomer en winter.
 • Eventueel ook in je eigen woonplaats (extra mee te verzekeren).
 • Vervangend vervoer.
 • Elke bestuurder van de auto is verzekerd van pechhulp (ook familie of anderen).
 • Ook voor auto’s ouder dan 12 jaar (geringe toeslag)
 • Vanaf € 22,27 (inclusief 10% korting) ben je al een jaar lang verzekerd van adequate pechhulp bij autopech. Niet alleen in de winter, maar het gehele jaar.

Dekking Allianz Global Assistance Pechhulp verzekering:

 • Reparatie ter plekke.
 • Verslepen naar garage, of verslepen naar adres van keuze.
 • Vervoer naar huis van inzittenden.
 • Vervangend vervoer, maximaal 2 dagen.

Sta je met de auto langs de weg in Nederland? Dan kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week, zomer of winter, bellen met de Allianz Global Assistance Alarmcentrale die altijd voor je klaar staat. Allianz Global Assistance schakelt direct professionele hulpdiensten in. Deze hulpdiensten kijken eerst of jouw auto ter plaatse gerepareerd kan worden. Is dat niet mogelijk, dan kan je altijd zelf kiezen om de auto naar de dichtstbijzijnde garage, de eigen dealer of je huisadres te laten brengen. Uiteraard zorgt Allianz Global Assistance ook voor vervoer van de inzittenden. Verder kan er in Nederland tot maximaal 2 dagen vervangend vervoer worden ingezet.

10% korting op je Auto Pechhulp Verzekering

Bij Reisverzekeringkorting.nl, ontvang je ieder jaar 10% korting op de premie van een Pechhulpverzekering. Zo ben je het hele jaar door voordelig verzekerd tegen autopech.

Auto Pechhulp Verzekering afsluiten

Hier kun je zelf de premie berekenen en direct een verzekering tegen autopech afsluiten, zodat jij je in de zomer en winter geen zorgen hoeft te maken. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen. De polis van de Auto Pechhulp Verzekering ontvang je direct per e-mail!

Auto Pechhulp Verzekering vergeleken met andere aanbieders

Als je pechhulp vergelijkt met andere aanbieders, dan biedt Allianz Global Assistance unieke pechhulp pakketten aan. Zo is er de speciale pechhulp service voor motorrijders. Ben je onderweg met de motor en kun je niet verder? Met de module ‘Vervangende Motor’ krijg je in plaats van een vervangende auto een vervangende motor. Deze module is uniek in Nederland en alleen af te sluiten bij Allianz Global Assistance. Dat is wel zo fijn als je bijvoorbeeld op een motorvakantie bent. Daarnaast kun je een verzekering afsluiten voor je aanhangwagen, vouwwagen of caravan. We zorgen er voor dat je snel en veilig je vakantie kunt vervolgen.

Voordelen van Allianz Global Assistance autopechhulp in de winter

Het wereldwijde netwerk van Allianz Global Assistance zorgt ervoor dat de hulpverlening altijd goed wordt uitgevoerd en dat je snel weer op weg bent. Dit komt door het wereldwijde professionele netwerk. Zo heeft Allianz Global Assistance maar liefst in 34 landen eigen alarmcentrales. Daarnaast heeft Allianz Global Assistance een eigen vloot van vervangende auto’s. Deze auto’s hebben veelal een trekhaak en hebben ’s winters winterbanden en een skibox op het dak.

Bij de pechhulp van Allianz Global Assistance staan kwaliteit en goede service voorop. Je kunt rekenen op snelle en goede service, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De aanrijdtijd is gemiddeld 35 minuten. Dit betekent dat je binnen iets meer dan een half uur wordt geholpen. De verzekeringen zijn af te sluiten voor zowel Nederland, als ook voor in het buitenland. Door de efficiënte manier van werken word je snel en vakkundig geholpen, tegen zeer concurrerende premies.

Dit zijn de voordelen van de Pechhulp Auto Verzekering:

 • Zeer scherpe premie – al vanaf € 22,27 per jaar.
 • Zowel pechhulp voor auto’s als motoren.
 • Wereldwijd netwerk, dus altijd en overal snelle hulp.
 • All-in hulpverlening, dus geen aanvullende kosten voor bijvoorbeeld een vervangende auto.
 • Betrouwbaar: Alleen in Nederland al zijn 2,5 miljoen kentekens van hulp bij pech of ongeval bij Allianz Global Assistance verzekerd.

Zelf kiezen

Pechhulp afsluiten voor heel Europa, of alleen in Nederland? Wat je wilt verzekeren, dat is persoonlijk. Natuurlijk houden we daar rekening mee. Je mag ook zelf de ingangsdatum kiezen. Handig, wanneer je nu nog ergens anders een pechhulp- verzekering hebt lopen.

Welke hulp krijg je met een Auto Pechhulp Verzekering?

Wanneer je een Auto Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance hebt afgesloten en je komt met pech in Nederland te staan, krijg je direct professionele hulp ter plekke in zomer en winter. Mocht reparatie ter plekke niet mogelijk zijn dan wordt je auto naar de dichtstbijzijnde garage gebracht of eventueel naar een adres naar keuze. Uiteraard wordt er gezorgd voor vervoer naar huis voor de inzittenden. Mocht reparatie wat langer duren dan kun je tot maximaal twee dagen vervangend vervoer krijgen.

Auto Pechhulp Verzekering Allianz Global Assistance NL excl. woonplaats NL incl.woonplaats NL + Europaexcl. woonpl. NL + Europaincl. woonpl.
Aantal keer recht op service 7x 7x (max. 5 in woonplaats) 7x 7x (max. 5 in woonplaats)
Uitsluiting ivm leeftijd auto Nee Nee Nee Nee
Incl. immobilisatie door eigen toedoen Ja Ja Ja Ja
Vervangend vervoer Ja Ja Ja Ja
Transport Ja Ja Ja Ja
Pers.gebonden/kentekengebonden Kenteken Kenteken Kenteken Kenteken

Pechhulp binnenland

Hulp in woonplaats Nee Ja Nee Ja
Hulp ter plaatse Ja Ja Ja Ja
Reparatie aan aangekoppelde aanhanger N.v.t. N.v.t. N.v.t. Ja, mits meeverzekerd
Transport dichtstbijzijnde garage/hulpdienst Ja Ja Ja Ja
Transport naar een adres in Nederland Ja Ja Ja Ja
Transport incl. aangekoppelde aanhanger Ja Ja Ja Ja
Vervoer inzittenden Ja Ja Ja Ja
Vervangend chauffeur Ja Ja Ja Ja
Vervangend vervoer Ja Ja Ja Ja
Duur inzet vervangend vervoer Max. 2 werkdagen Max. 2 werkdagen Max. 2 werkdagen Max. 2 werkdagen
Hotelovernachting Ja Ja Ja Ja

Pechhulp buitenland

Hulp ter plaatse Ja Ja
Reparatie aan aangekoppelde aanhanger N.v.t. Ja, mits meeverzekerd
Transport dichtstbijzijnde garage/hulpdienst Ja Ja
Transport incl. aangekoppelde aanhanger Ja Ja
Transport naar een adres in Nederland Ja Ja
Toezenden van onderdelen Ja Ja
Kosten onderdelen Nee Nee
Vervoer inzittenden Ja Ja
Vervangend chauffeur Ja Ja
Vervangend vervoer Ja Ja
Duur inzet vervangend vervoer Max. 30 dagen Max. 30 dagen
Stallingskosten Ja Ja
Hotelovernachting Ja Ja

Toelichting tabel Pechhulp verzekering Allianz Global Assistance

 • Alle prijzen, voor zover van toepassing, exclusief assurantiebelasting
 • Een volledige lijst met Europese landen waar dekking geldt is beschikbaar in de voorwaarden. 
 • Onder immobilisatie door eigen toedoen vallen bijvoorbeeld een lege accu, verkeerd getankte brandstof of een lekke band.
 • Deze tabel geeft een overzicht van een aantal dekkingen en is indicatief en niet volledig. De voorwaarden van de verzekering zijn dat wel, lees deze voor het afsluiten van de verzekering.
 • Maak voor de meest actuele premies altijd een premieberekening.
 • Er kunnen aan dit overzicht geen rechten worden ontleend.

Ook op een Pechhulp verzekering van Allianz Global Assistance ontvang je bij ons 10% extra korting op je premie!

Vragen over Auto Pechhulp?
Stuur een e-mail naar [email protected] of bel ons: Telefoon 055 540 04 09 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Categoriën: Pechhulp Verzekering

Tags: ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.