Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Zakelijke reiziger combineert zakenreis met privereis

Nederlandse zakenreizigers combineren steeds vaker een trip voor het werk met een korte privéreis. Ook boekt de zakelijke reiziger regelmatig zelf zijn reis, aldus een onderzoek van NBTC-NIPO.

NBTC-NIPO presenteerde gisteren een aantal cijfers op het evenement ‘NL op Zakenreis’. In de eerste zes maanden van vorig jaar werden 2,5 miljoen zakelijke reizen gemaakt. Naar schatting komt het totaal aantal zakenreizen uit op 5 miljoen. Van alle zakelijke reizen gingen er 750.000 naar intercontinentale bestemmingen.

Opvallend is dat steeds meer zakenreizen door de reiziger zelf worden geboekt. Daarnaast geeft de zakelijke reiziger er de voorkeur om ook een korte privéreis te combineren met een zakenreis.

Gisteren kwamen zakenreisagenten, travel managers, zakenreisbedrijven en andere belangstellenden in business travel samen bij het event ‘NL op Zakenreis’ in het Auditorium in het Schiphol Hoofdgebouw. Initiatiefnemers zijn branchevereniging ANVR en Travelport. Op het event waren sprekers van NBTC-NIPO, Buitenlandse Zaken, de TU Delft, NH Hotels en de Royal Schiphol Group.

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 met passie over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Al in 1990 behaalde hij zijn Assurantie B diploma. Hij heeft gewerkt voor o.a. RVS Verzekeringen (nu Nationale Nederlanden), ZilverenKruis, ANOZ verzekeringen, Kentron Adviesgroep en Meeùs (nu onderdeel van Aon). Rob schreef destijds regelmatig voor assurantievakbladen, met name over zorgverzekeringen.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het online marketing vakgebied, is Rob gaan bloggen. Het schrijven is inmiddels onder zijn huid gekropen en redactiewerkzaamheden behoren tot zijn belangrijkste dagtaak.
Hij is in het bezit van het diploma Wft-Basis die is uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.