Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Allianz Global Assistance: toename auto-inbraken Nederlandse toeristen in Italië

Allianz Global Assistance: toename auto-inbraken Nederlandse toeristen in ItaliëAllianz Global Assistance constateert een toename van het aantal auto-inbraken in Italië. De afgelopen drie weken werden er opvallend veel ruitjes ingetikt bij auto’s van Nederlandse vakantiegangers. Het is dan ook drukker bij Italiaanse glasbedrijven in de vakantiebestemmingen.

Veel hulpverleners zijn druk met het verwijzen van gedupeerde reizigers naar glasbedrijven. Vaak slaan dieven hun slag als ze iets in de auto zien liggen om snel wat geld te verdienen. Waar het normaal om tientallen diefstalmeldingen per week gaat, kan je nu spreken van een verdubbeling.

Tips om auto-inbraak te voorkomen

De belangrijkste tips om de kans op auto-inbraak kleiner te maken:

  • Sluit de auto altijd af. ook als je maar een minuutje weg bent.
  • Haal alle waardevolle spullen uit de auto of in ieder geval uit het zicht, ook de losse navigatie.
  • Verwijder de navigatiehouder. Denk ook aan de eventuele afdruk op de ruit.
  • Laat nooit een paspoort, rijbewijs en reservesleutel in de auto achter, ook niet tijdens een plaspauze van maar vijf minuten.
  • Laat het dashboardkastje en rolbare hoedenplank open om te laten zien dat er niets in de auto ligt.
  • Schakel apparaten helemaal uit zodat er geen bluetooth signaal gedetecteerd kan worden.
  • Parkeer de auto op een goed verlichte plek en het liefst in het zicht.
  • Installeer een alarm en maak dit duidelijk met stickers.

Back-ups

Daarnaast is het verstandig om een overzicht van het merk, type, serie- en IMEI-nummer van je waardevolle elektronische spullen te maken. Deze gegevens zijn waardevol voor de politie bij aangifte. Tenslotte maak altijd een backup van bijvoorbeeld je laptop en telefoon. Dan ben je in ieder geval niet alle gegevens kwijt bij diefstal.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.