Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Veel Belgen met autopech in skigebieden

De Belgische hulpverlener Touring heeft sedert 1 februari bijna 3.694 oproepen binnengekregen van Belgen op skivakantie. Dat is meer dan het dubbele van dezelfde periode vorig jaar (1.740), zo meldt de mobiliteitsorganisatie.

Autopech

Tal van Belgen zitten met autopech vast in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. “Touring stelt alles in het werk om de mensen die vast zitten in de skigebieden op tijd naar huis te krijgen”, zo meldt de organisatie. “Veel studenten die een weekje vrij waren na de examens zijn op skivakantie vertrokken, omdat zij geen krokusvakantie hebben.

In België vriest het nog steeds, maar in de skigebieden van Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland is de toestand nog veel erger. In Frankrijk zijn zelfs geen vervangende auto’s meer beschikbaar en de hotels zitten vol doordat het verblijf noodgedwongen wordt verlengd.

Repatriëring

Omdat heel wat toeristen maandag weer in België moeten zijn, zullen wij nu de mensen naar het treinstation in Lyon brengen en dan per bus naar België”, luidt het. “Aangezien ook onze partners en collega-organisaties overstelpt worden door oproepen en interventies, doen wij nu al het mogelijke om de Belgen te helpen. In Oostenrijk en Zwitserland voeren we individuele repatriëringen uit, in Frankrijk zal het in groepen zijn. Het zijn zeer uitzonderlijke toestanden en we willen iedereen zo snel en zo veilig mogelijk thuis.” Touring raadt de vakantiegangers aan om de auto waarmee ze zijn vertrokken een paar dagen op voorhand te starten en een afstand te rijden om de accu op te laden.

Bron: Belga

 

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.