Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Pechhulp Verzekering: Nederlandse monteurs in Zuid-Frankrijk en Italië

Pechhulp VerzekeringTijdens een vakantie kan het een vervelende ervaring zijn om te stranden met pech. Vanuit de wens om verzekeren met een pechhulp verzekering nog beter te bedienen, beschikt Allianz Global Assistance al enkele jaren over eigen huurauto’s (met trekhaak) in het buitenland.

Ook heeft Allianz Global Assistance Pechhulp eigen servicepunten met Nederlandse monteurs in Zuid-Frankrijk (Le Muy en Narbonne) en Italië (Manerba del Garda). De monteurs helpen gestrande reizigers ter plekke en dat is wel zo prettig.

Eigen huurauto’s Allianz Global Assistance

De eigen vloot huurauto’s van Allianz Global Assistance heeft zijn waarde al bewezen. Veel Nederlanders reizen met een caravan of vouwwagen achter de auto. Wanneer ze pech krijgen en de auto niet op korte termijn gerepareerd kan worden, dan heeft men een vervangende auto met een trekhaak nodig. Echter een huurauto uitgerust met een trekhaak is vrijwel nergens bij de grote verhuurbedrijven in Europa te krijgen. Inmiddels heeft Allianz Global Assistance Pechhulp de beschikking over honderden eigen huurauto’s, bijna allemaal uitgerust met een trekhaak. Hiervan maken gestrande Nederlanders volop gebruik. De huurauto’s zijn verdeeld over meer dan twintig depots in Europa.

Drie servicepunten in Zuid-Frankrijk en Italië

Naast de beperkte beschikbaarheid van huurauto’s in het hoogseizoen, hebben gestrande reizigers vaak te kampen met een ander ongemak. De oorzaak van autopech wordt in het buitenland namelijk vaak minder snel geconstateerd dan in Nederland. In Frankrijk, bijvoorbeeld, hebben dealers vaak geen tijd om binnen een dag een diagnose te stellen. Hierdoor staat een gestrande reiziger onnodig lang stil. Allianz Global Assistance Pechhulp Verzekering heeft gezocht naar een oplossing voor dit probleem, want hoe eerder de diagnose is gesteld, hoe eerder de hulpverlening in gang kan worden gezet.

Dit jaar heeft Allianz Global Assistance drie servicepunten op populaire vakantielocaties: Le Muy en Narbonne (Zuid-Frankrijk) en Manerba del Garda (Gardameer Italië). Op de servicepunten zijn Nederlandse monteurs gestationeerd om mensen ter plekke te helpen. Deze formule was vorig jaar al zeer succesvol. De reizigers zijn blij dat ze in het Nederlands kunnen communiceren en vaak kan de monteur de pech zelf snel verhelpen. Als dat toch niet direct lukt, dan kan hij er in elk geval voor zorgen dat een garagebedrijf ter plaatse beter weet wat er precies aan schort.

Een pechhulp verzekering afsluiten? Bereken hier de premie

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.