Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Run op Volkswagencampers door populariteit retro-camperen

De vraag naar het huren van Volkswagencamperbusjes is 4,4 keer groter dan het aanbod. De camper is vooral populair onder de ‘jonge’ camperliefhebbers in de leeftijdscategorie van 18 tot 35.

Dit blijkt uit het ‘Vroegboek onderzoek 2018’ dat Goboony, een platform voor camperverhuur.

Vakantiegangers die een camper willen huren, zoeken het meeste op het merk ‘Volkswagen’. Opvallend is dat deze groep vooral bestaat uit de ‘jonge’ camperliefhebbers in de leeftijdscategorie van 18 tot 35 jaar. Ondanks dat zij het hippietijdperk niet hebben meegemaakt, lijken ze de nostalgie maar wat graag te willen ervaren door op pad te gaan met zo’n camper.

Jongeren vissen vaakst achter het net

Jongeren die een VW-busje willen huren, regelen dit opvallend vaak te laat. Slechts 4% van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar regelt een camper in december, januari of februari. Door de grote vraag is het aanbod al bijna geheel verhuurd op het moment dat zij dit wel proberen te regelen. Nu gaan de VW-busjes vooral naar de vakantiegangers tussen de 44 en 55 jaar die juist in grote getale boeken in de traditionele vroegboekmaanden.

Andere populaire campers

Niet alleen de VW-busjes zijn populair bij huurders, ook andere compacte campers zijn populair. De vraag naar dit soort campers is 2,2 keer groter dan het aanbod. Daarnaast zijn campers met airconditioning ook erg gewild. De vraag naar campers met airconditioning is 2 keer groter dan het aanbod.

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 met passie over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Al in 1990 behaalde hij zijn Assurantie B diploma. Hij heeft gewerkt voor o.a. RVS Verzekeringen (nu Nationale Nederlanden), ZilverenKruis, ANOZ verzekeringen, Kentron Adviesgroep en Meeùs (nu onderdeel van Aon). Rob schreef destijds regelmatig voor assurantievakbladen, met name over zorgverzekeringen.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het online marketing vakgebied, is Rob gaan bloggen. Het schrijven is inmiddels onder zijn huid gekropen en redactiewerkzaamheden behoren tot zijn belangrijkste dagtaak.
Hij is in het bezit van het diploma Wft-Basis die is uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Rob »