Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Oranjesupporters denk aan je reisverzekering!

Het Verbond van Verzekeraars wijst de voetbalsupporters van Oranje op het belang van een reisverzekering voor het EK voetbal in de Oekraïne en Polen.

De KNVB verwacht dat tussen de acht- en tienduizend Nederlanders per wedstrijd afreizen naar het EK. Zij bereiden deze Oranjefans, in samenwerking met Buitenlandse Zaken, voor op een veilig toernooi. Een goede voorbereiding is essentieel wie echt veilig op reis wil, aldus de KNVB. Dat geldt ook als het om verzekeringen gaat.

Nederlanders en het EK voetbal

Met een oranje shirt aan, thuis op de bank: zo zullen de meeste Nederlanders dit EK gaan bekijken, verwacht de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). “De speelstad van de eerste drie groepswedstrijden, het Oekraïense Charkov, ligt nu eenmaal niet om de hoek. Wij zijn al bijzonder gelukkig als een paar duizend supporters voor de groepswedstrijden afreizen”, aldus Renske Bruinsma van de KNVB.

Toch verwacht de Voetbalbond voor de wedstrijd tegen Duitsland, die ook nu al uitverkocht is, toch wel zo’n tienduizend supporters. “Dat is natuurlijk wel wat anders dan toen Oranje in de kwartfinale tegen Rusland speelde in 2008. Toen reisden zo’n 150.000 supporters af naar Basel. Als we de kwartfinales bereiken, staan we in de Poolse steden Warschau en Gdansk die alweer wat dichterbij zijn, maar de aantallen die we bij het EK in 2008 bereikten, verwachten we niet.”

Wie toch zijn oranje koffer pakt, treft speelsteden in Oekraïne en Polen die speciaal zijn opgeknapt. “Dat komt de veiligheid ten goede”, aldus Bruinsma en zo kan het veiligheidsgevoel overeenkomen met Nederland. Zo valt ook te lezen in het speciale EK-boekje: Samen naar het EK 2012 dat de KNVB in samenwerking met Buitenlandse Zaken heeft uitgegeven. “Een goede voorbereiding op de regels en gebruiken van de landen is raadzaam.”

Reisverzekering van belang voor EK supporters

Uiteraard wijst dit EK-boekje supporters ook op de reisverzekering. De basisziektekostenverzekering kan immers in sommige gevallen niet voldoende zijn voor dekking van medische kosten.

Annemieke Keppel, beleidsadviseur Schadeverzekeringen van het Verbond, licht toe: “Je zorgverzekering vergoedt de medisch noodzakelijke kosten die je in het buitenland maakt. Maar wel tot een bepaald maximum. De verzekeraar kijkt daarbij naar de tarieven die voor een bepaalde handeling in Nederland gelden.” Keppel was vorig jaar op vakantie in Oekraïne en is blij te horen dat in de speelsteden speciale ziekenhuizen zijn opgezet. “In een staatsziekenhuis wil je niet terechtkomen, maar als je wordt doorgestuurd naar één van de vele privéklinieken die het land telt, kan dat ook in de papieren lopen.

Inentingen tegen ziektes als mazelen en Tetanus, wat in Oekraine nog veel voorkomt, zijn wel het advies.” Een reisverzekering voor hulpverlening ter plaatse, vergoeding van je terugreis als je iets overkomt of om je waardevolle spullen te verzekeren, kan Keppel dan ook wel aanraden. “Dit zijn landen die nog veel onverharde wegen kennen: een ongeluk ligt dus op de loer. En buiten de centra van de steden kan de veiligheid, denk aan straatberovingen, heel anders zijn.

Kortlopende reisverzekering van Mondial Assistance

Ben je EK supporter en wil je niets aan het toeval over laten? Sluit dan nu de Kortlopende Reisverzekering van Mondial Assistance af.

Wat kost een Kortlopende reisverzekering?

De premie voor een kortlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Je hebt al een kortlopende reisverzekering vanaf € 1,30 per dag (inclusief 10% extra korting)! Je bent dan in geheel Europa verzekerd inclusief de landen om de Middellandse zee.

Hoe sluit ik een Kortlopende reisverzekering af?

Je kunt zelf gemakkelijk een reisverzekering online afsluiten. Maak eerst een premieberekening en besluit dan of je de reisverzekering af wilt sluiten. Je ontvangt direct de polis en voorwaarden per e-mail. Bereken nu je voordeel:

Vakantie reisverzekering

De Kortlopende reisverzekering toegelicht

Een Kortlopende reisverzekering is een verzekering die tijdens je reis of vakantie een aantal garanties biedt bij onvoorziene omstandigheden en problemen. Een reisverzekering geeft in hoofdlijnen dekking voor drie belangrijke onderdelen:

 • Financiële vergoeding bij onder andere verlies of diefstal van bagage, noodzakelijk langer verblijf of versnelde terugkeer naar huis.
 • Verzekering van medische kosten en hulpverlening bij o.a. ziekte, ongeval en natuurrampen.
 • 24-uurs hulpverlening van een Alarmcentrale.

Waarom een reisverzekering?

Er zijn een aantal redenen waarom het verstandig is een Kortlopende reisverzekering van Mondial Assistance af te sluiten. De belangrijkste zijn onbezorgd op vakantie, hulpverlening bij onverwachte gebeurtenissen en het voorkomen van hoge kosten.

Een aantal praktijkvoorbeelden:

 • Je moet je reis afbreken in verband met ziekte.
 • Een familielid heeft een ernstig ongeluk gehad en je moet direct terug naar Nederland.
 • Je vlucht is vertraagd door noodweer en je moet in een hotel overnachten.
 • Je bagage is zoekgeraakt op het vliegveld.
 • Je hebt medische hulp nodig in het buitenland.
 • Je bent betrokken bij een auto-ongeluk in het buitenland en je hebt juridische bijstand nodig.
 • Je kan niet naar huis vanwege stakingen op je vakantiebestemming.

Voordelen Kortlopende reisverzekering Mondial Assistance

 • Gunstige premie en binnen een paar minuten afgesloten.
 • Mondial Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
 • Bij Mondial Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.
 • Eenvoudig meeverzekeren van bijzondere sporten en wintersport.

Mondial Assistance Alarmcentrale: Wereldwijd professionele hulp

Je wilt graag de zekerheid van de beste en grootste reisverzekeraar ter wereld. Met eigen alarmcentrales in achtentwintig landen wereldwijd, plus een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners ben je altijd verzekerd van de beste hulp. Ook is het prettig om te weten dat je in het Nederlands word geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Vragen over reisverzekeringen?

Stuur een e-mail of bel Reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: Telefoon 055 540 04 09 (10:00 – 17:00 uur op werkdagen).

Categoriën: Nieuws

Tags:

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 met passie over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Al in 1990 behaalde hij zijn Assurantie B diploma. Hij heeft gewerkt voor o.a. RVS Verzekeringen (nu Nationale Nederlanden), ZilverenKruis, ANOZ verzekeringen, Kentron Adviesgroep en Meeùs (nu onderdeel van Aon). Rob schreef destijds regelmatig voor assurantievakbladen, met name over zorgverzekeringen.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het online marketing vakgebied, is Rob gaan bloggen. Het schrijven is inmiddels onder zijn huid gekropen en redactiewerkzaamheden behoren tot zijn belangrijkste dagtaak.
Hij is in het bezit van het diploma Wft-Basis die is uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.