Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Waar in Europa moet je tijdens de zomervakantie zijn voor het beste weer?

We gaan deze zomer weer massaal met z’n allen op vakantie naar de zon. Maar waar in Europa heb je nu de meeste kans op een strakblauwe hemel met een uitbundig schijnende zon? Daarvoor moet je naar Griekenland. Het land is in de zomermaanden gemiddeld het warmst en ook nog eens het op één na droogste land van Europa.

Dat blijkt uit gegevens van het Amerikaanse weerinstituut NOAA, die RTL Nieuws heeft geanalyseerd en op de kaart heeft gezet.

Zonzeker Griekenland

In Griekenland is het in de maanden juli en augustus gemiddeld 27 graden en zijn er gemiddeld maar vijf dagen waarop een bui valt. Ook in Montenegro en Malta is het in de zomer boven de 25 graden. Heb je een hekel aan regen dan moet je naar Malta, dat is in de zomer het droogste land van Europa.

De vijf warmste Europese landen in de zomer:

  1. Griekenland (26,8°C)
  2. Malta (26,7°C)
  3. Montenegro (25,6°C)
  4. Spanje (24,1°C)
  5. Italië (24,0°C)

Nattigheid

Het land waar je zeker niet moet zijn voor zon, warmte en zonder paraplu is Ierland. Hoewel de bevolking er fantastisch is, is het ook het natste land van Europa en vrij koud in de zomer. Voor een aangenaam klimaat moet je dan de pub in.

De vijf koudste Europese landen in de zomer:

  1. IJsland (10,3°C)
  2. Noorwegen (13,6°C)
  3. Ierland (14,7°C)
  4. Isle of Man (14,9°C)
  5. Zweden (15,1°C)

Vakantieperiode

Het land van bestemming is niet alleen bepalend, ook de periode in de zomer. De beste week om weg te gaan is 15 juli. Het is dan het warmst Frankrijk, Duitsland, Italië, Oostenrijk en Spanje. De laatste week van augustus is ook een goede optie. Dit is de droogste week in de populaire vakantielanden.

Op de website van RTL Nieuws staat een handige tool waarmee je kan zien waar het precies het beste weer is in de week dat jij op vakantie gaat: www.rtlnieuws.nl

Categoriën: Nieuws

Tags: , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.