Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Studeren in het buitenland steeds populairder

Studeren in het buitenland steeds populairder

Steeds meer Nederlandse studenten hebben ervaring opgedaan in het buitenland. Bijna een kwart van iedereen die tussen 2013 en 2014 een diploma haalde, volgde buiten Nederland colleges of een stage.

Nederlandse studenten zijn wereldwijd te vinden, echter ons buurland België  is het meest in trek, zo schrijft de NOS.

Studie in het buitenland

Het aantal Nederlandse studenten dat in het buitenland een volledige bachelor- of masterstudie volgde in 2015:

  • België: 5.585
  • Verenigd Koninkrijk: 1.668
  • Verenigde Staten: 528
  • Duitsland: 462
  • Zweden: 225
  • Turkije: 197
  • Spanje: 150
  • Portugal: 137
  • Frankrijk: 127
  • Denemarken: 125

Bijna de helft van de studenten die voor een uitwisseling of stage naar het buitenland gingen, dat zij er meer dan 12.000, deden dat met behulp van een Erasmus-beurs. Een nog groter aantal kreeg ook een Nederlandse studiefinanciering, wat betekent dat DUO het niveau van de studie in het buitenland voldoende vond.

Bron: nos.nl/op3/buitenland-studeren.html

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.