Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Spaanse Balearen gaan illegaal verhuur van vakantiewoningen zwaar bestraffen

Spaanse Balearen gaan illegaal verhuur van vakantiewoningen zwaar bestraffen

De Spaanse eilandengroep Belearen (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera) gaan vanaf heden strenger toezien op het illegaal verhuren van woningen aan toeristen. Huiseigenaren riskeren boetes tot 40.000 euro als men in de fout gaat, aldus Spaanse media.

Professionele verhuurders zoals makelaars, tussenpersonen en digitale platforms als Airbnb en Homeaway kunnen zelf een boete tot 400.000 euro tegemoet zien indien ze woningen die daar niet voor bestemd zijn, verhuren aan toeristen.

Er bestaat sinds 2012 al een wet op de Balearen dat illegaal woningverhuur verbied, echter deze werd door gebrek aan controle nauwelijks nageleefd.

Spanjaarden die willen klikken kunnen illegaal verhuur melden op een website. Voor toeristen is er een app waar men snel kan zien of een vakantiehuis een legale of illegale status heeft.

Het gemeentebestuur van de eilanden en de hoofdstad Palma de Mallorca bepalen voortaan welke huizen verhuurd mogen worden aan toeristen en voor hoelang.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.