Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Zomervakantie: Weet jij dit over jouw vakantieland?

Rookverbod op Thaise stranden
Rookverbod op Thaise stranden

Denk je alles te weten van jouw vakantieland? Ook bekende vakantiebestemmingen hebben hun verrassingen. Check deze opmerkelijke regels en voorkom dat jouw vakantie in het water valt. De beste vakantie begint bij een goede voorbereiding. Lees dus altijd eerst het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarmee kun je een hoop gedoe voorkomen.

Ben je onverhoopt toch in de problemen gekomen? Dan zit het 24/7 BZ Contact center voor je klaar. Het callcenter van Buitenlandse Zaken krijgt in het vakantieseizoen honderden telefoontjes per dag van Nederlandse vakantiegangers die in moeilijkheden zitten.

Rome: laat je t-shirt aan
Goed om te weten voor je vakantie: in Rome wil het stadsbestuur dat toeristen zich fatsoenlijk gedragen. En dat blijft niet bij woorden. Deze zomer zijn de regels flinks aangescherpt. Zo kreeg een Nederlandse toerist ruim vijfhonderd euro boete omdat hij muntgeld had weggehaald uit een beroemde Romeinse fontein.

De politie controleert streng en deelt boetes uit als toeristen over de schreef gaan. Daaronder vallen lopen met ontbloot bovenlijf, handen wassen in historische fonteinen en alcohol drinken op straat.

Thailand: niet roken op het strand
Aan het Thaise strand kan een enkel sigaretje grote gevolgen hebben. Roken op populaire stranden in Thailand is sinds een paar jaar strafbaar. De straffen zijn niet mals: boetes lopen op tot duizenden euro’s. Je kunt zelfs een jaar gevangenisstraf krijgen. En voor de verstokte rokers: laat je e-sigaret thuis, die is in Thailand sinds 2014 verboden.

Pas ook op als je slaappillen koopt bij een lokale apotheek. Zorg dat je altijd een doktersrecept hebt, anders kun je worden gearresteerd en veroordeeld tot een geldboete of gevangenisstraf.

IJsland: off-road is off limits
Het landschap in IJsland is schitterend. Maar voor mensen die zo maar off-road rijden, ziet het er minder mooi uit. Voor off-road rijden gelden strenge regels en de boetes zijn hoog. Het mag alléén op speciaal aangegeven paden. Dit om de IJslandse natuur te beschermen.

Er zijn meer zaken om rekening mee te houden. Zo mag je alleen met een vierweelaangedreven jeep de bergen in en zijn de wegen niet overal verhard. Op de site van de IJslandse Road and Coastal Administration lees je alles over IJslandse regels, het weer en de staat van de weg.

Kroatie: altijd paspoort of ID mee
Het komt regelmatig voor: Nederlandse vakantiegangers die stranden bij grensovergang tussen Slovenïe en Kroatië. Veel mensen denken dat een rijbewijs genoeg is om de grens te passeren, maar dat is niet zo. Kroatië is lid van de EU, maar niet van de zone waarbinnen je vrij kunt reizen: de Schengenzone.

Op de grens Slovenië-Kroatië worden reisdocumenten dus zorgvuldig gecontroleerd. Zonder een geldig paspoort of identiteitskaart kom je de grens gewoon niet over of je riskeert een boete.

Roemenië: notaris nodig als je rijbewijs terug wilt
Een verkeersovertreding in Roemenië kan een vervelend staartje krijgen. De Roemeense politie kan namelijk je rijbewijs invorderen. Dat kun je terugvragen als je het land verlaat, maar dit moet je schriftelijk doen. En laten ondertekenen door een notaris.

Meer weten?
Check het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daar vind je per land informatie over de veiligheid, een handige reischecklist en tips van de ambassade.

Redactie Reisverzekeringkorting.nl

Over de auteur: Redactie Reisverzekeringkorting.nl

De redactie van Reisverzekeringkorting.nl plaatst regelmatig interessante artikelen en persberichten over reizen en vakantie.

Lees alle artikelen van Els »