Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reizen in Europa kan weer: zorg voor een goede reisverzekering!

Reizen in Europa kan weer: zorg voor een goede reisverzekering!

Reizen in Europa kan weer: zorg voor een goede reisverzekering!

Vanaf 15 juni kan je weer op vakantie in de meeste landen van Europa. Het reisadvies voor veel landen wijzigt van oranje naar geel, maar bereid je goed voor en zorg voor een passende reisverzekering.

Wie op reis gaat naar het buitenland, zal zich goed moeten voorbereiden. Ga vooral naar landen met een geel reisadvies: reizen naar deze landen is verantwoord, maar let wel extra op. Ken de regels in het land van bestemming, sluit een goede reisverzekering af en zorg dat je ook tijdens jouw vakantie steeds op de hoogte blijft, bijvoorbeeld via de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Want het reisadvies kan ook tijdens jouw verblijf veranderen.

Reizen binnen Europa

Per 15 juni zullen voor een aantal landen binnen Europa de reisadviezen van oranje naar geel gaan. Dat betekent dat de gezondheidsrisico’s in deze landen vergelijkbaar zijn met die in ons land en dat Nederlanders hier ook welkom zijn. Andere landen, waaronder Frankrijk en Spanje, moeten nog een formeel besluit nemen of Nederlandse toeristen welkom zijn deze zomer, maar dat lijkt er tot nu toe wel op.

Drie Europese landen houden voorlopig een oranje reisadvies: Zweden en het Verenigd Koninkrijk (omdat de gezondheidsrisico’s daar groter worden ingeschat) en Denemarken (omdat Nederlandse toeristen daar nog niet welkom zijn). Het streven is om per 15 juni ook het reizen naar het Caribische deel van het Koninkrijk (Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Curaçao, Aruba en St. Maarten) weer mogelijk te maken. Houd de website Nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor het meest actuele reisadvies.

Reizen buiten Europa

Reizen buiten Europa wordt voorlopige nog afgeraden om de risico’s op een nieuwe uitbraak te beperken. De reisadviezen voor landen buiten Europa blijven daarom vooralsnog oranje. Dat wil zeggen: ga er alleen heen als het echt niet anders kan. Gaat je toch en kom je terug in Nederland, dan is het dringende advies om thuis 2 weken in quarantaine te gaan.

Reisadvies en je reisverzekering, wat is gedekt?

Wanneer je naar het buitenland reist deze zomer en een doorlopende of kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance hebt, of deze afsluit, dan geldt het onderstaande:

Reizen naar een gebied met een geel reisadvies

  • Als je naar een gebied gaat met een geel reisadvies, dan biedt je reisverzekering gewoon dekking voor de zaken waarvoor je normaal ook verzekerd bent. Wees echter voorzichtig met je gezondheid.
  • Als je besmet raakt met het virus in het buitenland met een geel reisadvies, neem dan zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale. Die kan je verder helpen.

(Let op: Allianz Global Assistance biedt dus wel dekking als je naar een oranje of rood gebied afreist, maar dat geldt niet voor alle reisverzekeraars in Nederland. Er zijn ook reisverzekeraars die geen dekking bieden bij een oranje of rood reisadvies).

Reizen naar een gebied met een oranje/rood reisadvies

  • Als je op reis gaat naar een gebied waarvoor, vanwege een uitbraak van het coronavirus, een oranje/rood reisadvies geldt, dan biedt de reisverzekering (dus niet je annuleringsverzekering) ook dekking als je daar naar toe reist. Wees echter voorzichtig met je gezondheid.
  • Als je besmet raakt met het virus in het buitenland met een oranje of rood reisadvies, neem dan zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale. Die kan je verder helpen.

Dekking Annuleringsverzekering

Heb je een annuleringsverzekering afgesloten en wil je annuleren omdat er op jouw vakantiebestemming een (nieuwe) uitbraak is van het coronavirus, dan valt dat niet onder de dekking. Als je wilt annuleren omdat je positief getest bent op corona, dan kan je de reis of vakantie wel annuleren en claimen op je annuleringsverzekering.

Reisverzekering afsluiten

Wil je weten of een kortlopende- of doorlopende reisverzekering voor jou voordelig is? Maak hier een berekening en sluit de verzekering direct online af:

Of als je vaker op vakantie gaat

Voor een alleenstaande is de doorlopende reisverzekering voordeliger bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering voordeliger.

Vragen?

Heb je een vraag over reizen in Europa en de dekking van je reisverzekering? Stuur een e-mail [email protected] of bel: Telefoon 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.