Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Autopech in de winter: zorg voor een pechhulpverzekering

Autopech in de winter

De winter is in aantocht. Dat betekent voor automobilisten winters ongemak. Ruiten krabben in de vrieskou. Deuren die vastgevroren zijn en accu’s die het begeven.

Autopech in de winter? Zorg dat je snel veilig thuiskomt

Autopech in de winter is extra vervelend. Met temperaturen onder nul en in het donker wil je niet langs de snelweg staan. De Pechhulpverzekering van Allianz Global Assistance zorgt er voor dat jij snel hulp krijgt bij autopech en dat is wel zo prettig. Zo kom je altijd veilig thuis.

Met de Pechhulpverzekering van Allianz Global Assistance kun je rekenen op snelle en professionele hulp bij autopech, het hele jaar door zowel in de zomer als in de winter. Bezit je een oude auto? Geen probleem. Een uitgebreide Pechhulpverzekering met 10% extra internetkorting sluit je hier af v.a. slechts € 22,20 per jaar (exclusief assurantiebelasting).

Pechhulpverzekering: onbezorgd de winter door

Waar je in de winter ook gaat of staat en wie jouw auto ook bestuurd, de pechhulp verzekering van Allianz Global Assistance verzekerd je van hulp bij autopech. Dat voor een scherpe premie en een uitgebreide dekking, zonder bijkomende kosten. Ook vervangend vervoer bij pech is geregeld. Zo kom je altijd snel thuis en hoef je niet te koukleumen.

Allianz Global Assistance Pechhulp voor Nederland omvat:

 • Snelle Pechhulp in Nederland.
 • Eventueel ook in je eigen woonplaats (extra mee te verzekeren).
 • Vervangend vervoer.
 • Elke bestuurder van de auto is verzekerd van pechhulp (ook familie of anderen).
 • Ook voor oude auto’s tot 16 jaar.
 • Een jaar lang verzekerd van adequate pechhulp bij autopech. Niet alleen in de winter, maar het gehele jaar.

Dekking Allianz Global Assistance Pechhulp verzekering:

 • Reparatie ter plekke.
 • Verslepen naar garage, of verslepen naar adres van keuze.
 • Vervoer naar huis van inzittenden.
 • Vervangend vervoer, maximaal 2 dagen.

Sta je met de auto langs de weg in Nederland? Dan kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week, bellen met de Allianz Global Assistance Alarmcentrale die altijd voor je klaar staat. Allianz Global Assistance schakelt direct professionele hulpdiensten in. Deze hulpdiensten kijken eerst of jouw auto ter plaatse gerepareerd kan worden. Is dat niet mogelijk, dan kan je altijd zelf kiezen om de auto naar de dichtstbijzijnde garage, de eigen dealer of je huisadres te laten brengen. Uiteraard zorgt Allianz Global Assistance ook voor vervoer van de inzittenden. Verder kan er in Nederland tot maximaal 2 dagen vervangend vervoer worden ingezet.

10% korting op je Pechhulpverzekering

Bij Reisverzekeringkorting.nl, ontvang je 10% korting op de premie van een Pechhulpverzekering. Zo ben je het hele jaar door voordelig verzekerd tegen autopech.

Autopechhulpverzekering afsluiten

Hier kun je zelf de premie berekenen en direct een verzekering tegen autopech afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen. De polis van de pechverzekering ontvang je direct per e-mail!

Autopech in de winter voorkomen

Natuurlijk is het nog beter dat je autopech in de winter voorkomt. Hieronder staan een aantal praktische tips:

 • zet bij strenge vorst de auto beschut weg (dus bijvoorbeeld niet vol in de wind);
 • het testen van de accu door de auto even te starten, wil niet zeggen dat de accu sterk genoeg is. Juist het starten trekt de meeste capaciteit uit de accu;
 • zorg dat je accu volledig opgeladen is voordat je de auto ’s avonds wegzet. Een accu laat op na ongeveer 20 minuten rijden.
 • zorg dat het ruitensproeierreservoir is aangevuld met antivries;
 • voorkom dat je ruitenwissers vastvriezen aan je vooruit;
 • voorkom het vastvriezen van je handrem. Zet bij nachtvorst de auto daarom niet op de handrem, maar in de eerste versnelling;
 • voor de vorstperiode dien je alle rubbers van de deuren goed in te vetten, of gebruik hiervoor een siliconenspray;
 • gebruik bij vastgevroren onderdelen geen heet water om lakschade en het springen van de ruiten te voorkomen;

Winter autopech zelf oplossen

Na strenge nachtvorst ontstaan de meest autopechproblemen. Soms is het mogelijk dit zelf op te lossen. Lees onze tips:

 • bij startproblemen kan je eventueel proberen de auto te starten met startkabels of door de auto aan te duwen;
 • laat bij een bevroren ruitensproeier of vastgevroren ruitenwissers de motor een tijdje draaien;
 • bij een vastgevroren handrem kan met behulp van een föhn de kabel worden verwarmd. Of anders de motor een tijdje laten draaien;
 • probeer bij een dichtgevroren portier de deur meer dicht te drukken om het ijs tussen de rubbers te breken. Wees voorzichtig met het openen van de portieren anders trek je de rubbers kapot.
 • gebruik bij een bevroren slot, een slotontdooier, een zakje warm water of lichaamswarmte.

Mocht de auto ondanks deze tips toch niet starten, of zijn andere problemen niet verholpen, neem dan contact op met de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance (indien je een Pechhulpverzekering hebt afgesloten).

Vragen over een Pechhulpverzekering van Allianz Global Assistance?

Stuur een e-mail: [email protected] of bel (alleen op werkdagen): telefoon 055 540 04 09.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.