Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Spaanse Balearen willen minder huurauto’s op de eilanden

De Balearen willen vanaf 2018 het aantal huurauto’s op de eilanden terugbrengen door nieuwe regelgeving. De locale overheid van de Balearen wil op de eilanden zoals Mallorca en Ibiza het aantal huurauto’s maximeren tot 100.000 om zo het milieu te ontzien, zo melden lokale media.

Het limiet zou gelden voor het toeristische hoogseizoen van april tot en met oktober. Milieubeschermers willen maatregelen tegen het groeiende verkeer door autohuur en de daarbij behorende belasting voor het milieu. Vooral op Mallorca groet het aantal toeristen en is daarmee ook het aantal auto’s in de verhuur flink gestegen.

Om een quota te kunnen bepalen moet eerst duidelijk worden hoeveel auto’s er nu op de eilanden rondrijden. Het blijkt dat slechts 20 van de 140 plaatselijke autoverhuurders het aantal auto’s in de verhuur hebben gemeld bij het ministerie van Toerisme, ondanks dat dit al in 2015 is afgesproken. Hoewel er 41.000 huurauto’s geregistreerd staan gaan schattingen van het werkelijke aantal richting de 100.000.

Bron: Travmagazine

Categoriën: Nieuws

Tags: , , , ,

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.