Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Steeds meer studenten doen een studie of stage in het buitenland

Steeds meer studenten doen een studie of stage in het buitenlandSteeds meer studenten gaan voor een studie of stage naar het buitenland. Ruim 24 procent van de studenten die in 2013-2014 afstudeerden, heeft een buitenlandse studie-ervaring op zak. Dat is een recordaantal, blijkt uit een analyse van EP-Nuffic.

De populairste bestemmingen zijn onze België, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje en de Verenigde Staten. Van de studenten die in 2013-2014 afstudeerden, ging 24% voor een korte uitwisseling of stage de grens over. Ze blijven dan ingeschreven staan aan een Nederlandse hogeschool of universiteit en halen in het buitenland extra studiepunten. Een jaar eerder was dat nog 22%.

Verdubbeling Erasmusstudenten

Bijna de helft van de studenten met buitenlandervaring maakt gebruik van Erasmus+, het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport dat dit jaar zijn 30-jarige bestaan viert. Het aantal Nederlandse studenten dat gebruikt maakt van Erasmus+ is in de afgelopen 10 jaar ruim verdubbeld. Van bijna 6.000 in 2006, naar ruim 12.000 in 2016. Daarmee is Erasmus+ het belangrijkste programma voor studenten die over de grens studeren of stage lopen.

Volledige studie

Uit de nieuwe analyse van EP-Nuffic, de organisatie voor internationalisering in het onderwijs die cijfers over studentenmobiliteit bijhoudt en analyseert, blijkt dat bijna 13.700 studenten uit Nederland een volledige bachelor- of masterstudie in het buitenland volgen. Dat is 2% van alle studenten in Nederland. Het Europese gemiddelde is 3,3%.

Meeneembare studiefinanciering

Sinds 2007 kunnen studenten hun Nederlandse studiefinanciering meenemen naar het buitenland, mits de studie van voldoende kwaliteit is. In 2015-2016 maakte twee derde van de buitenlandgangers daar gebruik van. Een verdere flexibilisering en verruiming van het collegekrediet en studievoorschot, zoals recent bepleit door studentenorganisaties ISO, LSVb en NWS, kan bijdragen aan een verdere stijging.

Steeds meer werkgevers waarderen de vaardigheden die studenten in het buitenland kunnen opdoen. Met een studie of stage in het buitenland op je cv heb je al snel een streepje voor.

Bron: Nuffic

Categoriën: Nieuws

Tags: , , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.