Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Op reis naar het buitenland en een non-covid verklaring

Op reis naar het buitenland en een non-covid verklaring

Wanneer je dit jaar op reis gaat naar het buitenland, kan je te maken krijgen met een zogenaamde non-covid verklaring. Sommige landen eisen dat jij bij het inreizen een dergelijke verklaring kan overleggen.

De non-corona of non-covid verklaring is een document dat wordt afgegeven nadat je negatief getest bent op het coronavirus. In de verklaring staat dat op het moment van testen er geen sprake was van een coronabesmetting.

Een voorwaarde voor een geldige verklaring is vaak dat deze maximaal enkele dagen oud mag zijn. Reizigers moeten de test dus kort voor vertrek laten uitvoeren. Ieder land hanteert verschillende regels voor een non-covid verklaring. Het is daarom goed om bij het land van bestemming te checken hoe kort van tevoren jij je moet laten testen.

Hoe kom je aan een Covid-19 verklaring?

Om GGD’s te ontlasten is besloten dat zij geen non-covid verklaringen afgeven, maar er zijn bedrijven/organisaties die dat wel doen. Reizigers kunnen terecht bij de meeste Travel clinics of vaccinatiecentra in Nederland. Op coronavirustest.nu vind je een overzicht met testlocaties per provincie.

Kosten van een verklaring

De kosten voor een test met een verklaring kan variëren en zijn afhankelijk van waar je de test laat uitvoeren. Let op: de kosten van deze test worden niet vergoed door de overheid. Je moet deze zelf betalen, wellicht kan je die declareren bij je zorgverzekeraar, informeer daar naar.

PCR test

Voor een geldige non-corona verklaring is een zogenaamde PCR test nodig. Deze test stelt vast of op dat moment besmet bent met het coronavirus. Bij de PCR test neemt men met een wattenstaaf een uitstrijkje uit de keel en neus. Ongeveer 24 tot 48 uur later krijg je de uitslag van deze test. Snelle PCR testen (< 1 uur) verkrijgbaar zijn niet bedoeld voor het verkrijgen van een non-covid verklaring.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.