Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Autopech tijdens de zomervakantie voorkomen? Lees de 5 tips!

Ga je binnenkort met je auto op vakantie? Dan kan autopech je vakantiepret wreed verstoren. Steeds meer automobilisten sluiten daarom een doorlopende pechhulpverzekering af.

Je kunt er ook voor kiezen om je tijdelijke reisverzekering eenmalig uit te breiden met autopechhulp, je bent dan tijdens je vakantie verzekerd tegen pech.

Om goed voorbereid te zijn geven wij je een aantal tips om autopech tijdens je vakantie te voorkomen.

Tip 1. File? Denk aan de motortemperatuur!

Wanneer je tijdens de zomer in een file terechtkomt, kan de motortemperatuur flink oplopen. Airconditioning is dan aangenaam, maar belast de motor nog meer en werkt mogelijke oververhitting in de hand. Zorg daarom dat je de temperatuurmeter regelmatig checkt.

Als de temperatuurmeter in het rode gebied loopt, dan moet je snel handelen. Zoek een veilige parkeerplaats op en zet de motor uit. De motor moet zo snel mogelijk afkoelen. Dat betekent geduld hebben. Wel is het verstandig om te kijken of er genoeg koelvloeistof water in de radiator zit. Let er op dat je niet achteloos de dop van je radiateur open schroeft. De koelvloeistof kan tot 140 °C heet zijn. Wachten dus.

Tip 2. Bandenspanning op peil

Gek genoeg wordt aan de bandenspanning weinig of geen aandacht besteed bij het voorbereiden van een reis. Klapbanden kunnen echter heel wat ellende veroorzaken en niet alleen aan de band zelf. Doorgaans is de extra bagage en dus het extra gewicht de oorzaak van een kapotte band.

Als de bandenspanning te laag is, loop je meer risico op bandenpech, maar verbruik je ook veel meer dure brandstof.

Tip 3. Reservesleutel binnen bereik

Veel vakantiegangers slagen erin zichzelf buiten te sluiten tijdens de autoreis. Misschien komt het door de warmte of de afleiding tijdens de vakantie. Het dichtgooien van een autodeur, terwijl de sleutel nog in het contact zit is een vervelende kwestie. Daarom is het goed om continu een reservesleutel op zak te houden.

Tip 4. Ramen sluiten

Een auto die in de zon staat, betekent een hoge binnentemperatuur. Het raampje op een kier zetten lijkt dan een goed idee, maar dat is het niet. Niet alleen is het effect op de temperatuur in de wagen maar gering, het is tevens een uitnodiging voor dieven om er met je wagen of de inhoud ervan aan de haal te gaan. Raampjes altijd sluiten dus.

Tip 5. Sluit een Mondial Assistance autopechverzekering af

Een verzekering tegen autopech zorgt ervoor dat je altijd mobiel blijft. Ook tijdens je vakantie. Denk daarbij aan:

  • Reparatie ter plaatse bij autopech, indien mogelijk.
  • Vervoer van de auto naar dichtstbijzijnde dealer, garage of adres naar keuze bij autopech.
  • Vervoer naar huis van inzittenden
  • Vervangend vervoer indien bij autopech de auto niet gerepareerd kan worden.
  • Vergoeding van eventuele hotelovernachting.

Met de Pechhulp verzekering van Mondial Assistance kun je rekenen op snelle en professionele hulp bij autopech, het hele jaar door. Ook voor auto’s ouder dan 12 jaar! Een uitgebreide Pechhulp Verzekering heb je al v.a. slechts: € 2,63 p/m!

Hier kun je zelf de premie berekenen en direct een verzekering tegen autopech afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen. De polis van de verzekering tegen autopech ontvang je direct per e-mail!

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.