Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Oostenrijk, Spanje en België zijn gastvrije landen

Ben je nog op zoek naar een leuke vakantiebestemming en wil je graag gastvrij en vriendelijk onthaald worden? Dan is dit onderzoek voor jou wellicht van belang.

Gastvrije landen

Uit Europees onderzoek van Zoover onder ruim 17.000 respondenten in 23 landen, blijkt dat in Oostenrijk, Spanje en België, de meest vriendelijk Europeanen wonen.

De Oostenrijkers komen met bijna 13% van de stemmen zelfs als vriendelijkste Europeaan uit de bus. Spanjaarden en de Belgen krijgen beiden ruim tien procent van de stemmen en eindigen als tweede en derde plek op het lijstje van meest vriendelijke Europeanen.

Belgen worden naast vriendelijk vaak omschreven als rustig. Na deze top 3 van vriendelijke Europeanen volgen de Grieken met 9,6 procent van de stemmen. Vooral Scandinaviërs zijn dol op de Grieken. Respectievelijk volgen de Italiaan en de Nederlander die ruim 9 procent van de stemmen krijgen.

Eigen nationaliteit populair

Europeanen schatten zichzelf hoog in, als het gaat om populariteit. Met uitzondering van Nederlanders, Duitsers, Fransen en Denen vinden de overige Europeanen inwoners met dezelfde nationaliteit het vriendelijkst. Zij geven hun landgenoten met een gemiddelde van maar liefst 35% de meeste stemmen.

Nederlander best vriendelijk

Nederlanders doen het met een zesde plaats en een percentage van ruim 9% redelijk goed op de lijst. Nederlanders passen zich gemakkelijk aan en spreken zij over het algemeen meerdere talen. De Nederlanders vinden zichzelf met 15 procent bijna net zo vriendelijk als Oostenrijkers (16%). Een gedeelde derde plaats is weggelegd voor Grieken en Duitsers (beide 11%).

Engelsen, Zwitsers en Fransen onder aan de lijst

Waar de Oostenrijker het vriendelijkst is, doet de Oosterbuur het minder goed qua populariteit. Zwitsers bungelen onderaan het lijstje van vriendelijkheid. Net als de Engelsen en Fransen zijn de Europese vakantiegangers niet erg gecharmeerd van de inwoners van deze landen.

Ondanks gastvrijheid, blijft een reisverzekering belangrijk

Tijdens je vakantie kan er altijd iets vervelends gebeuren. Ondanks de behulpzame en gastvrije bevolking van sommige landen, wil je toch in je eigen taal te woord gestaan worden.

Sluit daarom een reisverzekering af bij Mondial Assistance. Bij problemen in het buitenland, kan je 24-uur per dag een beroep doen op de professionele hulpverleners van de alarmcentrale.

Sluit hier een reisverzekering af en ontvang ook nog eens 10% extra korting: Reisverzekeringen van Mondial Assistance

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.