Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Herfst, regen en kou: voorkom pech met je auto!

Herfst, regen en kou: voorkom pech met je auto!

De herfst heeft haar intrede gedaan in Nederland. De dagen worden korter en de buitentemperatuur daalt. Bij warenhuizen en pompstations kan je al weer ruitensproeier antivries kopen. Misschien heb je zelfs al een keer je autoruiten moeten krabben.

Naast praktische ongemakken zoals regen, kou en harde wind wordt het ook onveiliger op de weg. Automobilisten krijgen te maken met natte en gladde wegen. Het wordt sneller donker dus je autoverlichting is van groot belang.

Herfst check voor automobilisten

Om goed voorbereid te zijn op de herfst is het goed een aantal punten van je auto te controleren. De belangrijkste zijn:

  • Is je voorruit goed schoon en vetvrij? – Een vieze en vette voorruit zorgt voor aanmerkelijk minder zicht, zeker in combinatie met regen en als het donker is. Voorkom hinderlijk schitteringen en zorg voor een schone autoruiten.
  • Werken je ruitenwissers goed? –  In deze periode regent het vaak, goed functionerende ruitenwissers zijn daarom een must. Vervang ze desnoods.
  • Werkt je verlichting goed? – Zien en gezien worden in de donkere dagen voor kerst is van groot belang. Controleer de verlichting van je auto en vergeet ook je remlicht niet. Zorg voor de juiste afstelling van je koplampen om andere weggebruikers niet te verblinden.
  • Check je bandenprofiel – Bladeren op de weg en een nat wegdek zorgen voor minder grip en een langere remweg. Regenplassen kunnen ook zorgen voor aquaplaning. Je auto wordt dan onbestuurbaar. Zorg daarom voor voldoende profiel op je banden. Vervang ze zonodig en overweeg winterbanden.
  • Verwarming en airco zijn belangrijk – Dat je verwarming in de auto goed moet werken spreekt voor zich. Ook een goede werking van airco is van belang. De airconditioning verdrijft de vochtige lucht in de auto en voorkomt dat je autoruiten beslaan.
  • Heeft je accu nog voldoende vermogen? – Deze periode vraagt veel van je accu. Het gebruik van verlichting, verwarming en airco  gaat alleen goed als je accu nog goed functioneert. Komt er ook nog een keer nachtvorst bij dan moet je accu in goede staat zijn om dit aan te kunnen. Heb je twijfels laat je accu dan nakijken door een expert.

Sluit een Pechhulp Verzekering af

Ondanks een herfst check en goede voorbereidingen kan het gebeuren dat je met pech langs de weg komt te staan. Met de Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance kan je rekenen op snelle en professionele hulp bij pech. Er wordt altijd geprobeerd om je auto ter plekke te repareren. En als dat niet mogelijk is, wordt je auto of motor naar een garage gebracht. Uiteraard krijg je in dat geval een vervangende auto ter beschikking, zodat je verder kan en mobiel blijft.

Lees hier meer over een Pechhulp Verzekering: Pechhulp Verzekering Allianz Global Assistance »

Vragen over een Pechhulp Verzekering?

Heb je vragen over een Pechhulp Verzekering? Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons: telefoon 055 540 04 09 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.