Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Touroperators repatriëren Nederlanders door dreigende onrust in Gambia

Nederlanders die op dit moment op vakantie zijn in Gambia worden teruggehaald door de reisorganisaties. Het gaat daarbij om meer dan 1600 landgenoten. Door de instabiele politieke situatie in Gambia is er kans op ongeregeldheden.

Het reisadvies is inmiddels aangescherpt. Het ministerie van Buitenlandse zaken vraagt Nederlanders om niet meer naar Gambia te reizen, tenzij strikt noodzakelijk.

Gisteren is door de zittende president, die de verkiezingen heeft verloren de noodtoestand uitgeroepen. Hij weigert de macht over te dragen aan zijn rivaal. Andere landen in de regio dreigen met militair ingrijpen. Er wordt in Gambia massaal gehamsterd en mensen trachten het land te ontvluchten.

De vliegtuigen die de Nederlandse toeristen uit Gambia moeten terughalen, zijn reeds vertrokken. Vrijwel iedereen zal vanavond weer in Nederland zijn. De repatriering is door Corendon en TUI georganiseerd.

Als gevolg van de situatie vertrekken er voorlopig geen vakantiegangers naar Gambia. Reizigers die een reis naar Gambia geboekt hebben, wordt de mogelijkheid geboden om hun reis kosteloos om te boeken of te annuleren.

De Calamiteitencommissie van heeft officieel een dreigende calamiteit vastgesteld voor Gambia. Op basis daarvan kunnen TUI en Corendon, op kosten van het Calamiteitenfonds, hun passagiers uit het Afrikaanse land terughalen.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.