Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Spaanse Balearen gaan illegaal verhuur van vakantiewoningen zwaar bestraffen

De Spaanse eilandengroep Belearen (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera) gaan vanaf heden strenger toezien op het illegaal verhuren van woningen aan toeristen. Huiseigenaren riskeren boetes tot 40.000 euro als men in de fout gaat, aldus Spaanse media.

Professionele verhuurders zoals makelaars, tussenpersonen en digitale platforms als Airbnb en Homeaway kunnen zelf een boete tot 400.000 euro tegemoet zien indien ze woningen die daar niet voor bestemd zijn, verhuren aan toeristen.

Er bestaat sinds 2012 al een wet op de Balearen dat illegaal woningverhuur verbied, echter deze werd door gebrek aan controle nauwelijks nageleefd.

Spanjaarden die willen klikken kunnen illegaal verhuur melden op een website. Voor toeristen is er een app waar men snel kan zien of een vakantiehuis een legale of illegale status heeft.

Het gemeentebestuur van de eilanden en de hoofdstad Palma de Mallorca bepalen voortaan welke huizen verhuurd mogen worden aan toeristen en voor hoelang.

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 met passie over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Al in 1990 behaalde hij zijn Assurantie B diploma. Hij heeft gewerkt voor o.a. RVS Verzekeringen (nu Nationale Nederlanden), ZilverenKruis, ANOZ verzekeringen, Kentron Adviesgroep en Meeùs (nu onderdeel van Aon). Rob schreef destijds regelmatig voor assurantievakbladen, met name over zorgverzekeringen.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het online marketing vakgebied, is Rob gaan bloggen. Het schrijven is inmiddels onder zijn huid gekropen en redactiewerkzaamheden behoren tot zijn belangrijkste dagtaak.
Hij is in het bezit van het diploma Wft-Basis die is uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.