Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Vakantiebeurs in Utrecht voor het ontdekken van nieuwe bestemmingen

Vakantiebeurs in Utrecht voor het ontdekken van nieuwe bestemmingen

Foto: Vakantiebeurs

De Vakantiebeurs in Utrecht, het grootste reisevenement van Nederland, zet dit jaar nog meer in op specifieke en persoonlijke, op maat gesneden informatie over vooral heel veel nieuwe en bijzondere reisbestemmingen. Voor jouw ultieme reis of vakantie en de altijd gezellige sfeer kom je naar de Jaarbeurs in Utrecht waar de Vakantiebeurs start op donderdag 10 januari.

Droom je bijvoorbeeld al jaren van prachtige reizen naar de oogverblindende historische Iranese stad Isfahan of het bruisende Beiroet in Libanon, dan is een tripje naar Utrecht misschien wel verplichte kost. Beide landen zijn aanwezig in de Jaarbeurs en nemen hun eigen toeristische experts mee die iedereen voorzien van allerhande lokale tips die niet één, twee, drie op het wereldwijde web te vinden zijn.

Wie weet bijvoorbeeld dat je in Libanon op wintersportvakantie kunt? Dat kan in Mzaar, op een goed uur rijden van de hoofdstad Beiroet. In bergen tot wel 2500 meter hoog ligt daar een skigebied met 40 afdalingen over in totaal 80 kilometer goed onderhouden pistes. Wie eens wat anders wil dan met Anton naar Tirol, komt dus voor meer gedetailleerde info deze winter van 10 tot en met 13 januari naar de Vakantiebeurs.

Ras Al Khaimah

Reizigers voor wie Abu Dhabi en Dubai geen geheimen meer hebben of mensen die niet tussen letterlijk en figuurlijk schitterende wolkenkrabbers in het Midden-Oosten op vakantie willen, doen er ook verstandig aan om naar Utrecht te komen. Voor het eerst bezoekt namelijk een toeristische vertegenwoordiging van misschien wel de meest exotische van de zeven Verenigde Arabische Emiraten de Vakantiebeurs: Ras Al Khaimah. De bestemming spreekt wellicht nu nog niet tot ieders verbeelding, maar dat gaat gegarandeerd veranderen. Grote reisorganisaties en cruiserederijen hebben het emiraat niet voor niets al een tijdje in de smiezen. Ras Al Khaimah, dat op steenworp afstand ligt van Dubai, biedt namelijk een combinatie van het beste en het mooiste wat de Emiraten te bieden hebben. Naast de in deze regio bekende woestijn beschikt het authentieke Emiraat namelijk ook over onverwacht groene gebieden en schitterende tropische stranden tegen de sprookjesachtige achtergrond van 1001 nacht. Meer weten en zien? Vakantiebeurs 2019!

Daarnaast komen ook Palestina, Rusland en Georgië voor het eerst met een stand naar Utrecht. Zeker voor Georgië lag dat natuurlijk voor de hand, nadat er ongekend veel toeristische belangstelling ontstond na uitzending van het populaire televisieprogramma Wie is de Mol, dat op locatie in het prachtige land werd opgenomen.

Nieuw beursconcept van TUI en Kras

Reisorganisatie TUI introduceert samen met Kras een nieuw beursconcept op de Vakantiebeurs. De partijen zorgen gezamenlijk voor 1.000m² aan unieke vakantiebeleving. Zowel Atlantica hotels als Barut hotels, Blue Lagoon Group, Curacao Tourist Board, Walt Disney Parks & Resorts, H10 hotels, TUI Cruises, RIU, ROBINSON en Sunny Cars zijn present op het vernieuwde plein van TUI en Kras. Eye catcher van het nieuwe concept is het grote ronde LED-scherm met dynamic visuals. Het scherm hangt boven de stand en heeft een doorsnee van 14 meter. Om de vakantiebeleving compleet te maken worden in het Kras-theater ieder half uur presentaties gegeven door reisleiders over verschillende vakantiebestemmingen, zoals Cuba, Sri Lanka, USA en Vietnam, en is er een Kras Top Class touringcar te bekijken.

Entertainment

Naast de prachtige reizen vind je op de Vakantiebeurs natuurlijk ook een flinke dosis entertainment. Zie hieronder wat je allemaal op de beursvloer kunt vinden.

 • Vakantiebeurs Kids Club: In de Vakantiebeurs Kids Club verzorgt het animatie-team van vrijdag t/m zondag een sprankelend programma; knutselen, spelletjes, minidisco, film kijken en wegdromen in de voorleeshoek. Daarnaast verzorgt Kids Vakantiegids op zaterdag (start hele uren v.a. 11.00u) en zondagochtend (10.30/11.30/12.30) meet-and-greets met mascottes als o.a. Bollo, Koos Konijn en Lollo & Bernie. Op zondag kun je om 13.30 uur meelopen met een heuse Mascotte Parade (start Kids Club) over de Vakantiebeurs!
 • Douane: In het Experience Theater (hal 11) vind je dagelijks entertainment van over de hele wereld; zoals o.a. camera-workshops, douanehonden-shows, tango-workshops, de spectaculaire film USA: National Parks. En als klap op de vuurpijl wordt op zondagmiddag hier niet alleen de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards uitgereikt, maar geeft de populaire popster Vinchenzo ook een swingend optreden weg.
 • Afrika Sundowner: Tijdens de dagelijkse Afrika Sundowner van 16.00 tot 17.30 uur bruist deze bestemmingszone extra met Afrikaanse zang, dans en proeverijen op het Afrika Terras (hal 12) en bij de diverse stands.
 • Kamperen aan de Kust Terras (hal 7): muzikaal entertainment van zanger Denny Braaf en zangeres Margretha van de Laar (dagelijks 11.30/13.00/14.00/15.30).
 • Bella Italia (hal 7): dagelijks verrassend Italiaans straattheater
 • Zoover Beach Terras (hal 8): een Ibiza DJ met chill-out lounge; Café del Mar op de Vakantiebeurs
 • Oostenrijkse Bierstube (hal 9): Oostenrijkse entertainment en vanaf 16.00u apres-ski.
 • Caribbean Village (hal 11): Cocktails, salsamuziek en exotische sambadanseressen
 • USA Café (hal 11): en sfeervol Amerikaans blues-café met dagelijks livemuziek van o.a. TR3AT en singer-songwriter Janneke van Heeswijk.
 • Down Under Terras (hal 12): Geniet van traditionele Cook Island dansers en maak een selfie.
 • Azië Terras (hal 12): dagelijks korte optredens van de traditionele drakendans of kung fu dans.

Informatie Vakantiebeurs

De Vakantiebeurs vindt dit jaar plaats tussen woensdag 9 t/m zondag 13 januari 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Woensdag 9 januari is uitsluitend bedoeld voor vakbezoekers.

Openingstijden voor publiek:

 • Donderdag 10 januari 10.00 – 17.30 uur
 • Vrijdag 11 januari 10.00 – 17.30 uur
 • Zaterdag 12 januari 10.00 – 20.00 uur*
 • Zondag 13 januari 10.00 – 17.30 uur

* Ook dit jaar is de Vakantiebeurs op zaterdagavond geopend met een aantrekkelijk programma van activiteiten, eten, drinken en multicultureel entertainment.

Categoriën: Nieuws

Tags: , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »