Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Nederlandse toeristen geëvacueerd bij bosbranden Zuid-Frankrijk

Nederlandse toeristen geëvacueerd bij bosbranden Zuid-FrankrijkDe bosbranden in Zuid-Frankrijk hebben ook gevolgen voor Nederlandse toeristen in het gebied. Bij coördinerend alarmcentrale Allianz Global Assistance hebben tot nu toe acht Nederlanders om advies/hulp gevraagd. Zij moesten vanwege de branden het vakantieadres snel verlaten.

Nederlanders willen vooral van de reisverzekeraar weten wat ze moeten doen en of ze zelf een nieuwe accommodatie mogen regelen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden onder Nederlandse toeristen.

In het zuiden van Frankrijk zijn gistermiddag hevige bosbranden uitgebroken, net als op het eiland Corsica. Door de warmte en hevige wind is al meer dan 1400 hectare bos in vlammen opgegaan. In het dorp Mirabeau, ten noorden van Marseille, zijn honderden mensen geëvacueerd, daarnaast was een deel van snelweg A51 en de spoorlijn tussen Briançon en Marseille afgesloten. Er zijn honderden brandweerlieden en blushelikopters ingezet om het vuur te doven.

Door de aanhoudende hitte en de droogte in Zuid-Europa is het risico op een natuurbrand erg groot. In Italië, Kroatië, Portugal en Frankrijk zijn de laatste weken al meerdere grote bosbranden uitgebroken.

Bron: Diverse media

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.