Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Tarieven Pechhulp Verzekering aangepast

Pechhulp-AllianzPer 11 november zijn de premies van de Pechhulp Verzekering voor auto’s aangepast. De reden hiervoor is de toenemende schadelast bij verzekerden met oudere auto’s.

Allianz Global Assistance heeft daarom gekozen voor een meer eerlijke verdeling van de premieopbouw. Ook de voorwaarden zijn verduidelijkt.

Eerlijker verdeling premie

Moderne auto’s gaan steeds langer mee. Dat is goed nieuws voor de eigenaar, echter een hogere leeftijd van een auto brengt wel meer storingen met zich mee. Omdat bezitters van oudere auto’s vaker een aanspraak op de Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance doen, is eerlijkere verdeling van de premie-opbouw gewenst. Per 11 november zijn daarom de premies van de Pechhulp Verzekering aangepast. De premie zijn nu afhankelijk van de leeftijd van de auto. Dat betekent dat eigenaren van een jonge auto een lagere premie betalen. Eigenaren met een oudere auto krijgen te maken met een premiestijging.

Nieuwe premie-opbouw

Hieronder zie je de nieuwe premies. De premie wijzigt elke vier jaar. De genoemde bedragen zijn all-in premies. Dat wil zeggen dat je niets extra betaalt als je gebruik wil maken van vervangend vervoer. De premies zijn per maand en exclusief assurantiebelasting, maar inclusief 10% extra premie-korting.

Leeftijd voertuigNederland
Zonder woonplaatsMet woonplaats
0 - 3 jaar€ 1,85€ 3,40
4 - 7 jaar€ 2,16€ 4,02
8 - 11 jaar€ 2,78€ 4,95
12 - 15 jaar€ 4,02€ 6,50
Nederland en Europa
0 - 3 jaar€ 3,71€ 5,26
4 - 7 jaar€ 4,02€ 5,88
8 - 11 jaar€ 4,64€ 6,81
12 - 15 jaar€ 5,88€ 8,36
-----------------------
Extra module voor de auto: Aanhanger € 0,68
Extra module voor de motor: Vervangende motor € 1,69
De premies zijn exclusief assurantiebelasting.

Ook nieuw is dat klanten met een auto van 16 jaar of ouder geen nieuwe Pechhulp Verzekering meer kunnen afsluiten. Heb je al een Pechhulp Verzekering afgesloten? Dan wordt de verzekering automatisch elk jaar verlengd, ook al is de auto daarna ouder dan 16 jaar.

Eén set verzekeringsvoorwaarden

In de verzekeringsvoorwaarden van de Pechhulp Verzekering zijn enkele artikelen nog duidelijker geformuleerd. Zo is ‘2 dagen’, nu ‘2 werkdagen’ geworden. Daarnaast zijn de Algemene voorwaarden en Productvoorwaarden samengevoegd tot één set polisvoorwaarden.

Consumentenbond

In het november nummer van de Consumentengids besteedt de Consumentenbond aandacht aan Pechhulp Verzekeringen. Diverse pechhulp aanbieders worden met elkaar vergeleken. Je kan het complete artikel bekijken op de website van de Consumentenbond.

Pechhulp Verzekering

De Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance is een aantrekkelijke verzekering voor je auto met een concurrerende premie. Heb je elders een verzekering voor autopech? Je kan elke maand veranderen van verzekering. De premie voor een Pechhulp verzekering is bijzonder gunstig. Je hebt al een Pechhulp verzekering vanaf € 26,96 per jaar (inclusief 10% extra korting)! Meer weten over premies, maak vrijblijvend een premieberekening en stap daarom vandaag nog over naar Allianz Global Assistance, meer informatie? Klik hier: Pechhulp Verzekering »

Vragen?

Stuur een e-mail naar [email protected] of bel ons in Apeldoorn: Telefoon 055 540 04 09 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Categoriën: Pechhulp Verzekering

Tags: , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.